Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ruim 42.000 bedrijven vragen loonsteun in zevende NOW-periode

Ruim 42.000 bedrijven vragen loonsteun in zevende NOW-periode

DEN HAAG (ANP) - Uitkeringsinstantie UWV heeft ruim 42.000 aanvragen voor loonsteun binnengekregen voor de nieuwe, strengere lockdown in november en december. Bijna 33.000 van de aanvragers hebben een voorschot ontvangen voor een totaalbedrag van 775 miljoen euro. De gedupeerde bedrijven stelden gemiddeld met 50 procent omzetverlies te maken te hebben.

Om in aanmerking te komen voor de steun, beter bekend als de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW), moesten ondernemers minimaal 20 procent omzetverlies hebben. Zij kunnen dan een groot deel van hun gederfde inkomsten vergoed krijgen. Niet iedere ondernemer die steun aanvraagt wordt gecompenseerd. Tot nu toe zijn er 1150 aanvragen afgewezen. Dit gebeurde bijvoorbeeld omdat de loonsom in de maand waarmee moet worden vergeleken nihil was. De overige aanvragen zijn nog in behandeling.

Het gaat om de zevende periode waarover NOW-steun kon worden aangevraagd. De zesde periode liep tot eind september en had eigenlijk de laatste moeten zijn. Toen ging het om 27.500 aanvragen. Vervolgens kwam er een nieuwe virusgolf, waardoor er opnieuw een lockdown nodig was en er opnieuw een NOW-steunregeling werd opengesteld. Het UWV bereidt zich inmiddels voor op de aanvragen voor de achtste periode NOW. Die loopt van januari tot en met maart. Werkgevers kunnen hiervoor vanaf maandag 14 februari een aanvraag indienen. Het loket is tot en met woensdag 13 april open.

Meer uit Financieel

Maker fitnessapparatuur Peloton maakt koerssprong op Wall Street

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Maker van slimme fitnessapparatuur Peloton heeft vrijdag een koerssprong van bijna 14 procent gemaakt op Wall Street op een verder vrij rustige beursdag. De Amerikaanse onderneming kondigde aan bijna 800 banen te schrappen, veel van zijn speciale winkelshowrooms te sluiten en zijn prijzen te verhogen.

4 uur geleden
Sancties zetten omvang Russische economie jaren terug in de tijd

MOSKOU (ANP/BLOOMBERG) - Door de internationale boycot van Rusland vanwege de oorlog in Oekraïne is de omvang van de Russische economie teruggezet naar het niveau van 2018. Dat volgt volgens economen van persbureau Bloomberg uit nieuwe cijfers van het federale statistiekbureau in Moskou.

4 uur geleden
Spanje vraagt Duitsland om hulp voor gaspijp naar Centraal-Europa

MADRID (ANP/DPA) - De Spaanse regering heeft Duitsland om hulp gevraagd voor het voltooien van een lang geplande gaspijpleiding tussen Portugal en Centraal-Europa. Volgens verantwoordelijk minister Teresa Ribera zou Duitsland zich moeten mengen in de onderhandelingen over de pijpleiding, die nu nog stopt bij Hostalric in Catalonië, oftewel meer dan 100 kilometer van de grens. Aan Franse kant moet er ook nog zo'n 120 kilometer pijpleiding worden aangelegd.

5 uur geleden
Veel verzet tegen Hongaars plan voor houtkap om kachel te stoken

BOEDAPEST (ANP/AFP/BLOOMBERG) - In Hongarije is veel verzet tegen een decreet van de overheid om het kappen van bos in onder meer natuurparken toe te staan voor het verkrijgen van brandhout. Met die maatregel wil de regering van premier Viktor Orbán de bevolking een alternatief bieden om in de winter alsnog de kachel te kunnen stoken, nu de levering van gas uit Rusland hoogst onzeker is.

5 uur geleden
NN verwacht verzekeringspremies te moeten verhogen

DEN HAAG (ANP) - Verzekeraar NN verwacht de premies voor verzekeringen opnieuw te moeten verhogen vanwege de sterke prijsstijgingen. De premies voor particuliere inboedel- en schadeverzekeringen stegen dit jaar al gemiddeld met 5 procent, zegt topman David Knibbe in een interview met financieel persbureau Bloomberg.

8 uur geleden
Europese beleggers trekken zich op aan afkoelende inflatie in VS

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen zijn overwegend met winsten het weekend in gegaan. De aandelenmarkten leken zich op te trekken aan de afkoelende inflatie in de Verenigde Staten. Beleggers deden het verder rustig aan, nu het kwartaalcijferseizoen bijna ten einde loopt.

8 uur geleden
Vakbonden bereiden acties bij NS voor, mogelijk stakingen

UTRECHT (ANP) - Vakbonden bereiden acties en mogelijk stakingen voor bij de Nederlandse Spoorwegen. Vrijdagmiddag liep een ultimatum af dat ze aan het spoorbedrijf hadden gesteld en de NS kwam niet tegemoet aan hun eisen voor een nieuwe cao. Het openbaarvervoersbedrijf zelf zei eerder teleurgesteld te zijn in de opstelling van FNV, CNV en VVMC en dreigde met een rechtszaak om stakingen te voorkomen.

10 uur geleden