Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

RTL: we bekijken per verkiezingen of er een debat komt

RTL: we bekijken per verkiezingen of er een debat komt

HILVERSUM (ANP) - Dat het traditionele verkiezingsdebat van RTL dit keer niet doorgaat, betekent niet dat er nooit meer een verkiezingsdebat zal zijn. RTL zal per verkiezing hierover besluiten. Dat laat het bedrijf weten in reactie op een publicatie in de Volkskrant. Het debat voor de Statenverkiezingen gaat niet door omdat de timing niet goed viel bij alle partijen.

"In onze lange en mooie traditie van verkiezingsdebatten bepaalt RTL Nieuws wie en hoeveel deelnemers we uitnodigen voor een debat", laat een woordvoerder weten. "Een debat met acht of tien deelnemers vinden we te veel. Voor een televisiedebat van maximaal anderhalf uur werkt het aantal van zes deelnemers het best."

Voor de Provinciale Statenverkiezingen is gekeken naar een debat-opzet met zes deelnemers. "In goed overleg met RTL-talkshow Jinek - in wiens tijdslot het debat zou plaatsvinden - vonden we die keuze van zes te beperkend, gezien de dynamiek in de peilingen", aldus de zegsvrouw van RTL. "Uiteindelijk is er daarom voor gekozen geen debat te organiseren."

Volgens de Volkskrant zou de VVD per se een debat hebben gewild met de zes grootste partijen uit de Tweede Kamer en niet met partijen die op basis van peilingen groot kunnen worden, zoals de BBB en JA21. Regeringspartner CDA zou op basis van die peilingen afvallen.

Meer uit Politiek

JA21 in Overijssel krijgt er zetel bij, PvdD levert zetel in

ZWOLLE (ANP) - JA21 heeft er bij de Provinciale Statenverkiezingen in de provincie Overijssel een zetel bijgekregen, ten koste van de Partij voor de Dieren (PvdD). Het verschil tussen de twee partijen was maar 36 stemmen, blijkt uit de uitslag van het centraal stembureau die donderdag definitief is vastgesteld.

8 uur geleden
Wim Hillenaar voorgedragen als nieuwe burgemeester van Maastricht

MAASTRICHT (ANP) - De gemeenteraad van Maastricht heeft donderdagavond Wim Hillenaar (CDA) voorgedragen als nieuwe burgemeester van de Limburgse hoofdstad. Hillenaar (54) volgt de huidige burgemeester Annemarie Penn - te Strake op, die per 1 juli met pensioen gaat. Hillenaar was tot 31 januari waarnemend burgemeester van Land van Cuijk. Daarvoor was hij elf jaar burgemeester van de gemeente Cuijk. "Hillenaar is een burgemeester voor alle inwoners van Maastricht. Hij heeft de autoriteit en warme uitstraling die de inwoners vragen", aldus de voorzitter van de vertrouwenscommissie, John Steijns.

8 uur geleden
Tweede Kamer wil van tijdelijke huurcontracten af

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer wil af van tijdelijke huurcontracten. In het parlement tekent zich een meerderheid af voor een wetsvoorstel van ChristenUnie en de Partij van de Arbeid, zo bleek tijdens een debat over het initiatief.

9 uur geleden
Top van het kabinet gaat provinciale verkiezingsuitslag bespreken

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte heeft zijn drie vicepremiers uitgenodigd om de uitslag van de provinciale verkiezingen te bespreken. Bedoeling van het overleg, dat dinsdag plaatsvindt op zijn ministerie van Algemene Zaken, is om onder meer de grote overwinning van BoerBurgerBeweging (BBB) te duiden en analyseren, zo heeft een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst meegedeeld. De coalitiepartijen verloren flink en BBB werd de grootste in alle provincies.

10 uur geleden
Bijna alle BBB-kandidaten staan klaar voor Provinciale Staten

DEN HAAG (ANP) - Het lijkt erop dat de meeste gekozen leden van de BoerBurgerBeweging (BBB) hun zetel innemen in Provinciale Staten. Uit een rondgang van het ANP langs acht van de twaalf provincies komt naar voren dat vooralsnog een enkeling afhaakt. De BBB-leden zijn de afgelopen tijd getraind vanuit het landelijke bestuur en vanuit de provincie krijgen de nieuwe Statenleden ook hulp, zeggen meerdere lijsttrekkers.

12 uur geleden
Ook in provincie vindt CDA stikstofdoel 2030 'niet heilig'

DEN HAAG (ANP) - Voor lijsttrekkers van diverse provinciale afdelingen van het CDA is het jaartal 2030 niet heilig voor wat betreft stikstof, zo laten ze desgevraagd weten. Het kabinetsdoel is om dan overal in Nederland de uitstoot van stikstof met de helft te hebben gereduceerd. Meerdere lijsttrekkers laten echter weten liever te zien dat er "realistisch" wordt gekeken naar de situatie, ook als dat in sommige gebieden ertoe leidt dat de stikstofdoelen pas later worden gehaald. Mirjam Sterk (lijsttrekker in de provincie Utrecht) zegt dat ze het vooral belangrijk vindt dat "we gewoon starten".

13 uur geleden
Minister: samenwerking met Tadzjieken ongemakkelijk maar nuttig

NEW YORK (ANP) - Het is "ongemakkelijk" dat Nederland samen met Tadzjikistan medeorganisator is van de VN-Waterconferentie in New York, erkent minister Liesje Schreinemacher tegenover het ANP. In het land staan mensenrechten en verschillende vrijheden onder zware druk. Wel heeft Schreinemacher "goede gesprekken" kunnen voeren met haar Tadzjiekse collega over de mensenrechten in zijn land.

13 uur geleden