Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ruim 100.000 Belgen hebben via reservelijst coronaprik gehad

Ruim 100.000 Belgen hebben via reservelijst coronaprik gehad

BRUSSEL (ANP/BELGA) - Zo'n 103.000 mensen hebben in België een coronaprik gehad via de reservelijst, meldt de Taskforce Vaccinatie. Meer dan een miljoen inwoners van het land hebben zich aangemeld voor deze lijst, die verspilling van vaccins moet voorkomen.

Er worden vooral mensen gevaccineerd die volgens de reguliere vaccinatiecampagne aan de beurt zijn of komen. Volgens de taskforce zijn via de reservelijst slechts enkele duizenden twintigers en dertigers opgeroepen voor een inenting.

Sinds begin april kunnen mensen in België zich aanmelden voor de reservelijst Qvax. Mensen worden uitgenodigd voor een inenting als blijkt dat iemand met een prikafspraak niet komt opdagen. De uitnodiging wordt via sms en e-mail verstuurd en moet binnen een half uur worden geaccepteerd voordat die naar een ander gaat.

Bijna 4,3 miljoen inwoners van België hebben een eerste coronaprik gehad. Dat is 46,5 procent van de volwassen bevolking. Ruim 1,6 miljoen van hen is volledig gevaccineerd.

Meer uit Buitenland

Aanhoudingen bij verrassingsprotest boeren bij Arc de Triomphe

PARIJS (ANP) - Bij een onaangekondigd boerenprotest bij de Arc de Triomphe in Parijs heeft de politie ingegrepen en 66 betogers aangehouden. Een van de arrestanten is volgens Franse media een voorman van een boerenactiegroep, Patrick Legras. Hij keerde zich vlak voor zijn aanhouding fel tegen het beleid van de Europese Unie. De politie heeft betogers met hun tractors de stad uit geëscorteerd en de protestactie was volgens media relatief snel voorbij.

49 minuten geleden
Iran naar de stembus voor parlementsverkiezingen

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Iraniërs gaan vrijdag naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. Grootayatollah Ali Khamenei ging zelf vroeg stemmen en riep landgenoten op zijn voorbeeld te volgen.

2 uur geleden
Biden en Trump allebei naar grens in aanloop naar verkiezing

DALLAS (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden en oud-president Donald Trump hebben een bezoek gebracht aan het grensgebied met Mexico. Dat onderstreept dat immigratie een belangrijk onderwerp is in aanloop naar de komende presidentsverkiezingen, waarin de mannen het waarschijnlijk weer tegen elkaar opnemen.

3 uur geleden
Enorme natuurbrand in Texas is zichtbaar vanuit de ruimte

AUSTIN (ANP) - Een enorme natuurbrand die sinds deze week in Texas en delen van Oklahoma raast, bestrijkt meer dan 400.000 hectare en is daarmee de grootste brand in de geschiedenis van Texas. De brand is zo groot dat deze vanuit de ruimte zichtbaar is.

7 uur geleden
Oppositieleider Navalny wordt begraven in Rusland

MOSKOU (ANP) - De Russische oppositieleider Aleksej Navalny wordt begraven in Moskou. Er staat een uitvaartplechtigheid gepland in een kerk in stadsdeel Marjino, waar de politicus vroeger woonde. Daarna wordt hij begraven op een nabijgelegen begraafplaats.

7 uur geleden
Amerikaanse Senaat keurt wet goed, shutdown voorkomen

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse Senaat heeft ingestemd met de wetgeving waardoor de federale overheid geld kan blijven uitgeven. Het Huis van Afgevaardigden had eerder op donderdag al voor gestemd. Het wetsvoorstel gaat nu naar president Joe Biden die het moet ondertekenen.

7 uur geleden
Guterres: dodelijk geweld bij voedselhulp Gaza vereist onderzoek

NEW YORK (ANP) - Secretaris-generaal António Guterres van de VN wil een onafhankelijk onderzoek naar het doden van meer dan honderd mensen die humanitaire hulp zochten bij een konvooi met hulpgoederen in Gaza. Guterres zei donderdag "geschokt" te zijn door deze gebeurtenis.

8 uur geleden