Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ruimtevaartuig keert na valse start zoals gepland terug

Ruimtevaartuig keert na valse start zoals gepland terug

ALAMOGORDO (ANP/RTR) - Een nieuw nog onbemand ruimtevaartuig waarvan de lancering vrijdag mislukte, is zoals gepland in de woestijn van New Mexico neergekomen. De eerste lancering van de Boeing CST-100 Starliner mislukte omdat de capsule niet in de juiste baan rond de aarde kwam. Daardoor kon de capsule het internationale ruimtestation ISS niet bereiken.

Toen de lancering misging, is bekendgemaakt dat het toestel verder in goede staat verkeert en dit weekeinde zou landen in White Sands Space Harbor, een ruimtevaartterrein in New Mexico. Het is de bedoeling dat de Starliner in het komende jaar klaar zal zijn voor bemande vluchten.

Meer uit Buitenland

Verenigd Koninkrijk zet Russische diplomaat uit

LONDEN (ANP/AFP) - De Britse regering heeft een Russische defensieattaché het land uitgezet. Volgens de Britten werkte de diplomaat voor de militaire inlichtingendiensten. Rusland ontkent en noemt de beschuldigingen "regelrechte leugens".

52 minuten geleden
Universiteit Brussel stapt uit project met Israëlische partners

BRUSSEL (ANP/BELGA) - De Vrije Universiteit Brussel (VUB) stapt uit een internationaal samenwerkingsproject met Israëlische partners. Het gaat om wetenschappelijk onderzoek naar Artificiële Intelligentie (AI) waaraan onder meer twee Israëlische instellingen deelnemen. De beslissing volgt op de "onaanvaardbare" escalatie van het conflict tussen Israël en de militante Palestijnse organisatie Hamas in de Gazastrook, laat de VUB weten.

57 minuten geleden
Dodental door overstromingen Brazilië stijgt tot honderd

PORTO ALEGRE (ANP/RTR) - De overstromingen in het zuiden van Brazilië hebben inmiddels honderd mensen het leven gekost. De reddingsdiensten melden dat er bovendien nog 128 mensen vermist worden.

3 uur geleden
EU eens: opbrengst bevroren tegoeden Rusland naar wapens Oekraïne

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie gaat het leeuwendeel van de opbrengst van bevroren Russische tegoeden in de verdediging van Oekraïne steken. De EU-landen zijn het daarover eens geworden, zegt huidig EU-voorzitter België.

4 uur geleden
Duitse regeringsleider haalt fel uit naar aanvallers van politici

BERLIJN (ANP) - De Duitse regeringsleider Olaf Scholz heeft fel uitgehaald naar personen die politici gewelddadig belagen. De bondskanselier noemde de aanvallen schandalig en laf.

4 uur geleden
Media: derde massagraf gevonden op terrein Al Shifaziekenhuis

GAZA-STAD (ANP) - Op het terrein van het Al Shifaziekenhuis in Gaza-Stad is een derde massagraf gevonden. Er zijn tot dusver 49 lichamen geborgen, melden diverse media waaronder nieuwszender Al Jazeera. De zoektocht naar meer lichamen gaat door.

5 uur geleden
Israël: geen doorbraak in overleg Caïro, delegatie blijft wel

CAÏRO (ANP/RTR) - Israël ziet geen signalen van een doorbraak bij het overleg in Caïro over een staakt-het-vuren in de Gazastrook. De delegatie van het land blijft wel in de Egyptische hoofdstad, aldus een Israëlische functionaris.

6 uur geleden