Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ruimtevaartbedrijf Virgin Galactic verdubbelt prijskaartje

Ruimtevaartbedrijf Virgin Galactic verdubbelt prijskaartje

MOJAVE (ANP/AFP) - Virgin Galactic, het ruimtevaartbedrijf van miljardair Richard Branson, doet weer kaarten in de verkoop voor een ruimtereis. De prijzen beginnen bij 450.000 dollar, omgerekend ruim 380.000 euro. Het nieuwe prijskaartje is twee keer zo hoog als wat de ongeveer 600 mensen die eerder een kaartje kochten, betaalden. Toen was de prijs nog tussen de 200.000 en 250.000 dollar.

Er staan al mensen op een wachtlijst, die ook graag de ruimte in willen zoals oprichter Branson dat recent zelf deed. Op 11 juli versloeg hij rivaal en oprichter van webwinkel Amazon Jeff Bezos. Die ging pas negen dagen later kort de ruimte in met een vlucht van zijn eigen bedrijf, Blue Origin.

De volgende testvlucht naar de ruimte van Virgin Galactic staat gepland in september. Dan zullen ook leden van de Italiaanse luchtmacht meevliegen. Daarna volgt nog een testvlucht, voordat de eerste commerciële vluchten de lucht in gaan. Dat zal pas in het derde kwartaal van 2022 worden, zei Virgin Galactic-topman Michael Colglazier. Mensen die meewillen kunnen een solo-kaartje boeken, maar ook het hele ruimtevaartuig boeken. Vanaf 1 september kunnen mensen zich ook inschrijven voor twee plekjes die worden weggeven.

Vier personen

Het lijkt er verder op dat in totaal nu vier mensen mee kunnen, in tegenstelling tot het eerder gecommuniceerde aantal van zes personen. Bij de meest recente vlucht van raketvliegtuig VSS Unity gingen er maar vier mensen mee. Dat was de vierde bemande testmissie buiten de atmosfeer van de aarde. Het was de eerste vlucht die volledig was volgeboekt. Behalve Branson vlogen ook twee piloten en drie missiespecialisten mee de ruimte in.

De Unity werd gelanceerd op een hoogte van ruim 15 kilometer vanaf een draagvliegtuig. Daarna vloog de raket op eigen kracht de ruimte in waar de bemanning een paar minuten gewichtloos was, voor de daling naar de aarde werd ingezet.

Meer uit Financieel

Kredietbeoordelaar S&P kijkt positiever naar Griekenland

LONDEN (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Kredietbeoordelaar S&P Global Ratings kijkt positiever naar Griekenland. Het bureau heeft het vooruitzicht voor de Griekse kredietwaardigheid verhoogd van stabiel naar positief. Dat betekent dat er een verhoging van de kredietstatus van Griekenland kan komen.

23 uur geleden
Sky News: flitsbezorger Getir weg uit Nederland, VK en Duitsland

LONDEN (ANP) - Flitsbezorger Getir is van plan te vertrekken uit Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Dat meldt de Britse nieuwszender Sky News op basis van bronnen. Volgens Sky kan Getir komende week al die plannen naar buiten brengen.

1 dag geleden
Duitse industrie eist actie regering-Scholz tegen zwakke economie

BERLIJN (ANP/DPA) - De regering van bondskanselier Olaf Scholz moet nu actie ondernemen om de zwakte van de Duitse economie tegen te gaan. Dat heeft voorzitter Siegfried Russwurm van de belangrijke industriële lobbygroep BDI gezegd. Volgens hem is er geen tijd te verliezen voor Scholz omdat er over anderhalf jaar parlementsverkiezingen in Duitsland zijn.

1 dag geleden
Musk stelt bezoek India uit om 'verplichtingen' bij Tesla

AUSTIN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Tesla-topman Elon Musk stelt een bezoek aan India uit dat zondag zou moeten beginnen, in verband met "verplichtingen" bij de maker van elektrische auto's. Dat meldde Musk op het socialemediaplatform X. Hij is nu van plan later dit jaar een bezoek te brengen aan India, waar Tesla een nieuwe fabriek zou willen bouwen.

1 dag geleden
IMF-bestuurder dringt aan op verdere afbouw hypotheekrenteaftrek

WASHINGTON (ANP) - Nederland kan fiscale en financiële stimulering van de woningmarkt niet gebruiken nu er een nijpend huizentekort is. Dat stelt de Nederlandse bewindvoerder Paul Hilbers van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in gesprek met het ANP. Volgens hem moet Nederland niet alleen meer huizen bouwen, maar ook de hypotheekrenteaftrek geleidelijk afschaffen en de leennormen voor huizenkopers verder beperken.

1 dag geleden
Halvering bitcoin voltooid

DEN HAAG (ANP) - De zogeheten 'halving' van cryptomunt bitcoin is in de nacht van vrijdag op zaterdag voltooid. Deze halvering, die eens in de vier jaar plaatsvindt, moet inflatie van bitcoin tegengaan door de munt schaarser te maken.

1 dag geleden
Curaçao ontving nog nooit zoveel bezoekers als in maart 2024

WILLEMSTAD (ANP) - Maart 2024 gaat op Curaçao de boeken in als de beste toerismemaand ooit: het eiland verwelkomde afgelopen maand 63.556 toeristen. Dat is een stijging van 38 procent vergeleken met maart vorig jaar, zo maakte het Curaçaose toeristenbureau (CTB) vrijdag bekend.

1 dag geleden