Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ruim 430 boetes in eerste weekend van gedeeltelijke lockdown

Ruim 430 boetes in eerste weekend van gedeeltelijke lockdown

DEN HAAG (ANP) - In het eerste weekend van de gedeeltelijke lockdown die vorige week werd ingevoerd, heeft de politie 435 boetes uitgeschreven voor het niet naleven van de coronamaatregelen. Dat zegt een woordvoerster van de Nationale Politie na berichtgeving door EenVandaag.

Dat is een groot verschil met de zomerperiode toen maar "heel sporadisch boetes werden uitgedeeld", aldus de woordvoerster.

Ook werden volgens haar het afgelopen weekeinde 756 mensen gewaarschuwd omdat ze zich niet aan de coronaregels hielden.

"Boetes zijn nooit een doel op zich, waar het kan waarschuwen we nog steeds", zegt Nationaal Commandant Corona bij de Nationale Politie Willem Woelders tegen EenVandaag. "Het gaat ons er om onveilige situaties direct te stoppen en soms laat zo'n situatie geen ruimte meer voor een waarschuwing en bekeuren we direct. We mogen er ook wel vanuit gaan dat mensen nu in ieder geval weten dat ze anderhalve meter afstand moeten houden en dat we dat niet meer hoeven uit te leggen."

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Rust op Urk wedergekeerd, tien mensen aangehouden

URK (ANP) - Na opnieuw een turbulente avond op Urk is de rust begin van de nacht wedergekeerd. "Het is weer veilig op straat", meldt burgemeester Cees van den Bos op Twitter. Volgens de burgemeester was de overlast zaterdagavond minder dan vorige week. Wel moest de ME ingrijpen en zijn er tien mensen aangehouden, aldus de politie.

4 uur geleden
Weer onrustig op Urk, jongeren gooien met zwaar vuurwerk

URK (ANP) - Het is weer onrustig op Urk, meldt de politie zaterdagavond. Jongeren lopen op straat en gooien met zwaar vuurwerk. De politie is massaal op de been en grijpt in.

7 uur geleden
Waarschuwing voor mist in delen van het land

DE BILT (ANP) - Het KNMI waarschuwt voor mist in delen van het land, waarbij het zicht 200 meter of minder is. De mist kan "het verkeer belemmeren", aldus het meteorologisch instituut. Code geel is van kracht in Noord- en Zuid-Holland, Flevoland, Utrecht, Noord-Brabant, Limburg en Gelderland.

8 uur geleden
Winkels in Rotterdam zondag ook om 17.00 uur dicht

ROTTERDAM (ANP) - Winkeliers in het centrum van Rotterdam, Alexandrium en op het Zuidplein moeten net als zaterdag ook zondag om 17.00 uur hun deuren sluiten. De gemeente Rotterdam heeft daartoe besloten nadat het zowel vrijdag als zaterdag te druk werd op die plekken en mensen niet voldoende afstand tot elkaar konden houden. Ook toen moesten winkels vroegtijdig dicht.

9 uur geleden
Tientallen deelnemers aan tocht voor doodgereden Wijchenaar

WIJCHEN (ANP) - Tientallen mensen zijn zaterdagavond om 19.00 uur de straat opgegaan voor een tocht ter nagedachtenis van de 42-jarige Wijchenaar die dinsdagavond in zijn woonwijk werd doodgereden. Ze liepen achter twee mensen aan die een groot spandoek met daarop een lieveheersbeestje, het teken tegen zinloos geweld, met zich meedroegen. De deelnemers hadden mondkapjes op, hielden zo goed mogelijk 1,5 meter tot elkaar en droegen blauwe ballonnen en lichtjes met zich mee.

10 uur geleden
Jos B. probeert uitzending documentaire op tv tegen te houden

AMSTERDAM (ANP) - Jos B., de 58-jarige man die veroordeeld is voor het misbruiken en ontvoeren van de 11-jarige Nicky Verstappen in 1998, probeert de uitzending van een documentaire over de zaak op televisie tegen te houden. Advocaat Adi van Koningsveld bevestigt zaterdag berichtgeving hierover door RTL Boulevard.

11 uur geleden
Drie jongens opgepakt voor dierenmishandeling

RAAMSDONKSVEER (ANP) - Drie jongens, twee van vijftien en een van zestien jaar, uit het Brabantse Raamsdonksveer en omgeving zijn zaterdag aangehouden voor ernstige mishandeling van meerdere kleine huisdieren. Ze deelden filmpjes van hun daden op internet, aldus de politie. Een woordvoerder sluit niet uit dat enkele van de dieren de mishandeling niet hebben overleefd.

13 uur geleden