Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ruimtevaartorganisatie Rusland blijft gemaakte afspraken nakomen

Ruimtevaartorganisatie Rusland blijft gemaakte afspraken nakomen

MOSKOU (ANP) - De Russische ruimtevaartorganisatie Roskosmos blijft alle internationale afspraken nakomen, ook als wordt besloten de internationale samenwerking op te zeggen. Dit zei Roskosmos-chef Dmitri Rogozin tegen het persbureau RIA Novosti. Roskosmos kan er eenvoudig niet opeens mee ophouden.

"Het is duidelijk dat we niet kunnen praten over een soort snelle vlucht van Rusland uit het internationale ruimtestation (ISS). Veel hangt er van Rusland af "zoals de levering van brandstof, het handhaven van de baan, het voorkomen van botsingen met ruimtepuin". Het zal ook veel tijd kosten het ISS uit zijn baan en terug te halen. "Er vliegt een constructie van 500 ton boven de aarde en het hangt grotendeels van ons af, dat het niet plotseling op Parijs of Londen terechtkomt."

Rusland wil de samenwerking met de NASA en Canadese en Europese ruimtevaartorganisaties stopzetten naar aanleiding van westerse sancties tegen Rusland. Dat zou in 2024 moeten gebeuren. Formeel is hier geen besluit toe genomen.

Meer uit Buitenland

Motown-songwriter Lamont Dozier (81) overleden

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse songwriter Lamont Dozier is overleden. Hij is 81 jaar geworden, heeft zijn zoon dinsdag bekendgemaakt. De doodsoorzaak is niet bekend.

1 uur geleden
Premier Estland: geen Russische toeristen meer in Europese Unie

TALLINN (ANP/RTR) - De premier van Estland wil geen Russische toeristen meer in de Europese Unie als straf voor de bloedige Russische invasie in Oekraïne. Regeringsleidster Kaja Kallas roept op de afgifte van toeristenvisa aan Russen te stoppen.

1 uur geleden
VS schrappen 'wrede' antimigratiemaatregel Trump

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Verenigde Staten hebben een antimigratiemaatregel van de vorige president Donald Trump geschrapt, die door critici als wreed werd bestempeld. Asielzoekers hoeven niet meer in Mexico te wachten terwijl hun aanvraag bij de rechter loopt.

2 uur geleden
Doden en gewonden bij botsingen op Westelijke Jordaanoever

NABLUS (ANP/AFP/RTR) - Drie Palestijnen zijn om het leven gekomen bij confrontaties met Israëlische troepen die op de Westelijke Jordaanoever een woning binnenvielen, melden de Palestijnse autoriteiten. Het gaat volgens het Israëlische leger onder anderen om een hoge commandant van de militie Al-Aqsa Martelarenbrigades.

4 uur geleden
Zuid-Frans dorp en campings ontruimd om bosbrand

MONTPELLIER (ANP) - Ongeveer 3000 mensen hebben midden in de nacht moeten vluchten voor een bosbrand in de gemeente Mostuéjouls in het Zuid-Franse departement Aveyron. Behalve de inwoners moesten ook alle gasten van omliggende campings vertrekken. Een deel van hen kon terecht in speciale opvangcentra, melden Franse media.

4 uur geleden
Taiwan: China gebruikt oefeningen om invasie voor te bereiden

TAIPEI (ANP/AFP/RTR) - De minister van Buitenlandse Zaken van Taiwan zei dinsdag tijdens een persconferentie dat China de militaire oefeningen in de lucht en op zee van de afgelopen week gebruikt om zich voor te bereiden op een aanval op het eiland. "China's daadwerkelijke bedoeling is om de status quo in de Straat van Taiwan en de hele regio te veranderen", aldus Joseph Wu.

7 uur geleden
Meerdere doden door hevige regenval en overstromingen in Seoul

SEOUL (ANP/AFP/RTR) - In en rond de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul zijn door noodweer en overstromingen minstens zeven mensen overleden. Er worden volgens de autoriteiten ook nog zeker zeven mensen vermist. In delen van de hoofdstad en de omliggende provincie viel maandagavond meer dan 100 millimeter neerslag per uur.

9 uur geleden