Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rumoer over Belgisch coalitiekopstuk dat coronaregels afvalt

Rumoer over Belgisch coalitiekopstuk dat coronaregels afvalt

BRUSSEL (ANP/BELGA) - Een kopstuk van de Belgische regeringscoalitie trotseert openlijk de coronaregels. De bekentenis van Jean-Marc Nollet, één van de leiders van de Waalse groenen, valt slecht bij collega's.

Belgen mogen sinds november maar met één persoon buiten hun gezin nauw contact hebben, de zogeheten knuffelcontacten. Dat houdt Nollet al enkele weken niet vol, zegt hij. De gedeeld voorman van Ecolo, vergelijkbaar met GroenLinks, vindt dat ook niet langer nodig. Als hij wordt betrapt betaalt hij de boete, zegt hij.

Dat wekt ergernis en woede. "Mijn broek zakt hiervan af", reageert voorman Paul Magnette van de Waalse sociaaldemocraten, een coalitiegenoot. Nollet moet de regels maar veranderen als hij het daarmee niet eens is, zeggen oppositiepolitici, maar hij kan niet van twee walletjes eten. De Ecolo-leider verwijt critici op zijn beurt schijnheiligheid.

De Belgische regeringen overleggen vrijdag over verlichting van de coronamaatregelen. De druk om dat te doen groeit zienderogen, maar gevaarlijke mutanten loeren nog altijd en laten voorlopig nog maar weinig versoepeling toe, waarschuwt het kabinet.

Meer uit Buitenland

Gewonden bij steekpartij in Duitse school, dader aangehouden

WUPPERTAL (ANP) - In een middelbare school in het Duitse Wuppertal heeft iemand leerlingen met een mes aangevallen, melden Duitse media. Volgens Duitse media is de dader overmeesterd en aangehouden, nadat er gewonden waren gevallen.

55 minuten geleden
Italië mag van Albanees parlement twee asielkampen bouwen

TIRANA (ANP/RTR) - Het Albanese parlement heeft ingestemd met een migratiedeal met Italië. Dat land kan daardoor verdergaan met de bouw van twee aanmeldcentra. In die centra wordt gekeken of migranten in aanmerking komen om naar Italië te komen, of dat ze worden teruggestuurd.

57 minuten geleden
Drie maanden voorwaardelijk voor Belgische youtuber Acid

BRUSSEL (ANP) - De populaire Vlaamse youtuber Acid krijgt drie maanden voorwaardelijke gevangenisstraf en een boete van 800 euro opgelegd omdat hij vorig jaar namen heeft bekendgemaakt van leden van de studentenvereniging die betrokken waren geweest bij een gewelddadige ontgroening. Aankomend studentenlid Sanda Dia overleed als gevolg van de ontberingen. De lage straffen die de daders vervolgens kregen, wekten grote verontwaardiging in België.

2 uur geleden
Roep om vertrek Britse parlementsvoorzitter om Gazadebat

LONDEN (ANP) - De positie van de Britse Lagerhuisvoorzitter Lindsay Hoyle staat onder druk na een chaotisch verlopen debat over een wapenstilstand in de Gazastrook. Britse media berichten dat tientallen parlementariërs het vertrouwen in de voorzitter hebben opgezegd. Het voormalige Labourlid zag zich genoodzaakt excuses aan te bieden.

2 uur geleden
Kara-Moerza roept Poetin-critici vanuit cel op niet te wanhopen

MOSKOU (ANP/AFP) - De bekende Russische oppositiepoliticus Vladimir Kara-Moerza roept Russen op om niet te wanhopen na de dood van Aleksej Navalny. Net als Navalny voor zijn dood zit Kara-Moerza een lange gevangenisstraf uit in Siberië. De criticus van Vladimir Poetin werd tot 25 jaar veroordeeld voor het "verspreiden van desinformatie".

2 uur geleden
Kremlin: Biden had Poetin geen gestoorde hufter moeten noemen

MOSKOU (ANP/RTR) - Het Kremlin vindt dat de Amerikaanse president Joe Biden zich op een ongepaste manier heeft uitgelaten over zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin. Volgens woordvoerder Dmitri Peskov heeft Biden zich gedragen als een "cowboy uit Hollywood".

3 uur geleden
Doden en gewonden bij schietpartij op Westelijke Jordaanoever

MAALE ADUMIM (ANP/AFP/RTR) - Drie Palestijnse aanvallers hebben op de bezette Westelijke Jordaanoever het vuur geopend op automobilisten, meldt de Israëlische politie. Er vielen een dode en acht gewonden. De drie aanvallers zijn ook gedood.

3 uur geleden