Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ruim 38.000 positieve coronatesten geregistreerd

Ruim 38.000 positieve coronatesten geregistreerd

BILTHOVEN (ANP) - Tussen dinsdag- en woensdagochtend zijn 38.282 positieve coronatesten geregistreerd. Dat is bijna een vijfde meer dan vorige week woensdag. De cijfers kunnen deze dagen wel wat vertekend zijn doordat ze nagekomen meldingen van dinsdag bevatten. Toen waren niet alle cijfers goed doorgekomen bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

De storing is inmiddels verholpen, laat een woordvoerder van het RIVM weten. "Nog niet alle meldingen zijn binnengekomen bij het RIVM. De achterstand wordt zo spoedig mogelijk weggewerkt", voegt hij eraan toe.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) noteerde dinsdag ruim 31.000 nieuwe besmettingen. Maandag werd een recordaantal van ruim 42.000 positieve testuitslagen geregistreerd.

Verdere stijging

Het kabinet houdt er rekening mee dat het aantal besmettingen verder zal stijgen door de versoepeling van diverse maatregelen. Tegenover de hogere besmettelijkheid van de omikronvariant die nu het leeuwendeel van de coronagevallen veroorzaakt, staat dat die variant mensen doorgaans minder ziek maakt. De kans op een ziekenhuisopname is volgens onderzoeken die tot nu toe zijn verschenen een stuk kleiner dan met de deltavariant, die hiervoor dominant was.

Met de laatste cijfers is het zevendaags gemiddelde ook weer verder toegenomen, tot 35.588 gevallen per dag. In totaal zijn de afgelopen zeven dagen bijna een kwart miljoen nieuwe besmettingen geconstateerd: 249.118.

Amsterdam

Amsterdam blijft de kroon spannen. De hoofdstad telde tussen dinsdag- en woensdagochtend 3169 besmettingen. Rotterdam volgt met 1593 gevallen, daarna komen Den Haag (1558 positieve testen), Utrecht (758) en Almere (672).

In het afgelopen etmaal kreeg het RIVM tien meldingen over sterfgevallen van mensen die het virus hadden opgelopen.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

dapido velzen 4 maanden geleden
Ziekenhuis opnames zijn afgelopen week gehalveerd, tijd om het normale leven weer op te pakken. zonder dictatoriele qr code uiteraard!

Meer uit Binnenland

Niet eerder uitgezonden interview Frequin donderdagnacht op tv

HILVERSUM (ANP) - Een niet eerder uitgezonden interview met Willibrord Frequin is in de nacht van donderdag- op vrijdag om 00.10 uur te zien op NPO 1. Hij gaat er, volgens de NTR, in op de beruchte 'hoofdenaffaire’. In 1989 werd Frequin bij het KRO-programma Brandpunt ontslagen. Hij zou een aflevering over handel in lichaamsdelen in scène hebben gezet.

44 minuten geleden
Bekende Nederlanders rouwen om 'mooi mens' Willibrord Frequin

LAREN (ANP) - Op sociale media betuigen bekende Nederlanders donderdag hun medeleven aan de familie van de overleden journalist Willibrord Frequin. Ook roemen zij hem en zijn werk. Donderdag werd bekend dat de 80-jarige journalist en televisiemaker is overleden. Hij leed aan vasculair parkinsonisme en hartfalen.

44 minuten geleden
Uitbreiding koninklijke grafkelder Delft valt weer duurder uit

DELFT (ANP) - Opnieuw moet er meer geld naar de uitbreiding en herinrichting van de koninklijke grafkelder in de Nieuwe Kerk in Delft. Door een "bouwtechnische tegenvaller" moet er 350.000 euro extra worden uitgetrokken, schrijft staatssecretaris Gunay Uslu aan de Tweede Kamer. Van dat bedrag komt 250.000 euro van het ministerie van Algemene Zaken en 100.000 euro van het Koninklijk Huis.

1 uur geleden
Journalist Willibrord Frequin (80) overleden

LAREN (ANP) - Journalist Willibrord Frequin is donderdag op 80-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie laten weten aan het ANP. Frequin kreeg grote bekendheid met zijn werk als verslaggever bij het KRO-programma Brandpunt. Hij is "vredig" in zijn slaap overleden en had zich "verzoend met het onvermijdelijke einde, na een liefdevol en prachtig leven".

3 uur geleden
Kasteel Den Bosch vangt per direct vluchtelingen uit Ter Apel op

DEN BOSCH (ANP) - In Kasteel Meerwijk in Den Bosch worden de komende drie maanden 75 vluchtelingen vanuit Ter Apel opvangen, heeft de gemeente bekendgemaakt. De vluchtelingen komen deze Hemelvaartsdag al.

4 uur geleden
Veel drukte op wegen naar fashion outlets

DEN HAAG (ANP) - Op deze Hemelvaartsdag is het druk op de wegen rond de zogeheten fashion outlets. Daar zitten tientallen winkels bij elkaar en worden topmerken met korting verkocht.

4 uur geleden
Yeşilgöz: bezig met schade Limburg, maar niet alles wordt vergoed

DEN HAAG (ANP) - Er wordt gewerkt aan een eerlijkere vergoeding van de schade die is ontstaan door de wateroverlast in Limburg. Dat zegt het ministerie van Justitie en Veiligheid in reactie op klachten over de schadeafhandeling die drie Zuid-Limburgse gemeenten uitten tegenover EenVandaag. Toch zal volgens minister Dilan Yeşilgöz niet alle schade vergoed worden.

8 uur geleden