Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ruim 100 demonstranten voor eerder sluiten nertsenfokkerijen

Ruim 100 demonstranten voor eerder sluiten nertsenfokkerijen

DEN HAAG (ANP) - Meer dan honderd mensen demonstreerden maandagmiddag bij het Binnenhof voor het vervroegd sluiten van nertsenfokkerijen. Deze mogen nog tot 2024 doorgaan. Dierenrechtenorganisaties Bont voor Dieren en Animal Rights willen vanwege de coronacrisis dat het houden van nertsen zo snel mogelijk stopt.

Omdat blijkt dat nertsen mensen kunnen besmetten met corona, is het volgens de organisaties niet meer verantwoord ze nog te houden. Daarom pleiten ze voor een fokverbod en eerdere sluiting.

Ook willen de dierenrechtenclubs voorkomen dat bedrijven waar nertsen zijn geruimd hun stallen weer vullen met nieuwe dieren. "Zolang er nertsen worden gehouden, houden we problemen met corona in de stallen", zegt Erwin Vermeulen van Animal Rights. "Het is een verwerpelijke industrie die gevaarlijk is voor de volksgezondheid. We moeten er mee stoppen."

Wetsvoorstel

Volgens een woordvoerder van het ministerie van Landbouw is het vanwege een vervoersverbod nu al niet mogelijk om geruimde stallen opnieuw te vullen. Bovendien moeten stallen enkele maanden leegstaan, om zo te garanderen dat er geen virus meer aanwezig is. Pas daarna mogen nertsenhouders weer nieuwe dieren houden.

Fractievoorzitter Esther Ouwehand (Partij voor de Dieren) zegt een wetsvoorstel in te gaan dienen voor een beroepsmatig fokverbod op "alle dieren die vatbaar zijn voor het coronavirus". Daaronder vallen nertsen, fretten en katten. Ook heeft ze een motie ingediend waarin ze het kabinet oproept het opnieuw vullen van stallen te verbieden.

Meer uit Binnenland

Geen treinverkeer van en naar Amsterdam Centraal door storing

AMSTERDAM (ANP) - Vanwege een storing bij ProRail rijden er geen treinen op de trajecten van en naar Amsterdam Centraal. Dat meldt de NS. De storing is volgens een woordvoerster bij een verkeersleidingspost. Het is nog niet bekend hoe lang het duurt voordat de problemen zijn verholpen.

36 minuten geleden
Eigenaar appartementencomplex vraagt hulp aan collega-verhuurders

AMSTERDAM (ANP) - Vastgoedbedrijf Vesteda, de eigenaar en verhuurder van de appartementen aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam-Oost die zaterdagavond grote schade opliepen door een felle brand, heeft collega-verhuurders benaderd. De verhuurder hoopt dat zij kunnen helpen met het vinden van vervangende woonruimte voor de bewoners die voorlopig niet terug kunnen keren naar hun huis.

4 uur geleden
Appartementencomplex Amsterdam onbewoonbaar na brand

AMSTERDAM (ANP) - De bewoners van het appartementencomplex in Amsterdam waar dit weekend een brand woedde, kunnen nog niet terug naar huis. Alle 95 woningen zijn voorlopig onbewoonbaar, meldt de brandweer.

5 uur geleden
BNNVARA zet stappen met sociale veiligheid op werkvloer

HILVERSUM (ANP) - BNNVARA heeft de afgelopen zes maanden veel stappen gemaakt in het vergroten van de sociale veiligheid op de werkvloer. De omroep heeft een langetermijnplan uitgerold, dat wordt begeleid door een externe expert. Dat laat een woordvoerder van BNNVARA weten.

5 uur geleden
Minister vindt vrije dag voor Keti Koti 'interessante gedachte'

DEN HAAG (ANP) - Minister Robbert Dijkgraaf (Emancipatie) vindt het een "interessante gedachte" om van Keti Koti, de dag waarop de afschaffing van de slavernij wordt gevierd en herdacht, een vrije dag te maken. Dat zegt hij in het programma WNL op Zondag.

7 uur geleden
Zes mensen naar ziekenhuis door vermoedelijke straatrace Helmond

HELMOND (ANP) - Door een vermoedelijke straatrace tussen twee auto’s zijn zaterdagavond in Helmond zes mensen in het ziekenhuis beland. Op de Europaweg botste een van de twee auto’s achterop een taxibusje, dat stilstond voor een stoplicht.

7 uur geleden
Bijeenkomst voor bewoners na brand appartementencomplex Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam vindt zondagochtend een bijeenkomst plaats voor de bewoners van het appartementencomplex aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam-Oost, waar zaterdagavond rond 20.00 uur een zeer grote brand uitbrak. Alle bewoners van het complex van acht bouwlagen moesten de nacht elders doorbrengen. De bijeenkomst is om 11.00 uur in het Mercure Hotel.

7 uur geleden