Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ruimtevaartbedrijf Virgin Galactic verdubbelt prijskaartje

Ruimtevaartbedrijf Virgin Galactic verdubbelt prijskaartje

MOJAVE (ANP/AFP) - Virgin Galactic, het ruimtevaartbedrijf van miljardair Richard Branson, doet weer kaarten in de verkoop voor een ruimtereis. De prijzen beginnen bij 450.000 dollar, omgerekend ruim 380.000 euro. Het nieuwe prijskaartje is twee keer zo hoog als wat de ongeveer 600 mensen die eerder een kaartje kochten, betaalden. Toen was de prijs nog tussen de 200.000 en 250.000 dollar.

Er staan al mensen op een wachtlijst, die ook graag de ruimte in willen zoals oprichter Branson dat recent zelf deed. Op 11 juli versloeg hij rivaal en oprichter van webwinkel Amazon Jeff Bezos. Die ging pas negen dagen later kort de ruimte in met een vlucht van zijn eigen bedrijf, Blue Origin.

De volgende testvlucht naar de ruimte van Virgin Galactic staat gepland in september. Dan zullen ook leden van de Italiaanse luchtmacht meevliegen. Daarna volgt nog een testvlucht, voordat de eerste commerciële vluchten de lucht in gaan. Dat zal pas in het derde kwartaal van 2022 worden, zei Virgin Galactic-topman Michael Colglazier. Mensen die meewillen kunnen een solo-kaartje boeken, maar ook het hele ruimtevaartuig boeken. Vanaf 1 september kunnen mensen zich ook inschrijven voor twee plekjes die worden weggeven.

Vier personen

Het lijkt er verder op dat in totaal nu vier mensen mee kunnen, in tegenstelling tot het eerder gecommuniceerde aantal van zes personen. Bij de meest recente vlucht van raketvliegtuig VSS Unity gingen er maar vier mensen mee. Dat was de vierde bemande testmissie buiten de atmosfeer van de aarde. Het was de eerste vlucht die volledig was volgeboekt. Behalve Branson vlogen ook twee piloten en drie missiespecialisten mee de ruimte in.

De Unity werd gelanceerd op een hoogte van ruim 15 kilometer vanaf een draagvliegtuig. Daarna vloog de raket op eigen kracht de ruimte in waar de bemanning een paar minuten gewichtloos was, voor de daling naar de aarde werd ingezet.

Meer uit Financieel

Consumentenbond: grootschalige prijsmisleiding vakantieaanbieders

DEN HAAG (ANP) - Reisaanbieders misleiden consumenten op grote schaal met lokkertjes, concludeert de Consumentenbond na onderzoek. Zo'n 83 procent van de reizen die de organisatie bekeek, was niet voor de aanbiedingsprijs te boeken. De Consumentenbond heeft klachten ingediend bij de Reclame Code Commissie en vraagt concurrentiewaakhond ACM in te grijpen.

26 minuten geleden
Musk: Twitter beperkt zichtbaarheid niet-abonnees

SAN FRANCISCO (ANP) - Twitter gaat de zichtbaarheid van niet betalende abonnees beperken. Zij kunnen vanaf midden volgende maand niet meer worden aangeraden als interessant in Twitters 'For You'-lijst, maakte eigenaar Elon Musk bekend in een reeks tweets. Die lijst wordt door Twitters algoritmes samengesteld uit tweets en Twitter-gebruikers die lijken op degene die een gebruiker al volgt en die populair zijn.

41 minuten geleden
Banken stijgen op Aziatische beurzen na overname SVB

TOKIO (ANP) - De Aziatische aandelenbeurzen lieten dinsdag overwegend winsten zien. Vooral de banken in de regio veerden op na de koerswinsten van de Europese en Amerikaanse banksectoren. De zorgen over de financiële stabiliteit in de sector namen af door de overname van de omgevallen Silicon Valley Bank (SVB) door zijn Amerikaanse branchegenoot First Citizens Bank. Ook een koersherstel van Deutsche Bank, die eerder nog het volgende slachtoffer dreigde te worden van de onrust in de sector, zorgde voor opluchting.

1 uur geleden
Amerikaanse steden klagen Hyundai en Kia aan om autodiefstallen

ST. LOUIS (ANP/RTR) - Verschillende Amerikaanse steden stappen naar de rechter wegens een groot aantal diefstallen van auto's van de merken Kia en Hyundai. St. Louis, in Missouri, liet maandag weten de twee merken aan te klagen in navolging van Amerikaanse steden als Cleveland, San Diego, Milwaukee, Columbus en Seattle. Sinds op TikTok filmpjes zijn verschenen worden de wagens massaal gehackt en gestolen.

1 uur geleden
UWV biedt werkgevers oplossingen voor ‘zeer krappe' arbeidsmarkt

AMSTERDAM (ANP) - Ondanks een lichte daling van het aantal vacatures was de arbeidsmarkt eind vorig jaar "zeer krap". Dat meldt uitkeringsinstantie UWV, die verwacht dat bedrijven ook dit jaar nog moeite zullen hebben met het werven van nieuw personeel. Daarom heeft het UWV een aantal mogelijke oplossingen in kaart gebracht waar werkgevers mee aan de slag kunnen.

1 uur geleden
Nederlanders geven 11 miljard euro uit aan verduurzamen huis

DEN BOSCH (ANP) - Nederlanders hebben vorig jaar 11,3 miljard euro uitgegeven aan het verduurzamen van hun huis, meer dan het jaar daarvoor. Volgens marktonderzoeksbureau Multiscope willen huishoudens energiekosten besparen, vooral mensen in een huis met een laag energielabel. Bijvoorbeeld door zonnepanelen te plaatsen of hun woning te isoleren.

2 uur geleden
Meer patenten aangevraagd vanwege behoefte aan duurzame energie

RIJSWIJK (ANP) - Organisaties over de hele wereld vroegen afgelopen jaar meer patenten aan. Het gaat om het eigendomsrecht op de uitvinding van een nieuw product of proces. De stijging is te danken aan nieuwe technologieën die worden ontwikkeld om de verschuiving naar duurzame energiebronnen zoals waterstof mogelijk te maken, meldt het Europees Octrooibureau (EOB), de organisatie die octrooiaanvragen afhandelt.

8 uur geleden