Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Ruim de helft minder buitenlandse toeristen dit jaar'

'Ruim de helft minder buitenlandse toeristen dit jaar'

DEN HAAG (ANP) - Het aantal buitenlandse toeristen in Nederland neemt dit jaar met ruim de helft af ten opzichte van vorig jaar. Dat verwacht het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) ondanks de versoepelingen voor vakanties die verschillende landen de afgelopen periode doorvoerden. Ook het aantal Nederlandse toeristen die in eigen land op vakantie gaan valt dit jaar fors lager uit.

Het NTBC rekent nu op circa 8 miljoen buitenlandse toeristen, een daling van 60 procent van de ruim 20 miljoen toeristen uit het buitenland die vorig jaar Nederland bezochten. Die toeristen geven naar verwachting 5,2 miljard euro uit en dat is 64 procent minder dan vorig jaar.

Het aantal Nederlanders dat in eigen land op vakantie gaat daalt met ongeveer de helft tot 12,5 miljoen. Veel Nederlanders hebben bijvoorbeeld de afgelopen tijd vakanties in eigen land laten zitten door de coronamaatregelen. Bij het aantal Nederlanders dat op vakantie gaat in eigen land zijn alle vakanties bij elkaar opgeteld. Mensen die meerdere keren in eigen land vakantie vieren tellen dus meerdere keren mee voor het totaal.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Wall Street begint handelsweek met winst

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met winst geopend, ondanks de wereldwijde recordstijging van het aantal coronabesmettingen. Beleggers kijken uit naar het begin van het kwartaalcijferseizoen op Wall Street deze week. Verder staat de chipsector in de belangstelling vanwege groot overnamenieuws.

1 uur geleden
HEMA moet miljoenen euro's coronasubsidie terugbetalen

AMSTERDAM (ANP) - Het is sinds de uitbraak van het coronavirus beter gegaan met HEMA dan gedacht en daardoor heeft de winkelketen uiteindelijk meer coronasubsidie gekregen dan nodig. Het warenhuis kreeg een voorschot van 11,4 miljoen euro, maar verwacht daarvan 6 miljoen euro terug te moeten betalen. Dat bevestigt HEMA na berichtgeving door RTL Z.

2 uur geleden
Onderzoek ACM naar overname Corendon door Sunweb

AMSTERDAM (ANP) - Er is meer onderzoek nodig voor de beoogde overname van reisorganisatie Corendon door branchegenoot Sunweb. Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) wil meer weten over de gevolgen voor de concurrentie. Daarom gaat de deal voorlopig nog niet door.

2 uur geleden
Luchthaven Heathrow grijpt 'coronarust' aan voor onderhoud baan

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De Londense luchthaven Heathrow grijpt het stilvallen van het vliegverkeer door de coronacrisis aan voor groot onderhoud aan een van de twee start- en landingsbanen van het vliegveld. Heathrow is normaal gesproken de drukste luchthaven van Europa, maar vanwege de virusuitbraak en de Britse quarantainemaatregelen voor passagiers uit het buitenland wordt veel minder gevlogen.

3 uur geleden
Horeca-ondernemers sluiten acties tegen coronaregels niet uit

AMSTERDAM (ANP) - Als er geen gehoor wordt gegeven aan de oproep tot versoepelingen voor de horecabranche, sluiten ondernemers in de sector acties niet uit. Dat zegt voorzitter Robert Willemsen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). "Ik ben me nog niet aan het voorbereiden op een gang naar het Malieveld, maar ik vraag me af in hoeverre onze leden zich aan de coronamaatregelen blijven houden als de situatie steeds nijpender wordt."

3 uur geleden
'Luchtverkeer neemt steeds meer toe'

AMSTERDAM (ANP/BELGA) - Het luchtverkeer in Europa neemt in de nasleep van de coronacrisis weer toe. De afgelopen week telde de Europese luchtverkeersleider Eurocontrol 90.549 vluchten. Dat komt neer op 36,6 procent van het aantal vluchten tijdens dezelfde week vorig jaar. Dat meldt de directeur-generaal van Eurocontrol, Eamonn Brennan, via Twitter.

4 uur geleden
Google investeert miljarden in India

MUMBAI (ANP/BLOOMBERG) - Technologieconcern Google gaat de komende vijf tot zeven jaar 10 miljard dollar investeren in India. Dat geld wordt gebruikt om digitale technologie├źn in het land versneld in te voeren. Dat maakte Google-topman Sundar Pichai bekend.

5 uur geleden