Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ruim driekwart van de operatiekamers weer in gebruik

Ruim driekwart van de operatiekamers weer in gebruik

UTRECHT (ANP) - Er wordt ondanks de coronacrisis weer meer geopereerd. In vergelijking met een normale situatie zonder corona was deze week 77 procent van de operatiekamers in gebruik. Vorige week was dit nog 72 procent van de normale capaciteit. Dat meldt de Nederlandse Zorgautoriteit.

Het aantal verwijzingen naar de medisch specialistische zorg lag deze week weer op 86 procent van wat zonder corona zou kunnen worden verwacht. In februari was dit nog flink lager, maar dit kan mogelijk ook uit het winterweer worden verklaard.

Inmiddels zegt 7 procent van de ziekenhuizen weer alle planbare zorg te kunnen leveren en 81 procent van de hospitalen meldt deze zorg deels beschikbaar te hebben. Zogenoemde kritisch planbare zorg, de zorg die binnen zes weken moet worden verleend, is in 74 procent van de ziekenhuizen volgens planning beschikbaar.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Gezond

45.000 inschrijvingen in twee uur voor proefreis Gran Canaria

RIJSWIJK (ANP) - In de eerste twee uur waarin het kon zijn bijna 45.000 inschrijvingen binnengekomen voor 180 plekken voor een proefreis naar Gran Canaria. Bij Corendon ging het om bijna 25.000 aanmeldingen voor de Fieldlab-reis, bij TUI om ruim 20.000. Bij beide touroperators, die elk 90 plekken hebben, stromen de aanmeldingen nog binnen.

1 dag geleden
Ook veel animo voor proefreis naar Gran Canaria

RIJSWIJK (ANP) - De inschrijvingen voor de tweede proefvakantie van Fieldlab naar Gran Canaria stromen binnen bij touroperators Corendon en TUI. Dat melden de twee bedrijven die de inschrijving maandag om 10.00 uur openden. Cijfers hebben ze nog niet.

1 dag geleden
Test alle proefvakantiegangers Rhodos negatief, proef gaat verder

ROTTERDAM (ANP) - Alle 188 deelnemers aan de testvakantie naar Rhodos hebben een negatieve coronatest afgelegd. Zij kunnen daardoor mee terugvliegen naar Nederland, meldt reisorganisatie Sunweb. De reizigers zijn acht dagen naar het Griekse eiland geweest waar zij hun resort niet af mochten.

1 dag geleden
'Gratis zonnebrandcrème en meer schaduwplekken tegen huidkanker'

DEN HAAG (ANP) - Er moeten meer schaduwplekken komen en op veel meer openbare plaatsen moet gratis zonnebrandcrème worden verstrekt. Dat staat in het Nationaal Actieplan Huidkanker van de Stuurgroep Huidkankerzorg Nederland, een samenwerking van onder andere de vereniging van dermatologen (NVDV) en patiëntenorganisaties HUKAs en Stichting Melanoom om het aantal huidkankergevallen terug te dringen.

1 dag geleden
Helft volwassen Amerikanen heeft coronavaccin binnen

WASHINGTON (ANP) - Meer dan de helft van de volwassen Amerikanen heeft minstens een dosis van een coronavaccin toegediend gekregen. Grofweg 130 miljoen Amerikanen boven de 18 jaar hebben een shot gehad, blijkt uit cijfers van de Centers for Disease Control and Prevention, die kunnen worden vergeleken met het RIVM. Ongeveer 84 miljoen mensen in de VS hebben ook al een tweede injectie gehad, wat overeenkomt met bijna een derde van de meerderjarige bevolking.

1 dag geleden
50 coronapatiënten meer in ziekenhuizen

ROTTERDAM (ANP) - Er liggen in totaal 50 coronapatiënten meer in de Nederlandse ziekenhuizen vergeleken met zaterdag. In totaal zijn nu 2478 patiënten met Covid-19 opgenomen, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

2 dagen geleden
Oordeel VS over Janssen-vaccin vrijwel zeker vrijdag

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Verenigde Staten besluiten waarschijnlijk vrijdag of het gebruik van het Leidse Janssen-vaccin wordt hervat. De Amerikaanse topepidemioloog en regeringsadviseur Anthony Fauci zou niet verrast zijn als het middel "in een of andere vorm" weer wordt ingezet, zei hij zondag in een talkshow op CBS.

2 dagen geleden