Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Ruim de helft beroepsbevolking maakt zich zorgen over pensioen'

'Ruim de helft beroepsbevolking maakt zich zorgen over pensioen'

DEN HAAG (ANP) - 52 procent van de Nederlandse beroepsbevolking maakt zich zorgen over de hoogte van het opgebouwde pensioen. Bijna de helft (45 procent) tobt over het al of niet rondkomen na pensionering en iets meer dan een derde over de inkomstendaling die dat met zich meebrengt. Dat zijn de belangrijkste redenen dat 37 procent van hen wel eens wakker ligt over het eigen pensioen.

Dat blijkt volgens Wijzer in geldzaken uit de Pensioenmonitor 2020 die verschijnt in het kader van de Pensioen3daagse op 3, 4 en 5 november. Tijdens deze drie dagen zetten organisaties zoals verzekeraars, banken en financieel adviseurs zich in om Nederlanders meer inzicht en overzicht te geven in hun pensioensituatie nu en later. Vanwege corona gebeurt dat hoofdzakelijk online.

Uit het onderzoek komt volgens Wijzer in geldzaken naar voren dat de pensioenkennis van mensen naar eigen zeggen lijkt toe te nemen. 44 procent van de ondervraagden geeft aan te weten hoeveel inkomen ze na pensionering ongeveer kunnen verwachten. Twee jaar geleden was dat nog 38 procent. Ruim veertig procent zegt op de hoogte te zijn van mogelijkheden om meer oudedagsreserve op te bouwen, in 2018 lag dat nog op 29 procent.

Ruim een derde van 55-plussers heeft spijt dat ze niet eerder zijn begonnen met pensioenopbouw. 56 procent van de respondenten zegt het belangrijk te vinden op de hoogte te zijn van hun financiële situatie na pensionering, maar slechts een vijfde neemt regelmatig de tijd zich te verdiepen in hun eigen pensioensituatie. Mannen doen dat vaker (27 procent), dan vrouwen (13 procent).

Meer uit Binnenland

Februaristaking van 1941 herdacht in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam wordt zondagmiddag weer de Februaristaking van 1941 herdacht op het Jonas Daniël Meijerplein. Onder anderen burgemeester Femke Halsema en schrijver Johan Fretz houden een toespraak. Ook worden er kransen en bloemen gelegd bij het standbeeld van De Dokwerker op het plein.

3 uur geleden
Nesten van vogels weer te zien op camera tijdens Beleef de Lente

ZEIST (ANP) - Nesten van bosuilen, kerkuilen, steenuilen en zeearenden zijn weer te zien via de camera's van Vogelbescherming. Zondag gaan de camera's van het populaire project Beleef de Lente weer aan, waar meer dan een miljoen mensen naar vogels in hun nest kijken. Dit jaar kan er naar dertien vogelsoorten gekeken worden.

3 uur geleden
Dode in huis in Ridderkerk, drie aanhoudingen

RIDDERKERK (ANP) - Een 61-jarige man in een woning in het Zuid-Hollandse Ridderkerk is in de nacht van vrijdag op zaterdag overleden na een reanimatie. De politie zegt een misdrijf niet uit te sluiten en heeft "uit voorzorg" drie mensen, die in het huis aan de Voorn aanwezig waren, aangehouden.

10 uur geleden
Dode gevonden in Rotterdam, politie sluit misdrijf niet uit

ROTTERDAM (ANP) - In een woning aan de Kromme Hagen in de Rotterdamse wijk IJsselmonde is zaterdagmiddag een dode gevonden. Het gaat om een 61-jarige Rotterdammer, laat de politie weten. Na een eerste onderzoek door de politie en een arts kan een misdrijf niet worden uitgesloten. De 61-jarige bewoner, die ook in het huis aanwezig was, is "uit voorzorg" aangehouden.

11 uur geleden
Veel emoties en 'glorie aan Oekraïne' bij herdenking in Utrecht

UTRECHT (ANP) - Zo'n 2000 mensen herdachten zaterdag in Utrecht de oorlog in Oekraïne. In het Beatrix Theater kwamen tijdens het evenement Remember Together Oekraïense vluchtelingen en Nederlanders samen om stil te staan bij de inval door Rusland precies twee jaar geleden. Tijdens het programma met toespraken, muziek en dans klonk geregeld de leus 'glorie aan Oekraïne'.

14 uur geleden
Ruim driehonderd klimaatactivisten aangehouden bij blokkade A10

AMSTERDAM (ANP) - In totaal 326 klimaatactivisten zijn zaterdagmiddag aangehouden bij de blokkade van Extinction Rebellion op de A10 Zuid bij het ziekenhuis VUmc in Amsterdam. Van hen zijn er 31 gearresteerd omdat ze de blokkade veroorzaakten en daarmee voor gevaar zorgden in het verkeer.

15 uur geleden
Laatste klimaatactivisten van A10 gehaald, weg nog niet vrij

AMSTERDAM (ANP) - De laatste klimaatactivisten zijn zaterdagmiddag van de snelweg A10 gehaald in Amsterdam. Het was een groep van ongeveer veertig actievoerders die nog op de snelweg zat. De politie moest ze wegslepen naar de bussen om ze weg te voeren. Eerder waren al meerdere bussen vol met actievoerders vertrokken.

16 uur geleden