Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rusland beschuldigt VS van inmenging verkiezingen

Rusland beschuldigt VS van inmenging verkiezingen

MOSKOU (ANP/RTR) - De Russische buitenlandse inlichtingendienst SVR beschuldigt de Verenigde Staten ervan te hebben geprobeerd zich in de Russische presidentsverkiezingen te mengen. Volgens de SVR zou Washington van plan zijn geweest om een cyberaanval uit te voeren op het systeem dat bedoeld is voor stemmen op afstand. Details over het plan meldt de inlichtingendienst niet.

De VS hebben Rusland in het verleden ervan beschuldigd zich juist in hun presidentsverkiezingen te mengen. Zo zou Rusland hebben geprobeerd de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016 in het voordeel van Donald Trump te laten uitvallen.

In Rusland worden vanaf vrijdag verkiezingen gehouden. De verkiezingen vinden verspreid over drie dagen plaats. De Russische president Vladimir Poetin heeft zich verkiesbaar gesteld voor een nieuwe ambtstermijn van zes jaar.

Naar verwachting wint Poetin opnieuw eenvoudig. Serieuze tegenstanders zijn opgepakt of uitgesloten van deelname. De overleden Russische oppositieleider Aleksej Navalny riep vlak voor zijn dood op om te protesteren door massaal op 17 maart om 12.00 uur naar de stembus te gaan.

Meer uit Buitenland

Bemande proefvlucht met Starliner niet voor 17 mei

CAPE CANAVERAL (ANP/AFP) - Het bemande ruimtevaartuig Starliner vertrekt op zijn vroegst vrijdag 17 mei naar het Internationaal Ruimtestation (ISS), meldt NASA. De proefvlucht werd maandagnacht uitgesteld omdat er een probleem was met de raket.

7 minuten geleden
Tijdelijke pier voor kust Gaza gereed maar nog niet in gebruik

WASHINGTON (ANP/AFP) - De aanleg van de tijdelijke pier voor de kust van de Gazastrook is afgerond, meldt het Amerikaanse ministerie van Defensie. De tijdelijke haven is bedoeld voor de levering van humanitaire hulp aan mensen in de Gazastrook, maar door slechte weersomstandigheden kan de pier nog niet worden geïnstalleerd en in gebruik genomen.

1 uur geleden
Ierse deelnemer songfestival moest steunbetuiging Gaza verwijderen

MALMÖ (ANP) - De Ierse songfestivalinzending Bambie Thug heeft verborgen steunbetuigingen aan de Palestijnen in de Gazastrook van diens lichaam moeten verwijderen. De artiest had in het Ierse Ogham-alfabet 'ceasefire' (staakt-het-vuren) en 'freedom for Palestine' op het lichaam staan, maar dat mocht niet van songfestivalorganisator European Broadcasting Union (EBU).

2 uur geleden
Proces tegen Trump in documentenzaak tot nader order uitgesteld

WASHINGTON (ANP) - De rechtszaak tegen de voormalige Amerikaanse president Donald Trump in de affaire rond het achterhouden van geheime documenten is voor onbepaalde tijd uitgesteld, melden Amerikaanse media. Daarmee is de startdatum van 20 mei van de baan, laat rechter Aileen Cannon weten.

3 uur geleden
Openingsact songfestival toont Palestijns sjaaltje

STOCKHOLM (ANP) - De Zweedse zanger Eric Saade heeft tijdens de openingsact van de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival zijn steun betuigd aan Gaza. Tijdens zijn optreden droeg hij een Palestijns sjaaltje om zijn pols.

6 uur geleden
Politie beëindigt pro-Palestijnse betoging universiteit Berlijn

BERLIJN (ANP/DPA) - De politie heeft een einde gemaakt aan een pro-Palestijns studentenprotest bij de Vrije Universiteit van Berlijn. Ongeveer 150 activisten hadden dinsdagochtend met tenten de binnenplaats van de universiteit bezet uit solidariteit met de Palestijnen in de Gazastrook.

9 uur geleden
Netanyahu zegt dat voorstel bestand niet aan eisen Israël voldoet

JERUZALEM (ANP/RTR) - De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zegt dat het laatste voorstel voor een bestand in de Gazastrook niet voldoet aan de eisen van Israël. Hamas liet maandag weten akkoord te zijn met de voorwaarden voor een staakt-het-vuren, maar Israël is nog niet zover.

10 uur geleden