Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ruim 660.000 mensen 's nachts op voor Nederland tegen Zuid-Afrika

Ruim 660.000 mensen 's nachts op voor Nederland tegen Zuid-Afrika

HILVERSUM (ANP) - Ruim 660.000 mensen waren zaterdag- op zondagnacht wakker voor de WK-wedstrijd tussen het Nederlands vrouwenelftal en Zuid-Afrika. De wedstrijd, die de Oranjeleeuwinnen met 2-0 wonnen, begon om 04.00 uur Nederlandse tijd. De uitzending op NPO 1 staat op plek 6 in de lijst van best bekeken programma's van de dag, aldus Stichting KijkOnderzoek.

Met de winst op Zuid-Afrika hebben de Nederlandse vrouwen de kwartfinale van het WK bereikt. Vrijdag speelt het team tegen Spanje. Die wedstrijd wordt gespeeld om 03.00 uur in de nacht, Nederlandse tijd. Mochten de Oranjeleeuwinnen deze wedstrijd winnen en de halve finale bereiken, dan wordt die overdag, Nederlandse tijd, gespeeld.

De vorige wedstrijd van de Oranjeleeuwinnen tegen Vietnam trok 1,2 miljoen mensen. Die werd ook in de ochtend, Nederlandse tijd, gespeeld.

Arib in Zomergasten

Het best bekeken programma van de zondag was het NOS Journaal van 20.00 uur op NPO 1 (2,1 miljoen), gevolgd door Studio Sport op NPO 1 (1,3 miljoen) en het Half acht nieuws op RTL 4 (948.000). Op SBS6 was Hart van Nederland met 691.000 kijkers het best bekeken programma van de zondag.

Bij Zomergasten trok oud-Kamervoorzitter Khadija Arib de meeste kijkers van dit seizoen. Naar het interview op NPO 2 keken zondagavond ongeveer 637.000 mensen, aldus Stichting KijkOnderzoek.

Meer uit Binnenland

Onduidelijk of UvA-gebouwen maandag weer opengaan

AMSTERDAM (ANP) - Het is nog onduidelijk of de gebouwen van de Universiteit van Amsterdam (UvA) maandag weer opengaan. Woensdag liet de universiteit weten dat alle UvA-gebouwen in elk geval tot maandag dicht blijven. Wat er daarna gebeurt, hangt van de omstandigheden af, legt een woordvoerder van de UvA vrijdag uit.

25 minuten geleden
Besluit ingrijpen ME 'niet lichtzinnig' genomen, zegt Halsema

AMSTERDAM (ANP) - Het besluit om de mobiele eenheid in te laten grijpen bij protesten is niet "lichtzinnig" genomen, schrijft de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema in een brief aan de gemeenteraad.

1 uur geleden
Nog geen mannen opgepakt die slaags raakten met UvA-betogers

AMSTERDAM (ANP) - De circa tien mannen die maandagavond in gevecht raakten met de pro-Palestijnse betogers bij de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam (UvA) zijn nog niet aangehouden. De politie laat weten dat het onderzoek naar deze groep nog loopt.

1 uur geleden
Terugplaatsen kleine Joodse monumentjes Dordrecht duurt maanden

DORDRECHT (ANP) - Het terugplaatsen van drie verdwenen Stolpersteine in Dordrecht gaat waarschijnlijk een paar maanden duren. Dat verwacht de werkgroep Stolpersteine Dordrecht. De stenen moeten besteld worden en de namen van de mensen worden met de hand op de nieuwe stenen gezet. Dat kost tijd, zo verklaart de werkgroep.

1 uur geleden
NPO 3FM lobbyt met vliegtuigjes in Polen en VK voor Joost Klein

DEN HAAG (ANP) - Radiozender NPO 3FM heeft vliegtuigjes boven Polen, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk laten vliegen die de tekst " achter zich aan trokken. Ook reed er door Malmö een wagen door de stad met daarop dezelfde tekst. De beelden werden op sociale media gedeeld. Ook Joost Klein zelf deelde de beelden op Instagram.

2 uur geleden
Zwaargewond slachtoffer steekpartij Spijkenisse is jongen van 17

SPIJKENISSE (ANP) - Het zwaargewonde slachtoffer van de steekpartij die donderdag rond 17.00 uur plaatsvond in Spijkenisse is een 17-jarige jongen uit de Zuid-Hollandse plaats. Dat meldt de politie vrijdag.

2 uur geleden
Gedetineerde gewond door brand gevangenis Veenhuizen

VEENHUIZEN (ANP) - Een gevangene is vrijdagochtend gewond geraakt nadat brand was uitgebroken in een gevangeniscel in het Drentse Veenhuizen. Dat bevestigt een woordvoerder van de veiligheidsregio na berichtgeving van RTV Drenthe.

4 uur geleden