Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ruim 12 miljoen coronabesmettingen in VS

Ruim 12 miljoen coronabesmettingen in VS

BALTIMORE (ANP/AFP) - Het aantal met het coronavirus besmette mensen in de Verenigde Staten is de 12 miljoen gepasseerd. Dat blijkt uit gegevens van de Johns Hopkins University.

De Verenigde Staten hebben 12.019.960 bevestigde gevallen en meer dan 255.414 coronadoden. Het land met 330 miljoen inwoners telt wereldwijd veruit de meeste besmettingen en doden, gevolgd door India en Brazilië.

Slechts zes dagen geleden overschreden de VS de grens van 11 miljoen besmettingen.

Lockdown-maatregelen

Het aantal besmettingen in de VS is de afgelopen tijd in een hoog tempo gestegen, waardoor veel steden gedwongen zijn om opnieuw lockdown-maatregelen op te leggen. De stad New York heeft scholen gesloten en Californië heeft vanaf zaterdag een avondklok ingesteld van 22.00 tot 5.00 uur. In Chicago, de op twee na grootste stad van de VS, worden mensen gevraagd om vanaf maandag thuis te blijven.

De gezondheidsautoriteiten sporen de Amerikanen verder aan om thuis te blijven tijdens de Thanksgiving-vakantie volgende week. Normaal gesproken reizen veel Amerikanen dan van kust tot kust om bij hun familie te zijn.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Trump erkent verlies niet maar 'ik zal Witte Huis verlaten'

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Donald Trump weigert nog altijd zijn verlies bij de presidentsverkiezingen te erkennen. Wel zei hij op de Amerikaanse feestdag Thanksgiving dat hij op ordentelijke wijze de macht aan verkiezingswinnaar Joe Biden zal overdragen. "Als blijkt dat mijn tegenstander de meeste kiesmannen achter zich heeft vergaard dan zal ik vertrekken uit het Witte Huis", zei Trump.

3 uur geleden
Trump: leveringen vaccins tegen coronavirus vanaf volgende week

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Donald Trump zei donderdag dat de eerste leveringen van een vaccin tegen het coronavirus volgende week en de week erna gaan beginnen.

4 uur geleden
Duitsland verbiedt plastic tassen in supermarkten vanaf 2022

BERLIJN (ANP/DPA) - Duitsland gaat supermarkten vanaf 2022 verbieden bij de kassa plastic tassen uit te delen aan klanten. Het Duitse parlement, de Bondsdag, stemde daar donderdag mee in.

5 uur geleden
President Burkina Faso wint herverkiezing met overmacht

OUAGADOUGOU (ANP/AFP) - De president van Burkina Faso, Roch Marc Christian Kaboré, is met grote overmacht herkozen, blijkt uit de donderdag bekendgemaakte verkiezingsresultaten.

7 uur geleden
Polen en Hongarije buigen niet voor druk Europese Unie

BOEDAPEST (ANP) - Polen en Hongarije buigen niet voor de druk van de rest van de Europese Unie in het conflict over financiële steun en het naleven van democratische regels. Het koppelen van subsidies aan de rechtstaat is een slechte oplossing met het risico dat de unie in de toekomst uiteenvalt, zei de Poolse premier Morawiecki op bezoek bij zijn Hongaarse bondgenoot Orbán.

11 uur geleden
Rusland dringt aan op hervormingen in Wit-Rusland

MINSK (ANP/RTR) - De Russische minister van Buitenlandse Zaken drong er donderdag bij de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko op aan de overeenkomsten met het Kremlin na te komen en door te gaan met grondwetshervormingen. Dit om een ​​politieke crisis na maanden van protesten te bezweren.

11 uur geleden
Europees Parlement: laat ook 16-jarige en vanuit huis stemmen

BRUSSEL (ANP) - Europeanen moeten bij de volgende verkiezingen voor het Europees Parlement in bepaalde gevallen op afstand kunnen stemmen. Ook 16- en 17-jarigen moeten hun stem mogen uitbrengen, vindt het Europees Parlement (EP).

12 uur geleden