Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ruimtecapsule voor gestrande bemanning aangekomen bij ISS

Ruimtecapsule voor gestrande bemanning aangekomen bij ISS

BAJKONOER (ANP/RTR) - De onbemande Russische Sojoez-capsule die drie astronauten moet ophalen van het internationale ruimtestation ISS is op zijn bestemming aangekomen. De Russische ruimtevaartorganisatie Roskosmos meldt op Telegram dat de capsule zondagochtend om 03.58 uur Moskouse tijd is afgemeerd bij het ISS. Het ruimtevaartuig was vrijdag gelanceerd.

De Russische kosmonauten Sergej Prokopjev en Dmitri Petelin en de Amerikaanse astronaut Francisco Rubio die momenteel op het ISS verblijven, zouden in maart naar de aarde terugkeren. In december ontstond echter een lek in het Sojoez-ruimteschip waarmee ze zouden reizen, waardoor koelvloeistof wegstroomde. Waarschijnlijk is het lek veroorzaakt door een botsing met een zogeheten micrometeoroïde, een miniem stukje ruimtegruis.

Nu de nieuwe capsule is gearriveerd zal de beschadigde volgende maand onbemand terugkeren. De drie ruimtevaarders moeten nog tot september op het ISS blijven, want Roskosmos heeft hun missie verlengd. Het Sojoez-ruimtevaartuig dat zondag afmeerde bracht daarom ook 429 kilo materiaal en voorraden mee.

Meer uit Buitenland

Meer leiders veroordelen geweld tegen Trump

DEN HAAG (ANP/RTR) - Internationaal wordt geschokt gereageerd op de poging tot moord op Donald Trump tijdens een campagnebijeenkomst. De Amerikaanse oud-president raakte gewond aan een oor, een toeschouwer kwam om en twee anderen raakten ernstig gewond. Buitenlandse leiders veroordelen het geweld en betuigen hun medeleven aan de betrokkenen.

49 minuten geleden
FBI bevestigt identiteit schutter: 20-jarige man

WASHINGTON (ANP/RTR) - De FBI heeft de identiteit vastgesteld van de schutter op de campagnebijeenkomst van de Amerikaanse oud-president Donald Trump. Het gaat om de 20-jarige Thomas Matthew Crooks uit de staat Pennsylvania, zoals sommige Amerikaanse media eerder berichtten op basis van bronnen.

1 uur geleden
Trump na schietpartij aangekomen in New Jersey

NEW JERSEY (ANP/AFP) - Donald Trump is na de schietpartij in Pennsylvania met het vliegtuig geland in New Jersey. Een van zijn communicatiemedewerkers heeft een video gedeeld waarin de Amerikaanse oud-president zelfstandig uit het toestel stapt.

1 uur geleden
Schietpartij was volgens FBI poging tot moord op Trump

WASHINGTON (ANP/RTR) - De schietpartij bij de campagnebijeenkomst van Donald Trump in Pennsylvania was een poging tot moord op deze Republikeinse presidentskandidaat. Dat heeft de FBI bekendgemaakt op een persconferentie. De FBI heeft de identiteit van de schutter, die werd doodgeschoten door de geheime dienst, nog niet met zekerheid vastgesteld. Het motief is nog onbekend.

2 uur geleden
Biden spreekt Trump na schietpartij

WASHINGTON (ANP) - President Joe Biden heeft de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump telefonisch gesproken nadat die gewond was geraakt bij een schietpartij bij een campagnebijeenkomst in Pennsylvania. Dat maakte het Witte Huis bekend, zonder mededelingen te doen over de inhoud van het gesprek.

3 uur geleden
Europese leiders geschokt door aanval op Trump

DEN HAAG (ANP) - Europese leiders reageren vol afschuw op de aanval waarbij de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump gewond raakte aan zijn oor. "Ik ben van streek door de schokkende gebeurtenissen tijdens de bijeenkomst van president Trump en we sturen hem en zijn familie onze beste wensen", zegt de premier van het Verenigd Koninkrijk Keir Starmer op X.

3 uur geleden
Donald Trump Jr.: vader is vol goede moed

WASHINGTON (ANP) - Donald Trump Jr. laat weten dat hij met zijn vader heeft gesproken nadat de oud-president was geraakt door een kogel tijdens een campagnebijeenkomst. Volgens Trump Jr. is zijn vader "vol goede moed".

5 uur geleden