Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rusland blokkeert Facebook en Twitter

Rusland blokkeert Facebook en Twitter

MOSKOU (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Rusland heeft de sociale media Facebook en Twitter geblokkeerd. Het Facebook-netwerk was het eerst aan de beurt na een besluit van de Russische toezichthouder voor de media. Het zou een vergelding zijn omdat Facebook zelf meerdere Russische media tegenhoudt in Europese landen.

Vervolgens meldden Russische persbureaus stappen tegen Twitter. Het was aanvankelijk onduidelijk of het een totale blokkade betrof, omdat er ook berichten waren dat de toegang werd beperkt. Later zeiden westerse journalisten dat Twitter niet meer ververste. Justitie zou op de dag van de Russische invasie in Oekraïne om maatregelen tegen de dienst hebben verzocht.

De blokkade van Facebook en Twitter is de jongste stap in de escalerende mediaoorlog tussen het Westen en Rusland, vooral na het begin van de Oekraïne-oorlog.

Westerse journalisten en GlobalCheck, een groep die internetverbindingen monitort, hadden eerder al vastgesteld dat de website van Facebook niet meer toegankelijk was, net als die van de Britse omroep BBC en de Duitse zender Deutsche Welle. Europa besloot de nieuwssites van de Russische staatsmedia RT en Sputnik te blokkeren.

Meer uit Buitenland

Israël: geen doorbraak in overleg Caïro, delegatie blijft wel

CAÏRO (ANP/RTR) - Israël ziet geen signalen van een doorbraak bij het overleg in Caïro over een staakt-het-vuren in de Gazastrook. De delegatie van het land blijft wel in de Egyptische hoofdstad, aldus een Israëlische functionaris.

36 minuten geleden
UNRWA denkt dat 50.000 mensen Rafah hebben verlaten

GENÈVE (ANP) - Zo'n 50.000 mensen hebben Rafah de afgelopen 48 uur verlaten, zegt een functionaris van de VN-hulporganisatie voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA) tegen CNN. Israël heeft maandag opgeroepen tot de evacuatie van het oostelijke deel van de stad in de Gazastrook. De oproep zou gericht zijn aan 100.000 burgers.

1 uur geleden
Rusland rukt verder op in Oekraïne en verovert twee dorpen

MOSKOU (ANP/RTR) - Rusland meldt dat zijn strijdkrachten nog twee dorpen aan de frontlinie in Oekraïne hebben veroverd. De afgelopen tijd zouden al meer dorpen zijn ingenomen. Het Russische leger lijkt erin te slagen steeds verder op te rukken.

2 uur geleden
Israëlische militairen bezig met invallen in Oost-Rafah

RAFAH (ANP) - De Israëlische krijgsmacht (IDF) is bezig met invallen in het oosten van Rafah. Daarbij zijn meerdere mensen gedood, meldt de IDF op Telegram. De krijgsmacht spreekt zelf van een "precieze contraterreuroperatie".

3 uur geleden
Lichaam laatste slachtoffer brugongeluk Baltimore gevonden

BALTIMORE (ANP/AFP) - Het lichaam van het laatste vermiste slachtoffer van het brugongeluk in Baltimore is gevonden. Het gaat om de 37-jarige bouwvakker José Mynor López. Het ongeluk heeft in totaal zes levens gekost.

3 uur geleden
Burgemeester Berlijn wil harder straffen na nieuwe aanval politici

BERLIJN (ANP/DPA) - De burgemeester van Berlijn Kai Wegner wil het hebben over zwaardere straffen na twee nieuwe aanvallen op politici. Dinsdag werd in de Duitse hoofdstad zijn voorganger en senator Franziska Giffey belaagd. Later op de dag werd ook een nog onbekende politicus van de Groenen aangevallen. In Duitsland zijn recent meerdere aanvallen op politici geweest.

5 uur geleden
Hongkongse rechtbank verbiedt protestlied

HONGKONG (ANP/AFP) - Een Hongkongs hof van beroep heeft ingestemd met een verbod op het protestlied Glory to Hong Kong, dat werd gebruikt bij prodemocratische protesten in 2019 en 2020. De regering had hierom gevraagd.

6 uur geleden