Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Run op mondkapjes en handontsmetter in China om coronavirus

Run op mondkapjes en handontsmetter in China om coronavirus

PEKING (ANP/BLOOMBERG) - In China zijn mondkapjes en desinfecterende handgels praktisch uitverkocht. Chinezen slaan ze massaal in om zich te beschermen tegen het besmettelijke coronavirus.

Mensen staan uren in de rij bij apothekers en drogisterijen. Enkele winkels waren binnen een half uur uitverkocht. Er zou in sommige gevallen sprake zijn van woekerprijzen.

Vrijdag start het Chinese Nieuwjaar, een periode waarin honderden miljoenen Chinezen op reis gaan om familie te bezoeken. De overheid zegt in het hele land mensen op symptomen te screenen.

Chinese bedrijven, zoals Huawei en Foxconn, delen gratis mondkapjes uit aan hun werknemers. Zij raden hun personeel af om tijdens Nieuwjaar naar de provincies Wuhan en Hubei af te reizen. Hier zijn de meeste mensen ziek geworden. Waarschijnlijk is het virus op voedselmarkten in Wuhan overgeslagen van dier op mens.

Inmiddels zijn zeker 440 mensen ziek geworden door het virus. Negen mensen zijn overleden. Het virus is ook geconstateerd in Japan, Taiwan, Thailand, Zuid-Korea en de Verenigde Staten.

Meer uit Buitenland

Intense gevechten in het zuiden van de Gazastrook

GAZA-STAD (ANP/AFP) - Het Israëlische leger en de Palestijnse militante groepering Hamas zijn zondag verwikkeld in hevige gevechten in het zuiden van de Gazastrook, waar honderdduizenden mensen hun toevlucht hebben gezocht.

1 uur geleden
Taylor Swift-Tour brengt meer dan een miljard dollar op

LOS ANGELES (ANP) - De Eras Tour van Taylor Swift is de eerste tour in de geschiedenis die meer dan een miljard dollar opbrengt. Volgens de Britse krant The Mirror heeft de tour, die negen maanden geleden is begonnen, tot nu toe 1,04 miljard dollar opgeleverd. Dat is meer dan 950 miljoen euro.

6 uur geleden
Anatomy of a Fall wint beste film bij European Film Awards

BERLIJN (ANP) - Anatomy of a Fall heeft zaterdagavond de prijs voor beste film gewonnen bij de European Film Awards. De 36e uitreiking van de Europese filmprijzen vond plaats in Berlijn.

6 uur geleden
Veiligheidsadviseur Israël: 7000 Palestijnse militanten gedood

JERUZALEM (ANP/RTR/DPA) - Volgens de Israëlische veiligheidsadviseur zijn in de Gazastrook tot dusver zeker 7000 militanten gedood in de oorlog tegen Hamas. "Dat is een voorzichtige schatting", aldus Tzachi Hanegbi zaterdag in een interview op de tv-zender Channel 12. "Het zouden er best meer kunnen zijn, omdat we niet weten of er nog strijders onder ingestorte gebouwen en in tunnels liggen."

9 uur geleden
President Guyana stemt in met dialoog over grensconflict

CARACAS/GEORGETOWN (ANP/AFP) - De Venezolaanse regering heeft buurland Guyana voorgesteld een bijeenkomst "op hoog niveau" te houden om het conflict rond de olierijke grensregio Essequibo te bespreken. Volgens media in Georgetown heeft de Guyanese president Mohamed Irfaan Ali daarmee ingestemd. Een datum voor de top zal snel worden geprikt.

10 uur geleden
Klimaatactivisten vergroenen Canal Grande

VENETIË (ANP) - Klimaatactivisten hebben toegeslagen in Venetië door het water van het Canal Grande groen te kleuren. Dat gebeurde volgens het Italiaanse persbureau ANSA met een milieuvriendelijke, fluorescerende stof.

13 uur geleden
Houthi-rebellen willen scheepvaart naar Israël platleggen

SANAA (ANP/RTR) - Een militaire woordvoerder van de Houthi-rebellen in Jemen heeft scheepvaartbedrijven, ongeacht waar ze gevestigd zijn in de wereld, gewaarschuwd voor samenwerking met Israël. De organisatie dreigt de doorvaart door de Rode Zee naar Israëlische havens te blokkeren als er geen of onvoldoende hulpgoederen naar de Gazastrook worden getransporteerd.

14 uur geleden