Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rotterdamse Black Friday was drukker dan in 2019

Rotterdamse Black Friday was drukker dan in 2019

AMSTERDAM (ANP) - In de populairste winkelstraten van Rotterdam was het vrijdag en zaterdag ruim 18 procent drukker dan in 2019 tijdens Black Friday. In heel Nederland waren Black Friday en de dag erna juist rustiger en waren er 34 procent minder mensen aan het winkelen dan in 2019, zo meldt retailadviesbureau RMC.

De drukte in Rotterdam was uitzonderlijk. Het hele jaar was het duidelijk rustiger in de Rotterdamse winkelstraten dan vorig jaar, maar afgelopen vrijdag en zaterdag was het veel drukker dan hetzelfde weekend in 2019. Volgens bureau RMC is het besluit van burgemeester Aboutaleb om de winkels eerder te sluiten, daarom gerechtvaardigd. "Het lijkt alsof de shopper, vooral in Rotterdam, de adviezen om binnen te blijven heeft genegeerd om koopjes van Black Friday te bemachtigen", aldus de woordvoerder.

In Amsterdam en Den Haag had Black Friday een minder grote aantrekkingskracht. In Amsterdam was het op vrijdag en zaterdag ruim 37 procent rustiger dan vorig jaar in de populaire winkelstraten. In Den Haag waren er zelfs 43 procent minder winkelende mensen.

Het uit de VS overgewaaide koopjesfestijn Black Friday wordt steeds populairder in Nederland. In 2019 was het de drukste dag van het jaar in de winkelstraten.

Retailadviesbureau RMC telt dagelijks de drukte in de winkelstraten door heel Nederland. Dat doen ze met behulp van sensoren die de wifi-signalen tellen van de smartphones die mensen bij zich dragen.

Meer uit Financieel

Fed-voorzitter: te vroeg om te speculeren over renteverlaging

ATLANTA (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Het is nog te vroeg om te speculeren over een renteverlaging door de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve. Dat heeft Fed-voorzitter Jerome Powell gezegd op een conferentie in Atlanta. Ook gaf hij aan dat de Fed de rente verder kan verhogen als dat nodig zou zijn om de inflatie verder te laten dalen.

16 minuten geleden
Verlichtingsbedrijf Signify bij winnaars Damrak om reorganisatie

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen zijn vrijdag op de eerste handelsdag van december met winst gesloten. Op het Damrak stond verlichtingsbedrijf Signify in de schijnwerpers na aankondiging van een reorganisatie om de kosten te verlagen. Met die ingreep in het personeelsbestand wil het in de MidKap genoteerde bedrijf 200 miljoen euro per jaar besparen.

27 minuten geleden
Veel vluchten luchthaven München geschrapt door zware sneeuwval

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Op de luchthaven van de Zuid-Duitse stad München zijn vrijdag veel vluchten geschrapt vanwege zware sneeuwval. Volgens het vliegveld zijn er ongeveer 130 vluchten geannuleerd en is er ook flinke vertraging bij andere vluchten.

1 uur geleden
Pfizer daalt op Wall Street na tegenvaller afslankpil

NEW YORK (ANP) - Pfizer behoorde vrijdag tot de dalers op de aandelenbeurzen in New York. Het farmacieconcern stopt met de ontwikkeling van een tweemaal daagse versie van zijn experimentele afslankpil. Zwaarlijvige patiënten die het medicijn in een klinische studie gebruikten verloren wel gewicht, maar hadden veel last van bijwerkingen. Het concern is nog wel steeds van plan om medio 2024 de proefgegevens vrij te geven over een eenmaal daagse versie van het medicijn, bekend als danuglipron. Het aandeel werd bijna 7 procent lager gezet.

2 uur geleden
Achmea wil uitstoot verzekerde auto's verlagen

ZEIST (ANP) - Achmea wil de uitstoot van auto's die het concern verzekert omlaag krijgen. Die inspanningen maken deel uit van de klimaatdoelstellingen van de Nederlandse verzekeraar achter merken als Centraal Beheer en Interpolis.

3 uur geleden
Gemeenten kunnen WOZ-bezwaren niet op tijd afhandelen

DEN HAAG (ANP) - Gemeenten slagen er dit jaar niet in alle WOZ-bezwaren op tijd af te handelen. De bezwaren moeten eind deze maand zijn beoordeeld, maar in waarschijnlijk een vijfde van de gevallen gaat dat niet lukken.

3 uur geleden
Krant: Apple en Paramount praten over bundelen streamingdiensten

CUPERTINO (ANP) - Apple en Paramount hebben gesprekken over het bundelen van hun streamingdiensten, meldt The Wall Street Journal op basis van ingewijden. Door samen te werken zouden de bedrijven hun diensten goedkoper en aantrekkelijker kunnen maken.

4 uur geleden