Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ruim 38.000 positieve coronatesten geregistreerd

Ruim 38.000 positieve coronatesten geregistreerd

BILTHOVEN (ANP) - Tussen dinsdag- en woensdagochtend zijn 38.282 positieve coronatesten geregistreerd. Dat is bijna een vijfde meer dan vorige week woensdag. De cijfers kunnen deze dagen wel wat vertekend zijn doordat ze nagekomen meldingen van dinsdag bevatten. Toen waren niet alle cijfers goed doorgekomen bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

De storing is inmiddels verholpen, laat een woordvoerder van het RIVM weten. "Nog niet alle meldingen zijn binnengekomen bij het RIVM. De achterstand wordt zo spoedig mogelijk weggewerkt", voegt hij eraan toe.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) noteerde dinsdag ruim 31.000 nieuwe besmettingen. Maandag werd een recordaantal van ruim 42.000 positieve testuitslagen geregistreerd.

Verdere stijging

Het kabinet houdt er rekening mee dat het aantal besmettingen verder zal stijgen door de versoepeling van diverse maatregelen. Tegenover de hogere besmettelijkheid van de omikronvariant die nu het leeuwendeel van de coronagevallen veroorzaakt, staat dat die variant mensen doorgaans minder ziek maakt. De kans op een ziekenhuisopname is volgens onderzoeken die tot nu toe zijn verschenen een stuk kleiner dan met de deltavariant, die hiervoor dominant was.

Met de laatste cijfers is het zevendaags gemiddelde ook weer verder toegenomen, tot 35.588 gevallen per dag. In totaal zijn de afgelopen zeven dagen bijna een kwart miljoen nieuwe besmettingen geconstateerd: 249.118.

Amsterdam

Amsterdam blijft de kroon spannen. De hoofdstad telde tussen dinsdag- en woensdagochtend 3169 besmettingen. Rotterdam volgt met 1593 gevallen, daarna komen Den Haag (1558 positieve testen), Utrecht (758) en Almere (672).

In het afgelopen etmaal kreeg het RIVM tien meldingen over sterfgevallen van mensen die het virus hadden opgelopen.

Meer uit Binnenland

COA: vrijdag genoeg opvangplekken, naar verwachting zaterdag ook

TER APEL (ANP) - Alle asielzoekers die zich vrijdag in Ter Apel melden, kunnen worden opgevangen. Dat meldt een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Vrijdag worden in totaal ruim 1900 mensen opgevangen in Ter Apel. Het COA zei eerder op de dag al te verwachten hen allemaal "een bed en onderdak" te kunnen geven. De woordvoerder zegt dat de verwachting is dat er zaterdag ook genoeg plekken zijn.

6 minuten geleden
ON! spant kort geding aan tegen NPO

HILVERSUM (ANP) - Ongehoord Nederland (ON!) heeft een kort geding aangespannen tegen de Raad van Bestuur van de NPO. Advocaat Hakan Külcü van de omroep liet vrijdag weten dat een voorlopige voorziening is aangevraagd. Het kort geding richt zich op de periodieke rapportages die ON! sinds begin dit jaar moet inleveren bij de NPO.

3 uur geleden
Arnhem maakt plaats voor 200 asielzoekers, Zwolle voor 60

ARNHEM (ANP) - Arnhem maakt per onmiddellijk plaats voor tweehonderd volwassen asielzoekers. De gemeente laat vrijdagavond een schip met 95 opvangplekken afmeren aan de Rijnkade. In het weekend of in elk geval zo snel mogelijk arriveert een tweede cruiseschip, aldus een woordvoerder van de gemeente.

4 uur geleden
Zeven agenten lichtgewond geraakt tijdens Ajax - Marseille

AMSTERDAM (ANP) - Zeven politieagenten zijn donderdagavond lichtgewond geraakt tijdens hun inzet bij de voetbalwedstrijd Ajax - Olympique Marseille, meldt de politie vrijdag. Het gaat om verwondingen zoals brandwonden en gehoorschade. Een agent is in het gezicht geslagen. De agenten hebben aangifte gedaan.

5 uur geleden
OM eist 25 jaar en levenslang voor moorden Lieshout en Amsterdam

DEN BOSCH (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft vrijdag een levenslange celstraf geëist tegen de 52-jarige Bill C. voor twee moorden. Tegen de 34-jarige medeverdachte Sharona de J. luidde de eis 25 jaar cel. Het tweetal staat voor de rechtbank in Den Bosch terecht voor de moord op zakenman Willem van der Willigen (70) in Lieshout, in mei 2021, en voor de moord op Benito van Ommeren (65) een maand later in Amsterdam.

5 uur geleden
Provincie: RIVM-studie stimulans voor werken aan schonere IJmond

HAARLEM (ANP) - De provincie Noord-Holland ziet in het rapport van het RIVM over Tata Steel een stimulans en bevestiging om hard te blijven werken aan een gezondere en schonere IJmond. Verder vindt de provincie dat Tata Steel de uitstoot van stoffen zo snel mogelijk moet verminderen en de staalproductie moet verduurzamen door het maken van 'groen' staal.

6 uur geleden
Advocaat Ficq vindt uitkomst RIVM-rapport Tata Steel 'shockerend'

VELSEN (ANP) - Advocaat Bénédicte Ficq noemt het rapport van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) over de kortere levensverwachting en de gezondheidsrisico's door de uitstoot van Tata Steel "shockerend". Uit het nieuwe onderzoek van het RIVM blijkt dat de emissies de levensverwachting van inwoners van Wijk aan Zee met 2,5 maand verkorten.

6 uur geleden