Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ruim 15.000 bedrijven vragen om loonsteun in achtste NOW-periode

Ruim 15.000 bedrijven vragen om loonsteun in achtste NOW-periode

DEN HAAG (ANP) - Uitkeringsinstantie UWV heeft tot nu toe ruim 15.000 aanvragen voor loonsteun binnengekregen voor de achtste periode van de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Die loopt van januari tot en met maart van dit jaar. Voor die periode kunnen ondernemers sinds 14 februari loonsteun aanvragen bij het UWV.

Werkgevers zullen vooral in januari minder omzet hebben gedraaid, omdat in een groot deel van die maand nog strenge coronabeperkingen golden. Hoewel de regels inmiddels zijn versoepeld, hebben veel ondernemers nog niet volop kunnen draaien.

Om voor de steun in aanmerking te komen moeten ondernemers een omzetverlies hebben van minstens 20 procent. Zij kunnen dan een groot deel van de loonkosten vergoed krijgen. Werkgevers kunnen tot en met 13 april een aanvraag doen voor de achtste periode van de NOW.

Tot en met 25 februari zijn ruim 8100 aanvragen verwerkt, waarvan er bijna 7900 zijn goedgekeurd. Die werkgevers hebben de eerste termijn van hun voorschot ontvangen voor een totaalbedrag van 149 miljoen euro. De sector horeca en catering heeft het grootste aandeel in het aantal toekenningen. Bijna 3500 horecawerkgevers ontvingen tot nu toe in totaal ruim 43 miljoen euro als voorschot.

Meer uit Financieel

Microsoft wil cloudactiviteiten in Duitsland verdubbelen

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Microsoft heeft dit jaar de capaciteit van zijn cloudplatform Azure in Duitsland al aanzienlijk uitgebreid en heeft plannen om het aanbod begin 2024 te verdubbelen. Dat zei Marianne Janik, de baas van Microsoft Duitsland, maandag in een toespraak in München.

11 minuten geleden
Adyen verder omhoog op afwachtend Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Adyen was maandag opnieuw de sterkste stijger in de AEX-index op het Damrak, die weinig beweging liet zien. De betalingsverwerker werd vorige week al zo'n 10 procent meer waard dankzij positieve oordelen van analisten. Het aandeel werd 1,9 procent hoger gezet. De chipbedrijven ASMI en Besi volgden met plussen van 1,4 en 1,2 procent.

20 minuten geleden
Lobbyclub: recordaantal mensen VS pakt vliegtuig rond feestdagen

ORLANDO (ANP/BLOOMBERG) - Maar liefst 7,5 miljoen mensen in de Verenigde Staten zullen gedurende de feestdagenperiode in het vliegtuig stappen. Dat verwacht de American Automobile Association (AAA), die spreekt van een recordaantal. Ook het aantal mensen dat met de auto op pad gaat om bijvoorbeeld vrienden en familie te bezoeken neemt flink toe.

1 uur geleden
AFM legt miljoenenboete op aan vastgoedinvesteerder Bever Holding

AMSTERDAM (ANP) - De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft vastgoedinvesteerder Bever Holding twee boetes opgelegd met een totale waarde van 5 miljoen euro. Het bedrijf zou een tijd lang hebben nagelaten voorwetenschap tijdig openbaar te maken. Ook heeft Bever Holding onjuiste informatie verspreid, stelt de markttoezichthouder.

1 uur geleden
AEX koerst af op vlak begin van week vol rentebesluiten

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak koerst maandag af op een vrijwel vlak begin. Beleggers doen het rustig aan in afwachting van de rentebesluiten van de Amerikaanse Federal Reserve, de Europese Centrale Bank (ECB) en de Bank of England. De Fed begint dinsdag aan zijn tweedaagse beleidsvergadering en op woensdag wordt het rentebesluit bekendgemaakt. De rentebesluiten van de ECB en de Britse centrale bank volgen op donderdag.

2 uur geleden
Franse AI-start-up haalt 385 miljoen euro aan investeringen op

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse kunstmatige intelligentie-start-up Mistral AI heeft 385 miljoen euro aan investeringen opgehaald en is daarmee een van de leidende AI-bedrijven in Europa. De waarde van het bedrijf wordt inmiddels geschat op 2 miljard euro.

2 uur geleden
Chipbedrijf Nvidia wil basis opzetten in Vietnam

HANOI (ANP/AFP/RTR) - Het grote Amerikaanse chipconcern Nvidia wil een basis opzetten in Vietnam om de halfgeleiderindustrie in het Aziatische land te helpen ontwikkelen. Dat heeft Nvidia-topman Jensen Huang gezegd bij een bezoek aan Vietnam en een ontmoeting met premier Pham Minh Chinh.

2 uur geleden