Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

RTL heeft na 14 maanden geen idee wanneer ITV-onderzoek klaar is

RTL heeft na 14 maanden geen idee wanneer ITV-onderzoek klaar is

HILVERSUM (ANP) - RTL heeft, veertien maanden na de onthullingen over het programma The Voice, nog geen idee wanneer het onderzoek van producent ITV klaar is. Dat laat een woordvoerder van RTL weten. "We hebben nog niets gehoord over een mogelijk communicatiemoment", aldus RTL.

Het bedrijf vindt dat het onderzoek "inderdaad lang duurt. We vertrouwen erop dat als het moment daar is, wij van ITV volledige inzage krijgen in de uitkomsten van het onderzoek". Het Openbaar Ministerie rondde deze week wel de eerste fase van zijn onderzoek naar de misstanden bij The Voice af. Het maakte bekend dat bandleider Jeroen Rietbergen en coach Ali B vervolgd worden voor grensoverschrijdend gedrag.

Maar het externe onderzoek dat producent ITV direct na de onthullingen in januari 2022 instelde, wil nog niet vlotten. ITV kan niet zeggen hoelang het nog duurt voordat het onderzoek is afgerond of in welk stadium het zich bevindt. Ook Van Doorne, het bureau dat door ITV is ingehuurd voor het onderzoek, kan naar eigen zeggen niets melden over de voortgang. In februari 2022 meldde Van Doorne "al een gedetailleerd beeld" te hebben gekregen van wat er gebeurd was bij de RTL4-talentenjacht. Maar sindsdien hullen beide partijen zich in stilzwijgen.

RTL laat zich nog niet uit over de vraag of The Voice ooit kan terugkeren op televisie. "Dat is een gesprek dat wij met ITV zullen voeren als de uitkomsten van het onderzoek en de mogelijke acties duidelijk zijn", aldus de woordvoerder van RTL.

Meer uit Binnenland

Tweede verdachte van moord op adjudant op Curaçao opgepakt

WILLEMSTAD (ANP) - Op Curaçao heeft een 22-jarige man zich woensdagavond bij een politiebureau op het eiland aangegeven. Hij wordt verdacht van moord op de Nederlandse adjudant van de Koninklijke Marechaussee Toon Brood, meldt de politie donderdag.

2 uur geleden
Roompot betaalde 1,4 miljoen euro te weinig toeristenbelasting

WISSENKERKE (ANP) - Roompot moet aan de Zeeuwse gemeente Noord-Beveland 1,4 miljoen euro extra toeristenbelasting betalen voor de jaren 2019 tot en met 2022. Het vakantiepark had in die periode te weinig afgedragen aan de gemeente.

4 uur geleden
Politie bevrijdt gegijzelde Hagenaar (25), vier aanhoudingen

DEN HAAG (ANP) - Een 25-jarige man uit Den Haag is zondag en maandag in een woning in Moerwijk gegijzeld, mishandeld en bedreigd. De politie wist de locatie van de man te achterhalen en bevrijdde hem maandagochtend. Ter plaatse hield de politie drie verdachten aan. Een vierde verdachte is later die dag in Rotterdam aangehouden. Het Openbaar Ministerie maakte dit pas donderdag bekend, nadat de vier voor de rechter-commissaris waren verschenen.

5 uur geleden
Ali B was bang dat zedenzaak maanden vertraging zou oplopen

HAARLEM (ANP) - Ali B vreesde na de komst van een nieuwe getuige dat de behandeling van zijn zedenzaak misschien nog maanden zou duren. "Die gedachte was heel moeilijk te dragen", zei hij tegen de media na afloop van de tweede zittingsdag in de rechtbank in Haarlem.

7 uur geleden
Behandeling van zedenzaak Ali B duurt dag langer

HAARLEM (ANP) - De inhoudelijke behandeling van de zedenzaak tegen Ali B wordt met een dag verlengd. Het Openbaar Ministerie komt vrijdagochtend met een strafeis.

7 uur geleden
Ingelast getuigenverhoor in zedenzaak Ali B afgelopen

HAARLEM (ANP) - Het ingelaste getuigenverhoor in de zedenzaak tegen Ali B is afgelopen. Het verhoor vond plaats achter gesloten deuren. De vrouw heeft grotendeels hetzelfde verklaard als wat ze woensdagavond laat bij de politie heeft verklaard, gaf de rechter aan.

7 uur geleden
Weinig steun voor lijsttrekkers bij Europese verkiezingen

DEN HAAG (ANP) - De twintig lijsttrekkers hebben vorige week opvallend weinig stemmen gekregen bij de Europese verkiezingen. Kandidaten die lager op de lijsten stonden, kregen naar verhouding veel stemmen. Dat heeft de Verkiezingsdienst van het ANP berekend aan de hand van de officiële uitslagen van vijftien van de twintig kieskringen. De Kiesraad stelt de uitslag volgende week definitief vast.

7 uur geleden