Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ruim kwart ontvangers NOW-I heeft nog geen afrekening aangevraagd

Ruim kwart ontvangers NOW-I heeft nog geen afrekening aangevraagd

DEN HAAG (ANP) - Enkele dagen voor de deadline van 31 oktober, heeft ruim een kwart van de bedrijven die in de eerste ronde loonsteun (NOW) ontvingen, daarvoor nog geen vaststelling aangevraagd. Zo'n vaststelling is nodig om het precieze bedrag vast te stellen waarop bedrijven recht hebben. Als ondernemers de deadline niet halen, zet uitvoerder UWV de subsidie voor de betreffende periode op nul, waardoor bedrijven hun voorschotten moeten terugbetalen.

Het gaat om de eerste ronde van loonsubsidie NOW die bedrijven aan het begin van de coronacrisis vorig jaar kregen in de vorm van voorschotten. Op basis van onder meer de daadwerkelijk misgelopen omzet, wordt het uiteindelijke subsidiebedrag berekend met behulp van de vaststelling. In die eerste ronde hebben in totaal 139.500 werkgevers NOW ontvangen. Van hen hebben 98.000 een volledige aanvraag ingediend. Zo'n 4000 werkgevers hebben aangegeven dat ze extra tijd nodig hebben voor het overhandigen van een accountantsverklaring of een verklaring van een andere externe deskundige (een derdenverklaring). Hiervoor krijgen ze veertien weken langer de tijd.

De afgelopen maanden hebben het UWV en het kabinet meerdere keren hun zorgen geuit over het beperkte aantal werkgevers dat al een aanvraag had ingediend. Begin september moest nog meer dan de helft van de betreffende bedrijven dit doen. Hoewel de uitkeringsorganisatie nu nog steeds wacht op zo'n 37.500 afrekeningverzoeken, loopt het aantal aanvragen per dag wel op. Dinsdag ontving het UWV ruim 3000 aanvragen en de verwachting is dat dit de komende dagen zal toenemen. Ook de klantenservice kreeg de afgelopen week vijf keer zo veel vragen van werkgevers over de afrekening als een maand geleden.

Bedrijven hebben nog tot en met zondag 31 oktober, en het UWV probeert zelf ook werkgevers actief te benaderen, door ze zelfs te bellen en te adverteren in verschillende media. Ook brancheorganisaties zijn ingeschakeld om hun achterban aan te sporen een vaststelling aan te vragen.

Meer uit Financieel

Chiptoeleverancier ASMI wil nieuwe hoofdkantoor in VS

SCOTTSDALE (ANP/BLOOMBERG) - De Nederlandse chiptoeleverancier ASM International (ASMI) is van plan 324 miljoen dollar (300 miljoen euro) te investeren in een nieuw hoofdkantoor in de Amerikaanse staat Arizona. Het bedrijf wil vijfhonderd nieuwe mensen aannemen voor de nieuwe fabriek in Scottsdale, meldt Bloomberg. Het huidige hoofdkantoor is gevestigd in Phoenix, de hoofdstad van de Amerikaanse staat.

2 uur geleden
Wall Street terughoudend, cryptoplatformen verder omhoog

NEW YORK (ANP) - De belangrijkste beursgraadmeters in New York lieten dinsdag geen grote uitslagen zien, na de verliezen een dag eerder. Beleggers blijven voorzichtig in afwachting van het belangrijke Amerikaanse banenrapport dat vrijdag verschijnt. Dat rapport is van belang voor het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank.

2 uur geleden
Beurs Tel Aviv zag geen ongebruikelijke handel voor aanval Hamas

ISRAËL (ANP/RTR) - Een rapport van Amerikaanse onderzoekers dat suggereert dat er beleggers in Israël waren, die mogelijk hebben geprofiteerd van voorkennis van de aanval van Hamas op 7 oktober, is onjuist, stelt de Tel Aviv Stock Exchange. De Israëlische effectenbeurs noemt de publicatie onverantwoord.

3 uur geleden
Concurrentiewaakhond onderzoekt deal tussen ExxonMobil en Pioneer

HOUSTON (ANP/AFP) - De Federal Trade Commission (FTC), de Amerikaanse concurrentiewaakhond, wil aanvullende informatie over de overname van olieconcern Pioneer Natural Resources door branchegenoot ExxonMobil. De overnamedeal ter waarde van ongeveer 60 miljard dollar werd afgelopen oktober aangekondigd en is de grootste dit jaar.

4 uur geleden
WHO wil meer belastingen op alcohol en suikerhoudende dranken

BRUSSEL (ANP/AFP) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vindt dat landen hun belasting op alcohol en suikerhoudende dranken moeten verhogen om gezonder gedrag te stimuleren. Volgens de organisatie maken te weinig landen gebruik van de mogelijkheden hiervoor.

6 uur geleden
Bloomberg: EU stelt heffing handel stekkerauto's met VK 3 jaar uit

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie gaat voorstellen om de invoering van tarieven op elektrische voertuigen in de handel met het Verenigd Koninkrijk met drie jaar uit te stellen, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

7 uur geleden
AEX buigt verlies om in winst, Duitse DAX naar recordhoogte

AMSTERDAM (ANP) - Het Damrak wist de openingsverliezen dinsdag tijdens de middaghandel om te buigen in winst, geholpen door hogere standen op Wall Street. In Duitsland klom de toonaangevende DAX-index gedurende de handel tot recordhoogte, mede door speculaties over een renteverlaging door de Europese Centrale Bank (ECB) volgend jaar.

7 uur geleden