Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ruim 10.000 nieuwe coronagevallen vastgesteld in Duitsland

Ruim 10.000 nieuwe coronagevallen vastgesteld in Duitsland

BERLIJN (ANP/DPA/RTR) - De Duitse autoriteiten hebben bij nog eens 10.207 mensen vastgesteld dat ze besmet zijn met het coronavirus. Het dodental door de pandemie steeg de afgelopen dag met 534, meldt het Robert Koch Instituut, de Duitse tegenhanger van het RIVM.

In Duitsland zijn sinds het begin van de pandemie 2.360.606 coronagevallen vastgesteld. Zeker 66.698 patiënten met de besmettelijke longaandoening zijn overleden. Minister van Volksgezondheid Jens Spahn waarschuwde dat de Britse coronavariant van het virus bezig is aan een opmars in zijn land.

De autoriteiten plaatsten woensdag ongeveer 1000 mensen onder quarantaine na een uitbraak in een ijsfabriek in Osnabrück. Het gaat om medewerkers en hun gezinnen. Inmiddels hebben zeker 210 mensen positief getest. Het bleek in drie gevallen te gaan om besmettingen met de Britse variant, die wordt gezien als besmettelijker.

Duitsland zit momenteel in een lockdown die verspreiding van het virus moet tegengaan. Ook verlengden de autoriteiten deze week het inreisverbod uit landen waar veel besmettingen met coronamutaties zijn. Het gaat onder meer om het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika.

Meer uit Buitenland

Azerbeidzjan arresteert voormalige leiders Nagorno-Karabach

STEPANAKERT (ANP) - Azerbeidzjan zegt twee voormalige presidenten van de Armeense enclave Nagorno-Karabach te hebben gearresteerd. Het Azerbeidzjaanse staatspersbureau apa meldt dat ze zullen worden vervolgd voor de misdaden die ze jarenlang zouden hebben gepleegd.

59 minuten geleden
Polen, Tsjechië en Oostenrijk voeren grenscontroles Slowakije in

WARSCHAU (ANP/RTR) - Polen en Tsjechië voeren tijdelijk grenscontroles bij hun buurland Slowakije in om illegale migratie en smokkelaars tegen te gaan. De maatregel geldt van woensdag tot en met 13 oktober, aldus de landen, maar kan mogelijk nog worden verlengd. Oostenrijk heeft als reactie ook grenscontroles ingevoerd.

2 uur geleden
Woordvoerder Kremlin: Rusland overweegt geen nieuwe kernproef

MOSKOU (ANP/RTR) - Rusland is niet van plan een proef met een kernbom te houden. Volgens de machthebbers is Moskou niet afgestapt van het moratorium op kernproeven en blijven de afspraken van kracht. Het Kremlin verwerpt ook de suggestie van een Russische staatstelevisiezender dat de Russen een kernbom in Siberië tot ontploffing zouden moeten brengen als waarschuwing aan het Westen.

4 uur geleden
Zelensky bezoekt zwaarbevochten front in Oost-Oekraïne

KOEPJANSK (ANP/AFP) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft dinsdag het front in Oost-Oekraïne bezocht. Hij is bij de linie rond Koepjansk en Lyman geweest, "een van de hotspots", meldt Zelensky op X.

4 uur geleden
Onderzoek naar doodslag na dodelijke brand in nachtclubs Murcia

MURCIA (ANP/AFP/RTR) - Een Spaanse rechtbank heeft een onderzoek naar doodslag geopend na de fatale brand in nachtclubs in de stad Murcia. Bij de ramp zondagochtend stierven dertien mensen.

5 uur geleden
Thaise politie meldt twee doden door schietpartij in Bangkok

BANGKOK (ANP/AFP) - In een chic winkelcentrum in het centrum van de Thaise hoofdstad Bangkok zijn dinsdag door een schietpartij twee mensen gedood. Een gewapende jongeman opende het vuur. Volgens de Thaise politie raakten vijf personen gewond. Autoriteiten meldden eerder dat er drie doden waren.

5 uur geleden
Rusland: geen nieuwe mobilisatie voor strijd tegen Oekraïne

MOSKOU (ANP/RTR) - Rusland heeft geen plannen voor een nieuwe mobilisatie in verband met de strijd in Oekraïne, aangezien meer dan 335.000 personen zich tot nu toe dit jaar hebben aangemeld om te vechten in de strijdkrachten of in vrijwillige eenheden, zei minister van Defensie Sergej Sjojgoe.

6 uur geleden