Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rotterdamse Verkoelen wil lijsttrekker 50PLUS worden

Rotterdamse Verkoelen wil lijsttrekker 50PLUS worden

DEN HAAG (ANP) - Ellen Verkoelen, de fractievoorzitter en het enige gemeenteraadslid van 50PLUS in Rotterdam, wil lijsttrekker worden van haar partij. 50PLUS is op zoek naar een nieuwe leider omdat voormalig boegbeeld Henk Krol uit de partij is gestapt om zijn eigen partij op te richten.

Verkoelen wil naar eigen zeggen "de barricaden op" voor Nederlandse ouderen die volgens haar "telkens worden geconfronteerd met een overheid die niet om hen lijkt te geven". Als voorbeeld noemt ze "de coronaramp in verpleeghuizen, het al twintig jaar achterblijven in koopkracht van gepensioneerden, de toenemende armoede en dakloosheid, het afbreken van sociale zekerheden zoals werk en wonen. Op zoveel terreinen zie ik een overheid die economie en winstcijfers van multinationals belangrijker vindt dan het welzijn van mens en dier."

De drie overgebleven Tweede Kamerleden zeiden na het vertrek van Krol in senator Martin van Rooijen een goede lijsttrekker te zien. Maar, benadrukten de parlementariërs steevast, het is aan de leden om een lijsttrekker te kiezen. Van Rooijen moet zelf nog aangeven of hij inderdaad bereid is de partij aan te voeren.

Volgens de jongste peilingen zou 50PLUS ongeveer één zetel overhouden als er nu verkiezingen werden gehouden, waar de partij eerder dit jaar nog op winst stond. Belangrijke reden is het interne geruzie dat jarenlang schering en inslag was bij de ouderenpartij.

Meer uit Binnenland

Prognose: personeelstekort zorg loopt nog veel verder op

DEN HAAG (ANP) - Het personeelstekort in zorg en welzijn neemt de komende tien jaar verder toe. Nieuw kabinetsbeleid helpt daar weliswaar tegen, maar lang niet genoeg om het tekort aan menskracht weg te nemen. Dat staat in een nieuwe arbeidsmarktprognose die minister Conny Helder (Langdurige Zorg) aan de Tweede Kamer heeft gestuurd.

2 uur geleden
De Jonge gaat nadenken over invoering 'tochtkorting' huizen

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer wil net zoals minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting) dat de energierekening voor mensen met vooral lagere en middeninkomens zo snel mogelijk omlaag gaat en betaalbaar wordt. In een Kamerdebat drongen zowel coalitie- als oppositiepartijen aan op meer snelheid bij de verduurzaming van woningen, maar verschillende voorstellen zijn niet meteen omarmd door de minister. Hij gaat wel de voor- en nadelen van de invoering van een 'tochtkorting' op een rij zetten. De PvdA wil dat met deze maatregel de huur van een tochtig huis wordt verlaagd, zodat de bewoners hun hoge energierekening kunnen betalen.

2 uur geleden
Hof: ggz-instelling schuldig aan dood patiënte

DEN BOSCH (ANP) - Het gerechtshof in Den Bosch heeft een ggz-instelling schuldig bevonden aan het overlijden tien jaar geleden van een 29-jarige patiënte. De instelling heeft een voorwaardelijke boete van 19.500 euro gekregen.

5 uur geleden
Koning bij VN: we rusten pas als water bovenaan agenda staat

NEW YORK (ANP) - Water moet als onderwerp hoog op internationale agenda‘s prijken, omdat er nu te weinig aandacht is voor waterproblematiek, zegt koning Willem-Alexander bij de opening van de VN-waterconferentie in New York. "Tot die tijd zullen wij niet rusten."

7 uur geleden
Dassenwerkgroep: actie tegen dassenburcht bij spoor te laat

BOXMEER (ANP) - ProRail zou een zerotolerancebeleid moeten hanteren als het gaat om dassen die langs het spoor leven. Dat zegt Friso Derikx, voorzitter van de Stichting Dassenwerkgroep Brabant. "Dassen worden getolereerd en kleine holen kunnen niet veel kwaad, maar zodra het burchten worden ontstaan er problemen."

7 uur geleden
ProRail: op 40 locaties dassen bij en onder spoor, meer in opkomst

UTRECHT (ANP) - Volgens spoorbeheerder ProRail zitten er op veertig locaties in met name het oostelijk deel van het land dassen bij en onder het spoor. Volgens een woordvoerder is dat al jaren bekend en worden deze plekken nauwlettend in de gaten gehouden. Hij spreekt echter van een uitzonderlijke situatie in het Friese Molkwerum en het Brabantse Esch, waar momenteel geen treinen rijden vanwege de vrees dat door de dassen het spoor verzakt. "Maar de dassen zijn wel duidelijk in opkomst."

10 uur geleden
Man opgepakt voor betrokkenheid bij ongeluk waarbij gezin omkwam

ZEVENBERGSCHEN HOEK (ANP) - De politie heeft woensdagochtend een 33-jarige man aangehouden voor betrokkenheid bij het dodelijke ongeluk op de A59 bij Sprang-Capelle. Bij dat ongeluk kwam een gezin uit Raamsdonksveer om het leven. De slachtoffers waren een meisje van 10 jaar oud, een 13-jarige jongen en een man en een vrouw van 46 jaar oud.

10 uur geleden