Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ruim 18 miljoen om huis Rotterdammers energiezuiniger te maken

Ruim 18 miljoen om huis Rotterdammers energiezuiniger te maken

ROTTERDAM (ANP) - De gemeente Rotterdam heeft 18,6 miljoen euro Rijksgeld gekregen om de huizen van Rotterdamse minima energiezuiniger te maken. Dat is nodig omdat mensen met lage inkomens dat vaak zelf niet kunnen betalen. "In deze tijden is het meer dan nodig om Rotterdammers te helpen bij het verduurzamen van hun huis. Met deze extra middelen kunnen ze daartoe een stap zetten die zorgt voor verlaging van de energierekening", aldus wethouder Chantal Zeegers (Klimaat).

Mensen met lage inkomens kunnen dankzij het extra geld aanspraak maken op een zogenoemde energieklusser, die energiebesparende maatregelen in huis installeert. Bijvoorbeeld het instellen van radiatoren waardoor er precies genoeg warm water doorheen gaat om de woning goed te verwarmen. Dat bespaart stookkosten, aldus de gemeente.

Rotterdammers met een inkomen tot 140 procent van het bijstandsniveau kunnen aanspraak maken op een energieklusser. In oktober liet de gemeente al weten 15,5 miljoen euro te reserveren om Rotterdammers met geldzorgen tegemoet te komen.

Meer uit Binnenland

OM over doodgestoken vrouw in Apeldoorn: 'Dit is eerwraak'

ZUTPHEN (ANP) - Het Openbaar Ministerie vindt dat Peshang A. (35), die op 5 september dit jaar in Apeldoorn zijn 28-jarige zus zou hebben gedood, uit eerwraak handelde. Dat zei de officier van justitie dinsdag tijdens de eerste voorbereidende zitting in de rechtbank van Zutphen. De advocaat van de verdachte stelt dat die conclusie "veel te voorbarig" is.

1 uur geleden
Syriër uit Druten blijft vast voor seksueel geweld en foltering

DEN HAAG (ANP) - De 55-jarige Syriër die vrijdag is gearresteerd in het Gelderse Druten op verdenking van internationale misdrijven in zijn vaderland, blijft vastzitten. De rechter-commissaris van de rechtbank in Den Haag besloot maandag het voorarrest met veertien dagen te verlengen.

1 uur geleden
IND moet nog meer dan 44.000 asielaanvragen beoordelen

DEN HAAG (ANP) - Iets meer dan 44.000 asielzoekers wachten momenteel op de beoordeling van hun aanvraag. Een jaar geleden had de Immigratie- en Naturalisatiedienst ruim 32.000 openstaande aanvragen.

2 uur geleden
Maastunnel in januari paar weken dicht in zuidelijke richting

ROTTERDAM (ANP) - Weggebruikers kunnen in de eerste weken van januari niet van noord naar zuid door de Rotterdamse Maastunnel rijden. De weg gaat dicht voor regulier onderhoud en vervanging van de vluchtdeuren in de tunnel.

2 uur geleden
Zeer zware spits verwacht op dinsdag door zware regenbuien

DEN HAAG (ANP) - Rijkswaterstaat voorspelt een zeer zware spits op dinsdagavond. In de namiddag en de avond trekken zware regenbuien vanuit het zuidwesten over het land. Daarnaast is het na 16.30 uur al donker en is de dinsdagavondspits altijd relatief zwaar. Volgens Rijkswaterstaat kan er tot 600 kilometer file ontstaan op de rijkswegen.

2 uur geleden
IUCN: ruim 44.000 dieren en planten met uitsterven bedreigd

AMSTERDAM (ANP) - Ruim 44.000 soorten dieren en planten op de hele wereld worden met uitsterven bedreigd. Dat is meer dan een kwart van alle soorten op aarde, blijkt uit de Rode Lijst die de internationale unie voor natuurbescherming IUCN maandag op de klimaatconferentie in Dubai heeft gepresenteerd. Een belangrijke oorzaak is klimaatverandering, aldus de IUCN.

2 uur geleden
Vermoorde cabaretier Pisuisse krijgt weer ereplek in Kurhaus

SCHEVENINGEN (ANP) - De in 1927 als gevolg van een liefdesdrama vermoorde Nederlandse cabaretier Jean-Louis Pisuisse krijgt dinsdag weer een plek op de plaats waar hij vaak optrad, het Kurhaus in Scheveningen. De zanger van onder meer het beroemde lied Mensch, durf te leven is daar dan weer te zien op een meer dan levensgroot schilderij, dat jaren zoek was, maar weer werd gevonden en inmiddels is opgeknapt. Het portret werd na zijn spraakmakende dood speciaal voor het Kurhaus vervaardigd door Han van Meegeren, die later ook nog de tongen losmaakte: de schilder zou na de oorlog tot een jaar cel veroordeeld worden wegens het in omloop brengen van valse Vermeers.

3 uur geleden