Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ruim 5000 deelnemers beginnen aan Roparun

Ruim 5000 deelnemers beginnen aan Roparun

ENSCHEDE (ANP) - Ruim 5000 mensen, verdeeld over meer dan tweehonderd teams, doen dit weekend mee aan de Roparun. Voor de 33e editie wordt geld opgehaald om het leven van mensen met kanker waar mogelijk draaglijker te maken, zegt de organisatie.

Voor het eerst sinds 2019 is de Roparun weer internationaal: door corona vond de estafettetocht de laatste jaren volledig in Nederland plaats. Dit jaar starten 169 teams vanaf Circuit Clastres in Frankrijk, 41 teams beginnen bij Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie in Enschede. "Met de Franse route keren we terug naar de traditie. We hebben er even op moeten wachten, maar we zijn erg blij dat we dit weekend weer met zoveel mensen vanuit Frankrijk mogen vertrekken", zegt directeur Lesly Wolters.

De eerste teams starten zaterdagochtend om 11.00 uur in Nederland en in Frankrijk een uur later. Op maandag 20 mei komen de deelnemers binnen op de Coolsingel in Rotterdam.

Meer uit Binnenland

Wereldpers: 'Trump-fluisteraar' Rutte gaat NAVO-chef worden

DEN HAAG (ANP) - Dat het NAVO-leiderschap Mark Rutte nauwelijks meer kan ontgaan, is wereldwijd 'breaking news'. Van Duitsland tot de Verenigde Staten wordt bericht dat de laatste rivaal van de Nederlander zich heeft teruggetrokken. Zijn ervaringen met de Amerikaanse oud-president Donald Trump worden herhaaldelijk genoemd.

51 minuten geleden
Halsema: zou elegant zijn als Bosma slavernij-excuses herhaalt

AMSTERDAM (ANP) - Het zou "buitengewoon elegant" zijn als Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma de opvatting van het parlement over excuses voor het slavernijverleden nog eens zou herhalen. Dat zei de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema donderdag in een commissievergadering van de gemeenteraad.

55 minuten geleden
Na aantreden Rutte twee Nederlanders aan roer NAVO

BRUSSEL (ANP) - Als Mark Rutte 1 oktober aantreedt als secretaris-generaal van de NAVO, treft hij in de leiding van het bondgenootschap een landgenoot. De Nederlandse admiraal Rob Bauer is nog tot eind dit jaar de belangrijkste militair adviseur van de alliantie.

1 uur geleden
Douane vindt in Rotterdam 150 kilo cocaïne in lege container

ROTTERDAM (ANP) - De douane heeft woensdag 150 kilo cocaïne gevonden in een lege container in de Waalhaven in Rotterdam. De drugs hebben een waarde van zo'n 11 miljoen euro, meldt het Openbaar Ministerie donderdag.

1 uur geleden
Rutte bedankt Roemeense president voor steun

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte heeft donderdag telefonisch contact gehad met de Roemeense president Klaus Iohannis om hem te bedanken voor zijn steun voor Ruttes kandidatuur voor secretaris-generaal van de NAVO. Dat laat een woordvoerder van de premier weten.

1 uur geleden
Onderzoek in Tilburg naar mensensmokkel Moldaviërs

DEN HAAG (ANP) - De opsporingsdienst van de Nederlandse Arbeidsinspectie heeft donderdag een huis in Tilburg doorzocht, omdat de bewoner wordt verdacht van mensensmokkel van Moldavische mannen. De bewoner haalt mogelijk Moldaviërs illegaal naar Nederland om ze vervolgens zonder werkvergunning in diens klusbedrijf te laten werken, meldt de Arbeidsinspectie.

2 uur geleden
Geen gevaarlijke stoffen in brief aan IND Ter Apel

TER APEL (ANP) - In de vermoedelijke poederbrief die woensdag werd gevonden in de postkamer van de IND in Ter Apel, zaten geen gevaarlijke stoffen. Dat laat een politiewoordvoeder donderdag weten. Het poststuk gaf woensdag aanleiding om onderzoek naar te doen, maar uiteindelijk is uit onderzoek gebleken dat het loos alarm was. "Het was niet bedoeld om mee te dreigen." Met die conclusie is het onderzoek afgerond.

4 uur geleden