Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rusland bekritiseert ambassadeur Israël na interview

Rusland bekritiseert ambassadeur Israël na interview

MOSKOU (ANP/BLOOMBERG) - Rusland heeft de nieuwe Israëlische ambassadeur bij zich geroepen om onvrede duidelijk te maken over haar "onacceptabele opmerkingen". Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken zegt volgens staatsmedia dat diplomate Simona Halperin ongepaste uitspraken heeft gedaan over het Russische buitenlandbeleid en andere kwesties.

Halperin trad volgens Israëlische media eind vorig jaar aan en gaf later een uitgebreid interview aan de krant Kommersant. Ze zei te betreuren dat een internationale dag waarop wordt stilgestaan bij de Holocaust niet op de Russische "staatskalender" staat. Ook vroeg de ambassadeur zich af waarom Hamas in Rusland niet op de officiële lijst staat van terreurorganisaties.

Het Russische ministerie zegt nu dat het ambassadeurschap van Halperin "zeer onsuccesvol" is begonnen. De topdiplomate krijgt het verwijt "respectloos" te hebben gesproken over Russische inspanningen om de situatie rond de gijzelaars in Gaza op te lossen. Haar uitspraken over het herdenken van de Holocaust vielen ook slecht en grenzen volgens het ministerie aan buitenlandse inmenging in de binnenlandse aangelegenheden.

Meer uit Buitenland

Steunbetuiging voor Spaanse premier die twijfelt over aanblijven

MADRID (ANP/RTR/AFP) - Duizenden aanhangers van de Spaanse Socialistische Partij hebben in Madrid steun betuigd aan premier Pedro Sánchez, die zegt te twijfelen over zijn positie en maandag zijn besluit bekend wil maken. De regeringsleider had laten doorschemeren misschien af te treden, omdat een rechtbank onderzoekt of zijn vrouw corrupt is.

46 minuten geleden
Zelensky vraagt na nachtelijke aanvallen opnieuw om meer wapens

KYIV (ANP) - Oekraïne had alle raketten die in de nacht van vrijdag op zaterdag zijn afgevuurd kunnen onderscheppen als het over meer wapens had beschikt. Dat schrijft de Oekraïense president Volodymyr Zelensky op X. Hij herhaalde zijn vraag om meer luchtverdediging op korte termijn.

2 uur geleden
Grote zoekactie naar vermiste 6-jarige in Duitsland vruchteloos

BREMERVÖRDE (ANP/DPA) - Een grootschalige zoektocht in het noorden van Duitsland naar de vermiste 6-jarige Arian heeft na vijf dagen nog niets opgeleverd. Een nieuwe strategie, waarbij tweehonderd militairen zo geruisloos mogelijk naar het kind zochten, heeft ook niet geholpen.

6 uur geleden
Krant: Poetin wist volgens VS niet van timing dood Navalny

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse inlichtingendiensten denken dat de Russische president Vladimir Poetin geen directe opdracht heeft gegeven om oppositiepoliticus Aleksej Navalny in februari om het leven te brengen. De Wall Street Journal (WSJ) schrijft op basis van bronnen dat de president vermoedelijk niet op de hoogte was van het moment waarop Navalny overleed. Maar de diensten twijfelen niet aan Poetins verantwoordelijkheid.

7 uur geleden
Hamas neemt voorstel Israël rond staakt-het-vuren in beschouwing

GAZA-STAD (ANP/AFP) - Hamas heeft het laatste Israëlische tegenvoorstel rond een mogelijk staakt-het-vuren in de Gazastrook en de vrijlating van gijzelaars ontvangen en gaat het bestuderen. Dat heeft de militante groepering zaterdag bekendgemaakt.

12 uur geleden
Blinken: aanwijzingen dat China verkiezingen VS wil beïnvloeden

BEIJING (ANP) - De Verenigde Staten is bewijs onder de aandacht gekomen dat China de aankomende verkiezingen probeert "te beïnvloeden en zich in te mengen". Dat zei VS-minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken tegen nieuwszender CNN aan het einde van een driedaags bezoek in China.

14 uur geleden
NBC: Israël bombardeert 'veilige' plekken in Gaza

NEW YORK (ANP) - Israël voert regelmatig dodelijke bombardementen uit in zones van de Gazastrook die het zelf als veilig heeft aangemerkt. Dat heeft de Amerikaanse nieuwszender NBC News vastgesteld na eigen onderzoek.

15 uur geleden