Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ruim 42.000 bedrijven vragen loonsteun in zevende NOW-periode

Ruim 42.000 bedrijven vragen loonsteun in zevende NOW-periode

DEN HAAG (ANP) - Uitkeringsinstantie UWV heeft ruim 42.000 aanvragen voor loonsteun binnengekregen voor de nieuwe, strengere lockdown in november en december. Bijna 33.000 van de aanvragers hebben een voorschot ontvangen voor een totaalbedrag van 775 miljoen euro. De gedupeerde bedrijven stelden gemiddeld met 50 procent omzetverlies te maken te hebben.

Om in aanmerking te komen voor de steun, beter bekend als de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW), moesten ondernemers minimaal 20 procent omzetverlies hebben. Zij kunnen dan een groot deel van hun gederfde inkomsten vergoed krijgen. Niet iedere ondernemer die steun aanvraagt wordt gecompenseerd. Tot nu toe zijn er 1150 aanvragen afgewezen. Dit gebeurde bijvoorbeeld omdat de loonsom in de maand waarmee moet worden vergeleken nihil was. De overige aanvragen zijn nog in behandeling.

Het gaat om de zevende periode waarover NOW-steun kon worden aangevraagd. De zesde periode liep tot eind september en had eigenlijk de laatste moeten zijn. Toen ging het om 27.500 aanvragen. Vervolgens kwam er een nieuwe virusgolf, waardoor er opnieuw een lockdown nodig was en er opnieuw een NOW-steunregeling werd opengesteld. Het UWV bereidt zich inmiddels voor op de aanvragen voor de achtste periode NOW. Die loopt van januari tot en met maart. Werkgevers kunnen hiervoor vanaf maandag 14 februari een aanvraag indienen. Het loket is tot en met woensdag 13 april open.

Meer uit Financieel

Luchtvaartorganisatie IATA: 4,7 miljard passagiers in 2024

GENÈVE (ANP) - De wereldwijde luchtvaartindustrie zal volgend jaar naar verwachting een recordaantal van 4,7 miljard passagiers vervoeren. Dat stelt de internationale luchtvaartorganisatie IATA. Daarmee zou het oude record van 4,5 miljard passagiers uit 2019, het jaar voor de coronapandemie, worden verbroken.

32 minuten geleden
Sigarettenmaker BAT schrijft 25 miljard pond af op divisie VS

LONDEN (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Sigarettenproducent British American Tabacco (BAT), het bedrijf achter merken als Lucky Strike en Dunhill, schrijft maar liefst 25 miljard dollar (omgerekend zo'n 29 miljard euro) af op zijn activiteiten in de Verenigde Staten. BAT zegt last te hebben van een vertragende economie en een gedaalde vraag naar zijn sigarettenmerken in de VS.

39 minuten geleden
AFM: risico op onverantwoord lenen door fouten krediettoets

AMSTERDAM (ANP) - Consumenten lopen bij het aanvragen van een lening het risico om onverantwoord veel krediet te krijgen door fouten in geautomatiseerde processen. Daarvoor waarschuwt de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De toezichthouder zegt duizenden meldingen te hebben gekregen over dit soort problemen.

1 uur geleden
China noemt exportbeleid EU onlogisch

BEIJING (ANP/AFP) - China zegt het exportbeleid van de Europese Unie "onlogisch" te vinden. Het landenblok verklaarde in de aanloop naar een top met de Chinese regering de eigen markt te willen beschermen, maar ook meer te willen exporteren naar het Aziatische land.

1 uur geleden
Duitsland wekt minder stroom op door economische vertraging

WIESBADEN (ANP) - Duitsland heeft in het derde kwartaal van dit jaar ruim 20 procent minder stroom opgewekt en aan het net geleverd. Dat is vermoedelijk het gevolg van de economische vertraging in het land. Daardoor verbruikten energie-intensieve industrieën minder elektriciteit. Volgens het Duitse federale statistiekbureau Destatis werd er afgelopen kwartaal ook meer elektriciteit uit het buitenland ingevoerd.

1 uur geleden
Bloomberg: TikTok-moeder ByteDance 268 miljard dollar waard

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - De waarde van het Chinese moederbedrijf ByteDance van de populaire filmpjesapp TikTok bedraagt nu ongeveer 268 miljard dollar, omgerekend bijna 250 miljard euro. Dat heeft persbureau Bloomberg berekend op basis van een terugkoop van aandelen door ByteDance.

2 uur geleden
Amsterdamse AEX-index opent hoger, ASMI koploper

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de aandelenbeurs in Amsterdam is woensdag licht hoger geopend, waarmee werd voortgeborduurd op de plus van een dag eerder. Chiptoeleverancier ASMI was koploper bij de hoofdfondsen op het Damrak na bekendmaking van een grote investering om de Amerikaanse activiteiten uit te breiden.

3 uur geleden