Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ruim 460.000 euro opgehaald voor 'kinderen van Ruinerwold'

Ruim 460.000 euro opgehaald voor 'kinderen van Ruinerwold'

RUINERWOLD (ANP) - Voor de negen zogenoemde 'kinderen van Ruinerwold' is met een crowdfundingsactie in totaal 462.051 euro binnengehaald, fors meer dan het streefbedrag van 270.000 euro. Daarnaast is nog eens ruim 17.000 euro direct naar het rekeningnummer van de stichting achter de crowdfunding overgemaakt, staat in een verklaring op de website van de Stichting Kinderen van Ruinerwold.

De crowdfundingsactie ging vrijdag 16 april van start en eindigde zondag om 14.00 uur. Het geld gaat naar de kinderen van Gerrit Jan van D. (68) die jarenlang verscholen voor de buitenwereld leefden in een afgelegen boerderij in de buurt van het Drentse dorp Ruinerwold.

In totaal werden er voor de crowdfundingsactie 17.105 donaties gedaan. Vorige week zondag werd het streefbedrag van 270.000 euro, na twee dagen, al gehaald. De stichting achter de crowdfunding is een initiatief van vier mensen die op de website van de stichting stellen goede vrienden en oud-huisgenoten van een van de oudste kinderen te zijn. Zij wilden met de actie financiële steun bieden aan de negen kinderen omdat ze "hebben gezien dat het afgelopen turbulente jaar een grote impact op hen heeft gehad".

Hartverwarmend

De stichting schrijft dat het niet te bevatten is "hoe massaal Nederland steun heeft betuigd aan de kinderen". "Ontzettend bedankt voor alle donaties, talloze steunbetuigingen en aanbiedingen voor immateriële steun. Wij zullen deze zoals beloofd, bundelen en aanbieden aan de kinderen", aldus de stichting in de verklaring, die ook op geef.nl is gepubliceerd.

"De oudste kinderen kunnen het nauwelijks geloven en zijn ongelofelijk dankbaar voor dit massale en hartverwarmende gebaar vanuit de samenleving. Woorden schieten nog steeds tekort", schrijven de initiatiefnemers verder. De kinderen kijken er volgens de stichting naar uit om in alle rust tijd door te gaan brengen met elkaar. "Zij kunnen nu gaan bouwen aan hun toekomst, mede mogelijk gemaakt door jullie. Ontzettend bedankt namens hen!"

Rust

Doneren op het crowdfundplatform geef.nl is niet meer mogelijk. Directe donaties via het rekeningnummer van de stichting kunnen nog wel. "We zullen als Stichting geen wervende activiteiten meer ondernemen om zo de rust te creëren die is gewenst voor de kinderen."

Het geld is bedoeld voor bijvoorbeeld studie, jobcoaching, tandartskosten, rijlessen, juridische kosten of huisvesting. Het geld dat via de stichting binnenkomt is alleen voor de negen kinderen, benadrukte een van de initiatiefnemers eerder.

De afgelopen weken was het verhaal van de oudste vier te zien op televisie in de documentaire De Kinderen van Ruinerwold van Jessica Villerius. Van D. werd ervan beschuldigd dat hij zes van zijn kinderen jarenlang tegen hun wil heeft vastgehouden op een afgelegen boerderij en zijn kinderen te hebben mishandeld en een aantal van hen seksueel te hebben misbruikt. Van D. liep in 2016 ernstige en blijvende hersenschade op door een beroerte en de rechtbank in Assen bepaalde in maart dit jaar dat zijn strafvervolging moest worden beëindigd vanwege zijn slechte gezondheid. Hij kwam daardoor op vrije voeten. De oudste vier kinderen willen nu een civiele procedure beginnen tegen hun vader.

Meer uit Binnenland

Treinverkeer Amsterdam ligt weer stil, storing nog niet voorbij

AMSTERDAM (ANP) - Het treinverkeer in Amsterdam is weer stilgelegd omdat de storing op de verkeersleidingspost is teruggekeerd. Dat schrijft ProRail op Twitter. Eerder meldde de spoorbeheerder dat het treinverkeer rond 20.00 uur weer kon opstarten. Het is onduidelijk hoe lang het duurt voordat de nieuwe storing verholpen is.

2 uur geleden
Treinen Amsterdam kunnen weer rijden, Harry Styles kwartier later

AMSTERDAM (ANP) - De eerste treinen in de regio Amsterdam kunnen weer gaan rijden, meldt een woordvoerder van ProRail. Het treinverkeer kampte sinds het einde van de middag met een storing. Volgens de zegsman is nog altijd niet duidelijk wat die heeft veroorzaakt, maar is na het resetten van de systemen treinverkeer weer mogelijk.

3 uur geleden
Vermeer met 650.000 bezoekers best bezochte tentoonstelling Rijks

AMSTERDAM (ANP) - Meer dan 650.000 mensen hebben de tentoonstelling Vermeer in het Rijksmuseum gezien. Daarmee is het de best bezochte tentoonstelling ooit van het Amsterdamse museum. Zondag was de laatste dag van de expositie, die opende op 10 februari.

4 uur geleden
Geen treinverkeer in regio Amsterdam door storing

AMSTERDAM (ANP) - Vanwege een storing bij ProRail rijden er geen treinen op de trajecten van en naar Amsterdam. Dat meldt de NS. De storing is volgens een woordvoerster bij een verkeersleidingspost. Het is nog niet bekend hoe lang het duurt voordat de problemen zijn verholpen.

5 uur geleden
Eigenaar appartementencomplex vraagt hulp aan collega-verhuurders

AMSTERDAM (ANP) - Vastgoedbedrijf Vesteda, de eigenaar en verhuurder van de appartementen aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam-Oost die zaterdagavond grote schade opliepen door een felle brand, heeft collega-verhuurders benaderd. De verhuurder hoopt dat zij kunnen helpen met het vinden van vervangende woonruimte voor de bewoners die voorlopig niet terug kunnen keren naar hun huis.

9 uur geleden
Appartementencomplex Amsterdam onbewoonbaar na brand

AMSTERDAM (ANP) - De bewoners van het appartementencomplex in Amsterdam waar dit weekend een brand woedde, kunnen nog niet terug naar huis. Alle 95 woningen zijn voorlopig onbewoonbaar, meldt de brandweer.

10 uur geleden
BNNVARA zet stappen met sociale veiligheid op werkvloer

HILVERSUM (ANP) - BNNVARA heeft de afgelopen zes maanden veel stappen gemaakt in het vergroten van de sociale veiligheid op de werkvloer. De omroep heeft een langetermijnplan uitgerold, dat wordt begeleid door een externe expert. Dat laat een woordvoerder van BNNVARA weten.

10 uur geleden