Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rotterdamse Verkoelen wil lijsttrekker 50PLUS worden

Rotterdamse Verkoelen wil lijsttrekker 50PLUS worden

DEN HAAG (ANP) - Ellen Verkoelen, de fractievoorzitter en het enige gemeenteraadslid van 50PLUS in Rotterdam, wil lijsttrekker worden van haar partij. 50PLUS is op zoek naar een nieuwe leider omdat voormalig boegbeeld Henk Krol uit de partij is gestapt om zijn eigen partij op te richten.

Verkoelen wil naar eigen zeggen "de barricaden op" voor Nederlandse ouderen die volgens haar "telkens worden geconfronteerd met een overheid die niet om hen lijkt te geven". Als voorbeeld noemt ze "de coronaramp in verpleeghuizen, het al twintig jaar achterblijven in koopkracht van gepensioneerden, de toenemende armoede en dakloosheid, het afbreken van sociale zekerheden zoals werk en wonen. Op zoveel terreinen zie ik een overheid die economie en winstcijfers van multinationals belangrijker vindt dan het welzijn van mens en dier."

De drie overgebleven Tweede Kamerleden zeiden na het vertrek van Krol in senator Martin van Rooijen een goede lijsttrekker te zien. Maar, benadrukten de parlementariërs steevast, het is aan de leden om een lijsttrekker te kiezen. Van Rooijen moet zelf nog aangeven of hij inderdaad bereid is de partij aan te voeren.

Volgens de jongste peilingen zou 50PLUS ongeveer één zetel overhouden als er nu verkiezingen werden gehouden, waar de partij eerder dit jaar nog op winst stond. Belangrijke reden is het interne geruzie dat jarenlang schering en inslag was bij de ouderenpartij.

Meer uit Binnenland

Derk Bolt moet na dertig jaar stoppen met Spoorloos

HILVERSUM (ANP) - Het programma Spoorloos krijgt na dertig jaar een nieuwe presentator. KRO-NCRV gaat de opzet van het programma veranderen en daarin is geen ruimte meer voor Derk Bolt, heeft de omroep bekendgemaakt. Of presentatrice Jetske van den Elsen, die sinds 2017 medepresentator is, wel mag blijven is nog niet bekend.

1 uur geleden
Koning dankt Spaanse collega voor opvangen Amalia in Spanje

AMSTERDAM (ANP) - Koning Willem-Alexander heeft koning Felipe van Spanje woensdag bedankt dat prinses Amalia een jaar lang in Madrid kon wonen en studeren. In zijn toespraak bij het staatsbanket in het Koninklijk Paleis in Amsterdam noemde de koning de hulp die zijn Spaanse collega daarbij gaf "een ontroerend bewijs van vriendschap in een moeilijke tijd".

2 uur geleden
Geen popconcerten meer in de Kuip vanaf 2026 om geluidsoverlast

ROTTERDAM (ANP) - In de Rotterdamse Kuip, het stadion van voetbalclub Feyenoord, worden vanaf 2026 geen grote concerten meer gehouden. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente Rotterdam na berichtgeving van het AD. In de buurt van het stadion worden woningen gebouwd en het is heel duur om die te isoleren tegen het harde geluid van muziekoptredens. De Kuip wordt gecompenseerd met een "miljoenenbedrag" door de gemeente, aldus de woordvoerder.

6 uur geleden
Te veel te zware vrachtwagens over brug A7 Purmerend

PURMEREND (ANP) - Dagelijks rijden honderden te zware vrachtwagens over de brug in de A7 bij Purmerend, concluderen Rijkswaterstaat (RWS) en Transport en Logistiek Nederland (TLN) na metingen. Sinds begin april aan de brug wordt gewerkt, mogen voertuigen niet zwaarder dan 25 ton zijn. RWS en TLN waarschuwen dat de brug mogelijk voor al het vrachtverkeer sluit bij uitblijven van verbetering.

6 uur geleden
Ministerie roept Nederlanders in Iran op het land te verlaten

DEN HAAG (ANP) - Nederlanders in Iran moeten dat land zo spoedig mogelijk verlaten als dat veilig kan, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken woensdag. Het is een toevoeging aan een reisadvies ten aanzien van het land, dat al rood kleurde.

6 uur geleden
Ook bussen streekvervoerders staan zaterdag kort stil om geweld

DEN HAAG (ANP) - Ook alle bussen van de regionale streekvervoerders gaan zaterdag 3 minuten stilstaan om het geweld tegen NS-personeel van afgelopen weekend, laat een woordvoerder van Arriva weten. Eerder was al bekend dat alle treinen en stadsvervoerders om 22.30 uur stil zouden staan. Nu doen ook de bussen van Arriva, Keolis, Qbuzz, Transdev en EBS mee. Daarmee doet "zo goed als al het openbaar vervoer" zaterdag mee met de actie, aldus de woordvoerder.

7 uur geleden
Nog een verdachte aangehouden voor explosies in Schoonoord

SCHOONOORD (ANP) - Een 28-jarige man uit Rotterdam is aangehouden omdat hij mogelijk een rol heeft gespeeld bij in ieder geval een van de twee explosies bij een woning in Schoonoord, meldt de politie woensdag. Drie andere verdachten in de zaak werden eerder al aangehouden.

7 uur geleden