Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ruim 40 boetes uitgedeeld bij controles recreatievaart

Ruim 40 boetes uitgedeeld bij controles recreatievaart

ARNHEM (ANP) - Rijkswaterstaat heeft donderdag en zaterdag 120 controles uitgevoerd op het water om recreatieve watersporters bewust te maken van hun vaargedrag. Daarbij zijn 44 processen-verbaal uitgedeeld, aldus een woordvoerster van Rijkswaterstaat.

De meest voorkomende overtredingen waren het niet dragen van het dodemanskoord, te snel varen, het ontbreken van reddingsvesten aan boord en het niet hebben van een vaarbewijs. Naast processen-verbaal werd er ook voorlichtingsmateriaal uitgedeeld.

Rijkswaterstaat voerde de handhavingsacties uit in samenwerking met politie, Recreatie Midden-Nederland en de gemeente Buren. Donderdag voer Rijkswaterstaat over de Nederrijn-Lek vanaf Nieuwegein en Arnhem. Zaterdag werd voor de controles vertrokken vanuit Schellingwoude en Harderhaven en voer Rijkswaterstaat de Randmeren en het IJ over.

"Op het water gelden, net als op de weg, regels. Die zijn bedoeld om de veiligheid op het water te waarborgen", zegt de woordvoerster. "We willen dat iedereen fijn kan varen en watersporten, én weer veilig thuiskomt. Door watersporters hierop te wijzen hopen we dat ze zich bewuster worden van hun gedrag op het water. Die boetes zijn dus niet het doel op zich. Het feit dat we het er nu met z’n allen over hebben wel."

Meer uit Binnenland

Kapot onderdeel in bedieningssysteem oorzaak treinstoring

AMSTERDAM (ANP) - Een defect onderdeel in het systeem voor de bediening van seinen en wissels is de oorzaak van de grote treinstoring rond Amsterdam begin deze week, meldt ProRail. Het onderdeel is inmiddels vervangen, aldus het bedrijf.

1 uur geleden
Zorg Donny M. niet passend voordat hij Gino (9) vermoordde

DEN HAAG (ANP) - De zorg en ondersteuning voor Donny M. (23) is "niet altijd passend geweest" voordat hij de 9-jarige Limburgse Gino ontvoerde en vermoordde. Dit komt naar voren uit onderzoek van het Toezicht Sociaal Domein, een samenwerking van meerdere inspecties. "Hoewel partijen meestal volgens richtlijnen en afspraken hebben gewerkt, is er toch verbetering nodig."

2 uur geleden
Opnieuw explosie in Rotterdamse Eric Kropstraat, geen gewonden

ROTTERDAM (ANP) - In de Eric Kropstraat in Rotterdam-Feijenoord is opnieuw een explosie geweest. Rond 03.15 uur ging een explosief af bij een ander portiek dan in de nacht van maandag op dinsdag, toen het ook al raak was. De politie meldt dat niemand gewond is geraakt.

2 uur geleden
Extra ov naar stranden tijdens zomers weekend

ZANDVOORT/DEN HAAG (ANP) - Vanwege het voorspelde zomerweer wordt dit weekend extra openbaar vervoer ingezet naar de stranden. Zo rijden er vanaf vrijdag meer treinen tussen Haarlem en Zandvoort en zet het Haagse vervoersbedrijf HTM zaterdag en zondag de zogenoemde Strandexpress in naar Scheveningen.

2 uur geleden
NS: ritten nieuwe intercity 'voorspoedig', wel probleem binnendeur

UTRECHT (ANP) - De 'generale repetitie' met de nieuwe intercitytrein verloopt voorspoedig, meldt de NS na zes weken aan ritten tussen Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal. Er zijn wat problemen met bijvoorbeeld de binnendeuren van de Intercity Nieuwe Generatie (ICNG) opgedoken, maar die kunnen "voordat de treinen grootschalig worden ingezet" nog aangepast worden, zegt een programmamanager bij de NS.

3 uur geleden
Lichaamsdelen vermiste Nederlandse gevonden in Brazilië

RIO DE JANEIRO (ANP) - In de baai van Guanabara bij de Braziliaanse stad Rio de Janeiro zijn lichaamsdelen gevonden van de Nederlandse Britt Blom (36). Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt berichtgeving daarover van Braziliaanse media. Blom verdween in december vorig jaar op weg naar een feest, waar ze nooit aankwam. Wanneer de resten zijn gevonden is niet duidelijk.

4 uur geleden
Jongens (16, 19) verdacht van plannen terroristische aanslag

EINDHOVEN (ANP) - Het Openbaar Ministerie onderzoekt de mogelijke betrokkenheid van twee jongens (16 en 19 jaar uit Eindhoven en Deventer) bij het voorbereiden van een terroristisch misdrijf in België. Hun aanhouding houdt verband met een zaak in België waar op 4 mei zeven verdachten werden opgepakt die mogelijk een terreuraanslag aan het plannen waren. Een woordvoerder van het Landelijk Parket van het OM bevestigt een verhaal met die strekking in het AD en zijn regiokranten.

4 uur geleden