Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ruim helft werknemers meldt cyberaanval of -criminaliteit niet

Ruim helft werknemers meldt cyberaanval of -criminaliteit niet

DEN HAAG (ANP) - Meer dan de helft van de werknemers doet geen melding of aangifte van een cyberaanval of -misdrijf op het werk, blijkt uit onderzoek van I&O Research in opdracht van het ministerie van Economische Zaken. Slechts drie op de tien consumenten melden een cyberaanval of cybercriminaliteit.

Een kwart van de werknemers die geen melding doen van bijvoorbeeld phishing of een andere vorm van onlinefraude, denkt dat melden geen zin heeft. Een deel vindt het te veel moeite, anderen noemen het onbelangrijk. In het afgelopen jaar maakte een op de vijf werknemers phishing mee, waarbij criminelen nepwebsites of vervalste e-mailadressen gebruiken om naar gegevens te ‘hengelen’.

Een op de drie werkenden zou het niet vertellen als ze een virus downloaden op hun computer. Schaamte speelt daarbij een grote rol.

Vooral kleine bedrijven zijn minder bezig met onlinedreigingen: een kwart van de kleine bedrijven neemt volgens het Alert Online-onderzoek helemaal geen acties om digitaal veilig te zijn.

Volgens minister Micky Adriaansens van Economische Zaken moet er meer gebeuren. De bewindsvrouw roept "consumenten en bedrijven op om ook vaker online risico’s te melden en zeker het kleine mkb om digitale veiligheid een dagelijks onderdeel te laten zijn van hun ondernemerschap".

Meer uit Binnenland

OM eist 22 jaar cel en tbs in hoger beroep zaak kruisboogschutter

ARNHEM (ANP) - Het Openbaar Ministerie eist in hoger beroep opnieuw 22 jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen Kenzo K. (31) uit Almelo, die terechtstaat voor het doodsteken van twee vrouwen en twee moordpogingen met een kruisboog. Dit zei de aanklaagster dinsdag bij aanvang van haar requisitoir.

5 minuten geleden
COC Nederland noemt toename lhbti-discriminatie schrikbarend

AMSTERDAM (ANP) - COC Nederland noemt het 'schrikbarend' dat het aantal meldingen van lhbti-discriminatie het afgelopen jaar met bijna een kwart is gestegen. "De regenbooggemeenschap en andere minderheden lijken in deze onzekere tijden de zondebok te worden", reageert voorzitter Astrid Oosenburg van de belangenorganisatie op een onderzoek van het ministerie van Binnenlandse Zaken, de politie en antidiscriminatiebureaus.

1 uur geleden
Mazelen kunnen ook jaren later nog dodelijk zijn, zegt RIVM-arts

BILTHOVEN (ANP) - Als mensen mazelen oplopen, kunnen ze daar jaren later nog aan overlijden, wanneer de ziekte zelf allang voorbij is. Op lange termijn kan een mazelenbesmetting leiden tot SSPE. "Dat is een vorm van hersenontsteking. Die is progressief en leidt in enkele jaren tot de dood", zegt Helma Ruijs, arts infectieziektenbestrijding bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

1 uur geleden
Wilders geïrriteerd over lekken migratieplan van formatietafel

DEN HAAG (ANP) - PVV-voorman Geert Wilders is er geïrriteerd over dat maandagavond vertrouwelijke informatie naar buiten is gekomen over een plan dat aan de formatietafel zou zijn besproken over migratie. De NOS berichtte over verregaande voorstellen, waaronder het plan om een 'asielcrisis' uit te roepen. Daardoor zouden meer ingrijpende maatregelen mogelijk zijn.

1 uur geleden
Arnhem lost schulden af van tientallen gezinnen in 'armste wijk'

ARNHEM (ANP) - De gemeente Arnhem heeft een fonds opgezet om de schulden van tientallen gezinnen in de buurt Immerloo II af te lossen. Het gaat om een experiment, om te onderzoeken of de sociale problematiek die vaak bij schulden komt kijken zo kan worden opgelost. Het fonds bestaat momenteel uit 425.000 euro, ingebracht door drie lokale stichtingen.

2 uur geleden
Politie kreeg vorig jaar flink meer meldingen van discriminatie

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft vorig jaar 8990 meldingen van discriminatie gekregen, een derde meer dan in 2022. Dat staat in een rapport dat het kabinet dinsdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Bijna de helft van de meldingen gaat over herkomst, 28 procent over seksuele gerichtheid en 10 procent over antisemitisme.

2 uur geleden
Aangifte van belediging en discriminatie ingediend tegen Derksen

LEEUWARDEN (ANP) - Mirka Antolovic van meldpunt en kenniscentrum Tûmba heeft dinsdagochtend aangifte gedaan tegen Johan Derksen op het politiebureau in Leeuwarden. "We wilden namens discriminatie.nl bekrachtigen dat Derksen, nadat hij al zo vaak tegen het randje van het toelaatbare heeft gezeten, nu ook een grens is overgegaan", licht Antolovic toe. Ze zegt aangifte te hebben gedaan van belediging en van discriminatie in de uitoefening van een ambt.

3 uur geleden