Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rotterdamse horeca mag terras ook in de winter openhouden

Rotterdamse horeca mag terras ook in de winter openhouden

ROTTERDAM (ANP) - Rotterdamse horeca-ondernemers mogen hun overdekte winterterras houden tot 1 april. Normaal gesproken duurt het terrasseizoen tot 1 november, maar om ondernemers in coronatijd tegemoet te komen is dit verlengd. "Het idee is de winterterrassen in ieder geval tot en met 1 april volgend jaar te verlengen", zei wethouder Said Kasmi donderdag in de gemeenteraad.

"Samen met de ondernemers gaan we kijken naar de mogelijkheden voor overkapping, beschutting en verwarming." Vooral de verwarming moet zoveel mogelijk duurzaam gebeuren. Omdat horeca-ondernemers vanwege de 1,5 metermaatregel minder klanten kunnen ontvangen en omzet mislopen, mogen ze in Rotterdam sinds 1 juni hun terras uitbreiden met vlonders op bijvoorbeeld parkeerplekken voor hun café of restaurant. De gemeente verstrekt gratis deze duurzame vlonders.

Burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb zei eerder al dat niet bij elk terras als een politieagent wordt gecontroleerd of daar voldoende afstand wordt gehouden. Hij bestrijdt dat de Rotterdamse handhaving te streng is. "Het is nauwelijks nog denkbaar dat we coulanter kunnen zijn, want we zijn al coulant geweest. We hebben nog nooit een terras gesloten na een eerste waarneming. Het leidt altijd tot een coachend gesprek."

Na een mondelinge waarschuwing volgt een schriftelijke waarschuwing. Volgens Aboutaleb zijn die in heel de stad slechts twee of drie keer uitgegeven. "We sluiten ook nooit op basis van een melding. We sluiten altijd op heterdaad."

Meer uit Binnenland

Ontploffing bij Surinaams geldwisselkantoor in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - Bij een Surinaams geldwisselkantoor aan de De Heemstraat in Den Haag is in de nacht van zondag op maandag iets tot ontploffing gebracht. Het gaat om een pand van de keten Suri-Change, die de laatste tijd vaker doelwit is geweest van explosies. De schade beperkt zich tot de voordeur, er is niemand gewond geraakt, meldt de politie.

2 uur geleden
Anadolu: Erdogan opnieuw populairste kandidaat in Nederland

ANKARA (ANP) - De Turkse president Recep Tayyip Erdogan, die zondag is herkozen, is ook tijdens de tweede ronde van de presidentsverkiezingen de populairste kandidaat onder kiezers in Nederland gebleken. Hij kreeg 70,5 procent van de stemmen en rivaal Kemal Kilicdaroglu 29,6 procent, meldt het Turkse persbureau Anadolu.

2 uur geleden
Kastelen en kerken in heel Nederland openen deuren met Pinksteren

DEN HAAG (ANP) - Meer dan honderd kastelen en zo'n driehonderd kerken in Nederland openen op tweede pinksterdag hun deuren voor bezoekers. Dit jaar is de eerste landelijke Open Kerkendag na twee regionale edities in Noord-Brabant en Zeeland. Volgens coördinator Liam Borger van organisator Stichting Open Kerken zijn kerken "het grootste cultuurbezit van Nederland" en is het evenement vooral bedoeld om de cultuurhistorische waarde te laten zien.

5 uur geleden
Dode en twee gewonden na steekpartij Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Drie mannen zijn zondagavond zodanig gewond geraakt door een steekpartij in Amsterdam dat ze naar het ziekenhuis moesten worden gebracht. Iets voor 01.00 uur in de nacht van zondag op maandag maakte de politie bekend dat een van de drie slachtoffers, ondanks de medische behandeling die hij kreeg, aan zijn verwondingen is overleden. Het gaat om een 21-jarige man.

8 uur geleden
Premier Rutte feliciteert Erdogan met herverkiezing

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan gefeliciteerd met zijn herverkiezing. "Ik wens hem alle succes de komende jaren. Ik zie er naar uit om verder te gaan met het versterken van de banden en samen te werken als vrienden en bondgenoten", twitterde Rutte.

12 uur geleden
Turkse Nederlanders vieren toeterend de Turkse verkiezingsuitslag

DEN HAAG (ANP) - In meerdere steden wordt gevierd dat Recep Tayyip Erdogan waarschijnlijk de Turkse verkiezingen heeft gewonnen. Veel Turken zijn met de nationale vlag van Turkije in de auto gestapt om rond te rijden en te toeteren of staan met de vlag op straat te zwaaien.

12 uur geleden
Gewonde en ontruimingen door brand in Landgraaf

LANDGRAAF (ANP) - Een bewoner van een appartement in Landgraaf is zondagavond naar het ziekenhuis gebracht nadat brand was uitgebroken in zijn woning. Volgens een woordvoerder van de brandweer had hij te veel rook ingeademd. Ook enkele andere bewoners van het appartementencomplex zijn door de ambulancedienst nagekeken na het inademen van rook. De brandweer heeft het hele appartementencomplex van zo’n dertig tot veertig woningen laten ontruimen, aldus de woordvoerder.

13 uur geleden