Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rusland eist dat YouTube stopt met bedreigingen tegen Russen

Rusland eist dat YouTube stopt met bedreigingen tegen Russen

MOSKOU (ANP/RTR) - Rusland eist dat Google-moederbedrijf Alphabet ervoor zorgt dat er geen bedreigingen tegen Russische burgers meer worden gedeeld via videoplatform YouTube. Volgens de Russische mediatoezichthouder Roskomnadzor waren er namelijk advertenties op YouTube te vinden waarin werd opgeroepen om de communicatiesystemen van de spoorwegnetwerken van Rusland en Wit-Rusland plat te leggen.

De verspreiding van die berichten zou het bewijs zijn van de anti-Russische houding van het techconcern. Roskomnadzor spreekt zelfs van "acties van terroristische aard". Die zouden het leven en de gezondheid van Russische burgers bedreigen.

Google heeft nog niet op het bericht gereageerd. Mogelijk is deze stap de opmaat naar een blokkade van YouTube op Russisch grondgebied. Eerder werden Facebook en Instagram al op zwart gezet in het land.

YouTube, dat wereldwijd door de Russische staat gefinancierde media heeft geblokkeerd, staat al enige tijd onder zware druk van de Russische autoriteiten. Roskomnadzor had Google onlangs ook al bevolen om te stoppen met het weergeven van advertenties die onjuiste informatie bevatten over de oorlog in Oekraïne. Het ging daarbij om de aantallen Russische soldaten en Oekraïense burgers die waren omgekomen in het conflict.

Meer uit Financieel

CBS: veel minder goederen uit Rusland in zeehavens, meer uit VS

DEN HAAG (ANP) - De aanvoer van goederen uit Rusland in Nederlandse zeehavens daalde vorig jaar hard. Vanuit de Verenigde Staten kwamen juist veel meer goederen Nederlandse havens binnen. Zo verdubbelde de hoeveelheid vloeibaar gemaakt aardgas (lng) uit dat land, heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) becijferd.

1 uur geleden
Wall Street sluit gemengd op eerste handelsdag oktober

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag op de eerste handelsdag van oktober en het vierde kwartaal met wisselende uitslagen gesloten. Beleggers op Wall Street waren wat voorzichtig vanwege onzekerheid over het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank. Wel werd een shutdown van de Amerikaanse overheid afgewend nadat het Congres afgelopen weekend instemde met een voorstel voor noodfinanciering tot er een overeenstemming is bereikt over een nieuwe begroting.

3 uur geleden
Goudprijs gedaald naar laagste niveau in zeven maanden

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De goudprijs is maandag gedaald naar het laagste niveau in zeven maanden, gedrukt door de sterkere dollar en de stijgende rentes op Amerikaanse staatsobligaties. Daardoor wordt goud minder aantrekkelijk als belegging.

5 uur geleden
RVO: ruim 10.800 aanvragen voor tegemoetkoming energiekosten

DEN HAAG (ANP) - Bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) hebben 10.806 bedrijven en organisaties een aanvraag ingediend voor een tegemoetkoming voor hoge energiekosten. Tot en met maandag 17.00 uur konden ondernemers deze zogeheten TEK-regeling aanvragen als ze minstens 7 procent van hun omzet kwijt zijn aan energiekosten.

6 uur geleden
AEX begint beursmaand oktober met verlies, verzekeraar NN wint

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse AEX-index is maandag op de eerste handelsdag van de nieuwe beursmaand oktober met verlies gesloten onder druk van onzekerheid over de economie en het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank. Verzekeraar NN Group behoorde tot de schaarse stijgers in de hoofdindex op het Damrak. Daarmee werd verder herstel getoond van de zware koersval van vorige week.

7 uur geleden
Meerdere geïnteresseerden voor doorstart Vacansoleil

DEN HAAG (ANP) - Verschillende partijen hebben zich bij de curatoren gemeld voor een mogelijke overname van reisorganisatie Vacansoleil. Dat meldt het Eindhovense bedrijf, dat vorige week failliet werd verklaard. Het proces om tot een doorstart te komen is daarmee begonnen. "De grote belangstelling voor Vacansoleil sterkt ons allemaal in de overtuiging dat er een vervolg mogelijk is", aldus curator Lodewijk Hox.

8 uur geleden
Minder leveringen elektrische auto's Tesla in derde kwartaal

AUSTIN (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse producent van elektrische auto's Tesla heeft in het derde kwartaal wereldwijd 435.059 voertuigen afgeleverd bij klanten. Dat zijn er minder dan in het tweede kwartaal van dit jaar toen het ging om 466.140 leveringen. Volgens Tesla hangt de daling samen met geplande werkzaamheden in fabrieken.

9 uur geleden