Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Rotterdam streeft Amsterdam economisch voorbij'

'Rotterdam streeft Amsterdam economisch voorbij'

DELFT (ANP) - Rotterdam is Amsterdam gepasseerd als het gaat om de ranglijst van economisch sterk presterende regio's. Het jaarlijkse rapport van Bureau Louter gaat nog uit van de situatie van voor de crisis, maar onderzoeker Peter Louter benadrukt dat de hoofdstad door de crisis nog verder kan wegzakken. De Rotterdamse haven draait ondanks de crisis op volle toeren, terwijl Amsterdam het mede door het gemis van buitenlandse toeristen veel zwaarder heeft.

De lijst wordt vooralsnog aangevoerd door de regio Haarlemmermeer, met daarin luchthaven Schiphol als grootste economische motor. Volgens Louter zou ook de regio rond 's lands grootste luchthaven kunnen terugvallen op de lijst als gevolg van de coronacrisis.

Bureau Louter werkt nog aan een gedetailleerd economisch beeld van alle gemeentes van Nederland tot september 2020. Dat rapport verschijnt in de zomer. "Amsterdam is heel internationaal georiënteerd en ook het toerisme is daar weggevallen", aldus Louter. Haarlemmermeer is afhankelijk van Schiphol en wordt op dit moment gestut door steunmaatregelen. "De verwachting is nu dat het virus dit jaar de kop in wordt gedrukt maar als het een langdurige strijd wordt gaat het economische landschap echt veranderen."

Criteria die voor de ranglijst worden meegenomen, zijn onder meer het aantal arbeidsplaatsen per duizend inwoners, het aantal startende bedrijven en de waarde die bedrijven en instellingen toevoegen in euro's per inwoner. Begin 2020 was de gemeente Son en Breugel de nummer twee, gevolgd door Rotterdam. Amsterdam zakte van de vierde naar de zesde plek.

Meer uit Financieel

Topman Qatar Airways: eersteklas verdwijnt in nieuwe vliegtuigen

ISTANBUL (ANP/BLOOMBERG) - Vermogende reizigers die vliegen met Qatar Airways kunnen binnenkort niet langer een dutje doen in een van de luxueuze ligstoelen in de eersteklas. De luchtvaartmaatschappij gaat die namelijk schrappen in de volgende generatie langeafstandsvliegtuigen. Volgens topman Akbar Al Baker is het rendement op de stoelen de investeringen niet meer waard.

18 minuten geleden
Belangrijke conferentie Apple staat in teken van VR-bril

CUPERTINO (ANP) - Voor Apple-fans is het lange wachten eindelijk voorbij: maandag lanceert de techreus naar alle waarschijnlijkheid na vele jaren weer een belangrijk nieuw product. Apple komt op zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie WWDC volgens vele geruchten met een eigen virtualrealitybril (VR), een tool waar de Amerikaanse iPhonemaker zich tot nu toe niet aan heeft gewaagd. De bril zou het belangrijkste nieuwe Apple-product worden sinds de Apple Watch in 2014.

1 uur geleden
Zeepmaker Henkel heeft optie voor terugkopen activiteiten Rusland

DÜSSELDORF (ANP/BLOOMBERG) - De Duitse zeepmaker Henkel, bekend van merken als Pritt en Persil, heeft de mogelijkheid om zijn activiteiten in Rusland binnen nu en tien jaar terug te kopen. Voorwaarde is wel dat de omstandigheden in en de relatie met dat land "fundamenteel" veranderen. Dat zei Henkel-topman Carsten Knobel in een interview met de krant Rheinische Post.

1 uur geleden
Bouwconcern Heijmans wordt Koninklijk

DEN BOSCH (ANP) - Bouwconcern Heijmans heeft ter ere van zijn 100-jarige bestaan het predicaat Koninklijk ontvangen. Dat is zaterdagavond tijdens een jubileumfeest bekendgemaakt in het bijzijn van 7500 medewerkers van het bedrijf.

2 uur geleden
Vijfhonderd e-mailadressen van ABP-gepensioneerden gelekt

AMSTERDAM (ANP) - Door een "menselijke fout" bij het verzenden van een e-mail, zijn vijfhonderd e-mailadressen van gepensioneerden bij pensioenfonds ABP gelekt. Dat bevestigt een woordvoerster na berichtgeving van De Telegraaf.

21 uur geleden
Sportauto 911 viert 60e verjaardag, feest bij Porsche Gelderland

HETEREN (ANP) - De Porsche 911 viert dit jaar zijn 60e verjaardag. Om dit te vieren organiseert Porsche Centrum Gelderland, een van de grootste dealers van het merk in Nederland, dit weekend een expositie met "de meest unieke exemplaren" ooit gebouwd. "Een verzameling die in ons land nog nooit is vertoond", zegt Porschedealer Mark Wegh.

1 dag geleden
Optimisme op Wall Street na schuldendeal en banenrapport

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met aanzienlijke winsten geëindigd. Het optimisme kreeg de overhand nadat ook de Senaat had ingestemd met het verhogen van het schuldenplafond voor de federale overheid van de Verenigde Staten, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend. Sportmerk Lululemon maakte indruk met kwartaalcijfers en won fors aan waarde.

1 dag geleden