Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

RTL Boulevard weer uitgezonden na dreiging

RTL Boulevard weer uitgezonden na dreiging

HILVERSUM (ANP) - RTL Boulevard heeft maandag weer een uitzending gemaakt, nadat de shows van zaterdag en zondag niet doorgingen vanwege een ernstige bedreiging. Het programma werd dit keer uitgezonden vanaf een nieuwe locatie op het Mediapark in Hilversum, dat door zwaarbewapende agenten werd beveiligd.

Het team van RTL Boulevard kreeg zaterdagavond vlak voor de uitzending te horen dat zij de studio aan het Leidseplein in Amsterdam vanwege een ernstige dreiging moesten verlaten. "Wij kregen bericht van onze leidinggevende dat we het pand zo snel mogelijk in alle rust zouden moeten verlaten. Dat was een heel vreemd en eng bericht om te krijgen", blikt presentatrice Vivienne van den Assem terug in het programma.

"We schrokken, maar iedereen was na vorige week zo alert en adequaat. We hebben heel snel dat pand verlaten", vertelt Van den Assem aan de desk naast collega Luuk Ikink. De aard van het bericht was zodanig dat ze niet overwogen toch een uitzending te maken. "Het was spullen pakken en weg." Volgens NRC zouden criminelen hebben gesproken over een mogelijke aanslag met een raketwerper of automatische vuurwapens, zo zouden bronnen binnen het opsporingsapparaat tegen die krant hebben gezegd..

Op adem komen

De beslissing om ook zondag geen uitzending te maken, noemt ze voor het team "een van de lastigste om te maken". "Er is nog nooit niet een uitzending van RTL Boulevard geweest." Ikink zou zondag de uitzending maken, maar ook toen werd besloten niet uit te zenden. "Dat kon, maar we hebben toen echt met elkaar gezegd: 'we hebben heel even een dag nodig om op adem te komen'. Wat er de afgelopen week is gebeurd was zo veel. We moesten even pauze hebben."

De gemeente Hilversum liet eerder op de dag weten dat er bij het Mediapark "diverse zichtbare en onzichtbare beveiligingsmaatregelen worden getroffen". Over de inhoud van de maatregelen werden geen mededelingen gedaan.

Meer uit Binnenland

Staten Gelderland stemmen voor onderzoek naar gedrag commissaris

ARNHEM (ANP) - Provinciale Staten (PS) van Gelderland hebben woensdag unaniem besloten om een extern, onafhankelijk onderzoek te starten naar mogelijk ongewenst gedrag van commissaris van de Koning John Berends. De drie plaatsvervangend voorzitters van PS gaan nu de vragen formuleren waarop dit onderzoek antwoord moet geven. De Staten willen dat het onderzoek zich nadrukkelijk beperkt tot de aantijgingen tegen de commissaris. Zaken als gevoelens van onveiligheid op de werkvloer horen niet thuis bij PS en worden bovendien al onderzocht, omdat daar al eerder signalen over waren, zei provinciebestuurder Peter Drenth, die personeelszaken in zijn portefeuille heeft.

17 minuten geleden
Omliggende gemeenten: uitzoeken hoe groot schade door Chemours is

DORDRECHT (ANP) - Een "echte opsteker", zo noemt wethouder Tanja de Jonge van Dordrecht de uitspraak van de rechtbank in de zaak die vier gemeenten tegen Chemours en voorloper DuPont hebben aangespannen. De rechter oordeelde in een tussenvonnis dat het chemische bedrijf uit Dordrecht in ieder geval aansprakelijk is voor de schade die door PFAS-uitstoot ontstond tussen 1 juli 1984 en 1 maart 1998.

19 minuten geleden
Spelersbus Feyenoord onder politiebegeleiding ArenA binnengereden

AMSTERDAM (ANP) - De spelersbus van Feyenoord is onder politiebegeleiding de Johan Cruijff ArenA binnengereden. Dat meldt een ANP-verslaggever die ter plaatse is. De Rotterdamse club speelt woensdag in de ArenA vanaf 14.00 uur zonder publiek het restant van het zondag gestaakte duel met Ajax uit.

1 uur geleden
Klimaatactivisten nu ook tunnelbak A12 in, amper politie aanwezig

DEN HAAG (ANP) - Klimaatactivisten van Extinction Rebellion (XR) zijn woensdagmiddag ook de tunnelbak van de A12 in Den Haag ingelopen om hun punt te maken. De politie is ditmaal nauwelijks aanwezig. De enkele agenten die er wel zijn laten de actievoerders begaan. De afgelopen tweeënhalve week hield de politie de activisten steeds tegen op het stuk weg naast het Malieveld en kwamen ze de tunnel niet in.

1 uur geleden
MOB bereidt rechtszaak voor tegen natuurvergunning Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - Mobilisation for the Environment (MOB) gaat de natuurvergunning voor Schiphol "zeker aanvechten" bij de rechter. Voorzitter Johan Vollenbroek laat dat aan het ANP weten. "Er zitten zo veel zwakke punten in, zowel inhoudelijk als procedureel. We gaan hier volop op inzetten met onze juristen", zegt hij.

1 uur geleden
Strafzaak gifmoord ten einde, rechtbank noemt het triest

BREDA (ANP) - De rechtbank in Breda heeft woensdag het proces over de gifmoord in Halsteren beëindigd nu verdachte Yvon K. (64) zichzelf van het leven heeft beroofd. De strafzaak is gestaakt, omdat de wet voorschrijft dat na het overlijden van een verdachte de vervolging stopt. De rechtbank heeft daarom het Openbaar Ministerie niet-ontvankelijk verklaard.

1 uur geleden
Politie mag preventief fouilleren rond ArenA

AMSTERDAM (ANP) - Het gebied rond de Johan Cruijff ArenA is woensdag vanaf 12.00 uur aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Iedereen in het gebied kan preventief worden gefouilleerd en gecontroleerd op het bezit van bijvoorbeeld vuurwerk of wapens. Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam heeft dat besloten in overleg met het Openbaar Ministerie en de politie.

1 uur geleden