Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ruim 13.000 claims voor mogelijke schade door Lelystad Airport

Ruim 13.000 claims voor mogelijke schade door Lelystad Airport

LELYSTAD (ANP) - Meer dan 13.000 particulieren en bedrijven hebben het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) laten weten mogelijke schade door de opening van Lelystad Airport te zullen claimen.

Dat deden zij op aanraden van juristen van de Samenwerkende Actiegroepen Tegen Laagvliegen (SATL), die de eventuele gedupeerden erop wezen dat op 1 april jongstleden de termijn van vijf jaar verliep waarbinnen een verzoek tot vergoeding van schade door Lelystad Airport kon worden ingediend.

Omdat niemand nog weet wanneer dit vliegveld als overloop voor de vluchten op Schiphol wordt geopend, is volgens de actiegroepen voor niemand duidelijk óf en zo ja hoeveel schade kan worden geclaimd.

Stuitingsbrieven

De verzenders van zulke zogenoemde stuitingsbrieven zijn voor het merendeel afkomstig uit Gelderland (6809), Overijssel (3209) en Flevoland (2425).

De betrokkenen schatten de waardedaling van een gemiddeld huis in Gelderland (313.500 euro) in op bedragen tussen 9405 tot 31.350 euro, oftewel tussen de 3 en 10 procent.

Volgens SATL heeft het Schadeloket Luchtvaart van het ministerie van IenW zijn handen vol gehad aan de verwerking van de brieven.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Drukke dag voor Nederlandse reddingswerkers Beiroet

BEIROET (ANP) - Met honden gezocht naar mensen in de verwoeste haven en opknapwerk verricht aan de beschadigde Nederlandse ambassade. Het zoek- en reddingsteam USAR (Urban Search and Rescue) heeft een drukke dag achter de rug in de Libanese hoofdstad Beiroet, die dinsdag werd getroffen door een verwoestende explosie.

22 minuten geleden
Minister Kaag trekt 3 miljoen extra uit voor hulp aan Libanon

DEN HAAG (ANP) - Minister Sigrid Kaag (Ontwikkelingssamenwerking) stelt uit haar budget voor noodhulp 3 miljoen euro extra beschikbaar voor Libanon. Een zware explosie richtte dinsdag een enorme ravage en een bloedbad aan in de hoofdstad Beiroet.

46 minuten geleden
Groningse introductieweek kan gewoon doorgaan

GRONINGEN (ANP) - De algemene introductieweek voor nieuwe studenten in Groningen, de KEI-week, kan gewoon doorgaan met het sterk aangepaste programma dat in de afgelopen weken is samengesteld. Over hoe de kennismakingsweken van de afzonderlijke studentenverenigingen eruit komen te zien, is nog geen uitsluitsel.

1 uur geleden
Crash marinehelikopter waarschijnlijk niet door storing

DEN HAAG (ANP) - De NH90-gevechtshelikopters van de luchtmacht mogen weer vliegen. Dat meldt minister Ank Bijleveld (Defensie) aan de Tweede Kamer. De toestellen werden aan de grond gehouden nadat vorige maand een NH90 was neergestort bij Aruba. Twee bemanningsleden kwamen daardoor om het leven.

2 uur geleden
Overvolle stranden in regio Rijnmond

ROTTERDAM (ANP) - De stranden op de Maasvlakte, Hoek van Holland en bij Nesselande zijn vol. Dat de meldt de Veiligheidsregio Rijnmond. De toegangswegen worden afgesloten. "Kom niet meer naar het strand! U wordt teruggestuurd", schrijft de Veiligheidsregio.

2 uur geleden
KNMI: zaterdag code oranje in vier provincies vanwege hitte

DE BILT (ANP) - Het KNMI heeft voor zaterdag code oranje afgekondigd voor de provincies Limburg, Gelderland, Noord-Brabant en Zeeland. Dat liet het weerinstituut vrijdagmiddag weten. Het KNMI verwacht in die provincies "extreme hitte", met temperaturen van rond de 35 graden.

3 uur geleden
Vliegverkeer Eindhoven om 13.00 uur hervat

EINDHOVEN (ANP) - Luchthaven Eindhoven meldt dat het vanaf vrijdagmiddag 13.00 uur de dienstregeling hervat. Ongeveer 1400 reizigers wachten sinds vrijdagochtend op Eindhoven Airport op hun vlucht.

5 uur geleden