Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Ruim de helft minder buitenlandse toeristen dit jaar'

'Ruim de helft minder buitenlandse toeristen dit jaar'

DEN HAAG (ANP) - Het aantal buitenlandse toeristen in Nederland neemt dit jaar met ruim de helft af ten opzichte van vorig jaar. Dat verwacht het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) ondanks de versoepelingen voor vakanties die verschillende landen de afgelopen periode doorvoerden. Ook het aantal Nederlandse toeristen die in eigen land op vakantie gaan valt dit jaar fors lager uit.

Het NTBC rekent nu op circa 8 miljoen buitenlandse toeristen, een daling van 60 procent van de ruim 20 miljoen toeristen uit het buitenland die vorig jaar Nederland bezochten. Die toeristen geven naar verwachting 5,2 miljard euro uit en dat is 64 procent minder dan vorig jaar.

Het aantal Nederlanders dat in eigen land op vakantie gaat daalt met ongeveer de helft tot 12,5 miljoen. Veel Nederlanders hebben bijvoorbeeld de afgelopen tijd vakanties in eigen land laten zitten door de coronamaatregelen. Bij het aantal Nederlanders dat op vakantie gaat in eigen land zijn alle vakanties bij elkaar opgeteld. Mensen die meerdere keren in eigen land vakantie vieren tellen dus meerdere keren mee voor het totaal.

Meer uit Financieel

HelloFresh groeit met bezorging kant- en klaarmaaltijden

BERLIJN (ANP) - HelloFresh heeft in het afgelopen kwartaal flinke groei behaald met de bezorging van kant- en klaarmaaltijden. Daarmee ving het Duitse bedrijf krimp bij de leveringen van boxen met ingrediënten om maaltijden zelf te maken op. HelloFresh is het aanbod van die kant- en klaarmaaltijden aan het uitbreiden naar steeds meer markten. In Nederland zijn sinds afgelopen zomer die maaltijden te bestellen.

11 minuten geleden
Aandacht voor cijfers Unilever, Besi en Adyen op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht donderdag uit naar de resultaten van levensmiddelenconcern Unilever, chiptoeleverancier Besi en betaalbedrijf Adyen. Unilever, bekend van merken als Axe, Dove en Calvé, zag de omzet in het eerste kwartaal licht stijgen tot 15 miljard euro. Exclusief overnames en afgestoten activiteiten bedroeg steeg de omzet met 4,4 procent. Het aantal verkochte producten nam toe met 2,2 procent. Het concern bevestigde daarnaast de groeiverwachting voor dit jaar.

34 minuten geleden
Unilever voert verkoop Dove-shampoo en Knorr-blokjes op

LONDEN (ANP) - Unilever weet weer meer voedingsmiddelen en verzorgingsproducten te verkopen. Na een periode waarin het bedrijf achter merken als Knorr, Dove en Calvé de omzet vooral dankzij duurdere producten zag stijgen, neemt nu het volume voor het tweede kwartaal op rij toe.

40 minuten geleden
Hinder vliegverkeer door staking Franse luchtverkeersleiders

PARIJS (ANP/RTR) - Het luchtverkeer in grote delen van Europa dreigt donderdag grote hinder te ondervinden door een staking van Franse luchtverkeersleiders. De staking heeft niet alleen gevolgen voor vluchten naar Frankrijk, maar ook voor vluchten door het luchtruim van het land.

44 minuten geleden
Betalingsverwerker Adyen verdient meer bij bestaande klanten

AMSTERDAM (ANP) - Betalingsverwerker Adyen heeft in de eerste drie maanden van dit jaar geprofiteerd van de forse uitbreiding van een klant. Mede dankzij die groei van dit niet bij naam genoemde bedrijf had de Amsterdamse fintechonderneming bijna de helft meer werk. Ook maakten andere al bestaande klanten meer gebruik van de diensten van Adyen.

1 uur geleden
Daling bij nieuwe orders voor chiptoeleverancier Besi

DUIVEN (ANP) - Besi heeft in het eerste kwartaal de instroom van orders zien dalen. Het bedrijf uit Duiven levert bijvoorbeeld technologie voor het plaatsen van chips op printplaten en verpakkingen voor de zeer kwetsbare chips. In verschillende eindmarkten voor halfgeleiders zoals smartphones en de autosector is er zwakte, nu de investeringshausse in de chipindustrie van eerdere jaren minder is geworden.

1 uur geleden
Omzet Fugro stijgt door bouw van nieuwe windparken op zee

LEIDSCHENDAM (ANP) - Fugro blijft goede zaken doen met bodemonderzoek voor nieuwe windparken op zee. De inkomsten van het bedrijf namen daardoor in het eerste kwartaal van dit jaar fors toe.

1 uur geleden