Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rusland beperkt toegang tot onafhankelijke media zoals BBC

Rusland beperkt toegang tot onafhankelijke media zoals BBC

MOSKOU (ANP/AFP) - Russische autoriteiten beperken volgens persbureau RIA in het land de toegang tot verschillende onafhankelijke media, zoals onder meer de BBC, Radio Liberty en de populaire Russischtalige nieuwssite Meduza.

Journalisten van persbureau AFP in Moskou en GlobalCheck, een groep die internetverbindingen monitort, constateerden in de nacht van donderdag op vrijdag al dat verschillende websites geblokkeerd werden. Het ging onder meer om de websites van Facebook, de BBC en de Duitse omroep Deutsche Welle.

Europa maakte eerder bekend de toegang tot nieuwssites van Russische staatsmedia RT en Sputnik te blokkeren. Groot-Brittannië vreesde al dat die blokkade zou kunnen leiden tot een vergelijkbare actie van Rusland, waardoor Europese media in het land niet meer toegankelijk zijn. In een verklaring schreef het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken eerder dat de BBC "wordt gebruikt om de politieke situatie en veiligheid in Rusland te ondermijnen".

Meer uit Buitenland

Oekraïense functionarissen: Russische vliegvelden buiten schot

KYIV (ANP) - Sinds de Amerikaanse president Joe Biden Oekraïne toestemming gaf om Amerikaanse wapens in te zetten op het grondgebied van Rusland zijn sommige Russische aanvallen afgenomen, zeggen twee Oekraïense functionarissen in The Washington Post. Volgens hen is de schootsafstand van de wapens echter te beperkt, waardoor bepaalde Russische vliegvelden buiten schot blijven.

1 uur geleden
Nog eens 14 lichamen geborgen na vergaan migrantenboot bij Italië

ROME (ANP/DPA) - De Italiaanse kustwacht heeft nog eens veertien lichamen geborgen nadat een boot met migranten woensdag was vergaan voor de kust van het zuidelijke Calabrië. Daarmee komt het aantal bevestigde doden op 34.

5 uur geleden
Trump: green card voor buitenlander die VS-universiteit afrondt

WASHINGTON (ANP/RTR) - De voormalige Amerikaanse president Donald Trump vindt dat studenten die afstuderen aan een Amerikaanse universiteit een green card moeten krijgen, wat volgens het huidige immigratiebeleid niet het geval is. De Republikeinse presidentskandidaat zei dit in de jongste aflevering van de podcast All-In.

5 uur geleden
Barcelona gaat verhuur appartementen aan toeristen verbieden

BARCELONA (ANP/DPA/BLOOMBERG) - Barcelona gaat de verhuur van appartementen aan vakantiegangers vanaf eind 2028 verbieden om zo het nijpende woningtekort in de Spaanse stad tegen te gaan. Dat heeft burgemeester Jaume Collboni vrijdag gezegd. Volgens hem zijn er nu ongeveer 10.000 appartementen geregistreerd als verhuurbaar aan toeristen.

7 uur geleden
VN-chef Guterres: Libanon mag niet het volgende Gaza worden

NEW YORK (ANP/RTR) - De secretaris-generaal van de Verenigde Naties António Guterres maakt zich grote zorgen over de oplopende spanningen tussen Israël en de Libanese Hezbollah. Hij zegt dat VN-vredeshandhavers er alles aan doen om te voorkomen dat daar net zo'n oorlog uitbreekt als in de Gazastrook.

9 uur geleden
Biden boekt overwinning bij uitspraak Hooggerechtshof wapenbezit

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse regering van Joe Biden heeft bij het Hooggerechtshof een overwinning geboekt. Het hoogste hof laat een wet in stand die mensen met een veroordeling voor huiselijk geweld verbiedt om wapens te bezitten.

10 uur geleden
Veel doden na aanvallen Israël op ziekenhuis en vluchtelingenkamp

GAZA-STAD (ANP) - Israëlische troepen beschieten mensen in het Al Mawasi-gebied ten noordwesten van Rafah in de Gazastrook. Daarbij zijn tot nu toe zeker achttien Palestijnen omgekomen, meldt de Palestijnse Rode Halve Maan. Ook zouden 35 mensen gewond zijn.

10 uur geleden