Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Ruim de helft beroepsbevolking maakt zich zorgen over pensioen'

'Ruim de helft beroepsbevolking maakt zich zorgen over pensioen'

DEN HAAG (ANP) - 52 procent van de Nederlandse beroepsbevolking maakt zich zorgen over de hoogte van het opgebouwde pensioen. Bijna de helft (45 procent) tobt over het al of niet rondkomen na pensionering en iets meer dan een derde over de inkomstendaling die dat met zich meebrengt. Dat zijn de belangrijkste redenen dat 37 procent van hen wel eens wakker ligt over het eigen pensioen.

Dat blijkt volgens Wijzer in geldzaken uit de Pensioenmonitor 2020 die verschijnt in het kader van de Pensioen3daagse op 3, 4 en 5 november. Tijdens deze drie dagen zetten organisaties zoals verzekeraars, banken en financieel adviseurs zich in om Nederlanders meer inzicht en overzicht te geven in hun pensioensituatie nu en later. Vanwege corona gebeurt dat hoofdzakelijk online.

Uit het onderzoek komt volgens Wijzer in geldzaken naar voren dat de pensioenkennis van mensen naar eigen zeggen lijkt toe te nemen. 44 procent van de ondervraagden geeft aan te weten hoeveel inkomen ze na pensionering ongeveer kunnen verwachten. Twee jaar geleden was dat nog 38 procent. Ruim veertig procent zegt op de hoogte te zijn van mogelijkheden om meer oudedagsreserve op te bouwen, in 2018 lag dat nog op 29 procent.

Ruim een derde van 55-plussers heeft spijt dat ze niet eerder zijn begonnen met pensioenopbouw. 56 procent van de respondenten zegt het belangrijk te vinden op de hoogte te zijn van hun financiƫle situatie na pensionering, maar slechts een vijfde neemt regelmatig de tijd zich te verdiepen in hun eigen pensioensituatie. Mannen doen dat vaker (27 procent), dan vrouwen (13 procent).

Meer uit Binnenland

Milieuorganisaties boos over stikstofopmerkingen Hoekstra

AMSTERDAM (ANP) - Milieuorganisaties maken zich boos over de opmerkingen van CDA-minister en partijleider Wopke Hoekstra over de stikstofdoelen. Hij zei vrijdag in het AD dat zijn partij het niet per se meer nodig vindt dat de doelen voor stikstofvermindering al worden gehaald in 2030, zoals is afgesproken in het regeerakkoord. De minister, tevens vicepremier, meent met zijn uitspraken bij te dragen aan een oplossing voor de stikstofcrisis, zo voegde hij later op de dag nog toe.

29 minuten geleden
Duizenden boeren zaterdag langs Vueltaroute in Woudenberg

UTRECHT (ANP) - Tussen de 2000 en 4000 boeren komen naar verwachting zaterdag naar een protestbijeenkomst in Woudenberg (provincie Utrecht). Zij verzamelen zich op een 'actieterrein' langs het parcours waar de Vuelta, de Spaanse wielerronde, voorbijkomt. Op meerdere plekken langs de route proberen de boeren aandacht te vragen voor hun strijd tegen de voorgenomen stikstofmaatregelen van het kabinet. Er komen geen blokkades, verzekert voorzitter Bart Kemp van organisator Agractie.

56 minuten geleden
Kamer komt terug van reces voor debat over uitspraken Hoekstra

DEN HAAG (ANP) - De Kamer komt terug van reces voor een debat over de uitspraken van Wopke Hoekstra, CDA-partijleider en minister van Buitenlandse Zaken. Het verzoek van PVV-fractievoorzitter Geert Wilders wordt door een ruime Kamermeerderheid gesteund, ook door coalitiepartijen.

1 uur geleden
LTO: mooi dat coalitiepartij eerste stap zet over stikstofdoel

DEN HAAG (ANP) - "Het is mooi dat een van de coalitiepartijen een eerste stap zet" in de richting van het loslaten van het jaartal van het stikstofdoel. Dat zegt land- en tuinbouworganisatie LTO Nederland over de uitspraken van minister Wopke Hoekstra, die vrijdag in het AD het kabinetsdoel om tegen 2030 de stikstofuitstoot met de helft verminderd te hebben "niet heilig" noemde.

1 uur geleden
Milieuclub MOB mogelijk naar Europa bij uitstel stikstofdeadline

NIJMEGEN (ANP) - Mobilisation for the Environment (MOB) gaat mogelijk een klacht indienen bij de Europese Commissie als de deadline voor de vermindering van de stikstofuitstoot verschoven wordt. Voorzitter van de milieuclub Johan Vollenbroek reageert daarmee op uitspraken van CDA-leider Wopke Hoekstra in het AD.

2 uur geleden
Hoekstra vindt dat hij juist bijdraagt aan stikstofoplossing

DEN HAAG (ANP) - CDA-leider Wopke Hoekstra vindt niet dat hij bemiddelaar Johan Remkes voor de voeten loopt door in een interview de doelen van het stikstofbeleid ter discussie te stellen. "Ik denk dat ik juist een bijdrage lever aan het proces", aldus de vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken.

2 uur geleden
Rutte: stikstofuitspraken Hoekstra staatsrechtelijk op het randje

DEN HAAG (ANP) - Minister-president Mark Rutte vindt de uitspraken van vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra over het stikstofbeleid van het kabinet staatsrechtelijk gezien op het randje. Dat zei de premier bij aankomst bij de wekelijkse ministerraad, waar hij bij wijze van uitzondering al voor aanvang de pers te woord stond.

3 uur geleden