Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rugbyers Ierland winnen Six Nations voor tweede jaar op rij

Rugbyers Ierland winnen Six Nations voor tweede jaar op rij

DUBLIN (ANP) - De rugbyers van Ierland hebben zich voor het tweede jaar op rij verzekerd van de eindzege in de beroemde Six Nations. De Ieren versloegen in de laatste speelronde van het zeslandentoernooi Schotland met 17-13 en kunnen niet meer worden bijgehaald door Engeland en Frankrijk, die later zaterdag nog tegen elkaar spelen.

De Ierse rugbyers wonnen de beker vorig jaar door alle vijf de wedstrijden te winnen. In deze editie verloren de Ieren in de vierde speelronde met 23-22 van Engeland.

Met een try van Dan Sheehan kwam Ierland tegen Schotland voor de rust op voorsprong. Met een try van Andrew Porter in de tweede helft maakte Ierland het verschil groter. De Schotten kwamen in de slotfase tot één try van Huw Jones.

Eerder op zaterdag won Italië met 24-21 van Wales. De Italianen sluiten het zeslandentoernooi dit jaar niet af als laatste. Die positie is voor Wales dat alle vijf wedstrijden verloor.

Meer uit Sport

Belangrijke zege volleybalsters op Duitsland in Nations League

ANTALYA (ANP) - De Nederlandse volleybalsters hebben hun tweede overwinning geboekt in de Nations League. Oranje versloeg in het Turkse Antalya Duitsland, een rechtstreekse concurrent in de strijd om een olympisch ticket, met 3-1. De setstanden waren 25-21 21-25 25-23 en 25-20.

36 minuten geleden
Breakdancer Demierre met eindzege in Shanghai dicht bij Spelen

SHANGHAI (ANP) - Breakdancer Lee-Lou Demierre heeft door het winnen van de Olympic Qualifier Series in Shanghai een enorme stap gezet richting deelname aan de Olympische Spelen van komende zomer in Parijs.

56 minuten geleden
Tennisser Sinner hervat training in aanloop naar Roland Garros

MONTE CARLO (ANP/AFP) - Tennisser Jannik Sinner heeft een week voor de start van Roland Garros de training hervat. De Italiaan plaatste op sociale media foto's waarop hij in actie is te zien op een gravelbaan in Monte Carlo.

1 uur geleden
Marathonloper Abdi maakt rentree in stratenloop in Manchester

BRUSSEL (ANP/BELGA) - De Belgische marathonloper Bashir Abdi begint zijn seizoen op 26 mei met een 10 kilometer op straat in Manchester. Door een stressfractuur moest hij begin februari afzeggen voor de marathon van Tokio, een wedstrijd die hij zou lopen ter voorbereiding op de Olympische Spelen van Parijs. Abdi pakte, opgezweept door zijn Nederlandse concurrent en vriend Abdi Nageeye, brons op de Spelen van Tokio in 2021. Nageeye veroverde daar het zilver.

1 uur geleden
Kanovaarders Teunissen en Otten naar Olympische Spelen

LJUBLJANA (ANP) - Lena Teunissen en Joris Otten hebben op de EK kanoslalom op het onderdeel kano (C1) een ticket voor de Olympische Spelen bemachtigd. Teunissen had bij de vrouwen genoeg aan een elfde landenplek in de voorrondes en Otten bij de mannen aan een twaalfde landenplek. Niet eerder nam Nederland deel aan de Spelen in de C1.

2 uur geleden
Judoka's Van Krevel en Jaring vroegtijdig uitgeschakeld op WK

ABU DHABI (ANP) - Judoka Naomi van Krevel is op de openingsdag van de WK judo vroegtijdig uitgeschakeld in de klasse tot 52 kilogram. De 24-jarige Nederlandse ging na een bye in de eerste ronde onderuit tegen de Hongaarse Roza Gyertyas.

3 uur geleden
Tweede plaats triatlete Klamer in wereldbekerwedstrijd Mexico

HUATULCO (ANP) - Triatlete Rachel Klamer is tijdens een wereldbekerwedstrijd in het Mexicaanse Huatulco tweede geworden. In de eindsprint om de zege moest de Nederlandse alleen de Deense Alberte Kjaer Pedersen voor laten gaan.

4 uur geleden