Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rotterdam en Den Haag willen inwoners inspireren met Tourstart

Rotterdam en Den Haag willen inwoners inspireren met Tourstart

ROTTERDAM (ANP) - Met de overhandiging van het bidbook aan Tourdirecteur Christian Prudhomme hebben Rotterdam en Den Haag zich officieel kandidaat gesteld voor de organisatie van de start van de Tour de France in 2024 of 2025. De twee steden willen de inwoners in de regio inspireren en perspectief bieden met het Grand Départ.

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb en burgemeester Jan van Zanen van Den Haag gaven het bidbook donderdag gezamenlijk aan de Tourdirecteur. Prudhomme nam het bidbook naar eigen zeggen "verheugd" in ontvangst en zei onder indruk te zijn van de veelomvattende projecten.

Wethouder Sven de Langen van Rotterdam presenteerde de plannen voor drie koersdagen. Daarin is voorzien in een proloog rond de Erasmusbrug, een eerste etappe van Rotterdam naar Den Haag en een derde etappe van Rotterdam naar Valkenburg.

Rotterdam Tour

In de plannen voor het Grand Départ zit ook het voornemen voor de Rotterdam Tour, een internationale race voor wielrensters die in 2022 moet plaatsvinden. Ook stelt Rotterdam zich kandidaat voor de aankomst van de Tour Féminin. De stad wil de eerste buitenlandse aankomstplaats worden van de nieuwe rittenkoers voor wielrensters die de Tourorganisator ASO eerder heeft aangekondigd.

Burgemeester Aboutaleb noemt de kans dat Rotterdam het Grand Départ na 2010 voor de tweede keer kan binnenhalen zeer reëel en denkt dat 2025 daarbij een kansrijker moment is dan 2024. Ook Van Zanen, die als burgemeester van Utrecht de Tour de France in 2015 in zijn stad ontving, heeft goede hoop en wijst ook op het persoonlijke vertrouwen dat er bestaat tussen de Tourorganisatie en de twee burgemeesters.

Meer uit Sport

Zwemster Steenbergen tweede op 200 vrij in Qualification Meet

ROTTERDAM (ANP) - Zwemster Marrit Steenbergen is bij de Rotterdam Qualification Meet als tweede geëindigd op de 200 meter vrije slag. De winnares van het brons op de 100 meter vrij bij de WK zwemmen afgelopen zomer in Fukuoka (Japan) tikte in de finale aan in 1.56,19. De Tsjechische Barbora Seemanova won in 1.55,59.

2 uur geleden
Bondscoach handbalsters: grote zege op Argentinië perfecte start

FREDERIKSHAVN (ANP) - Bondscoach Per Johansson van de Nederlandse handbalsters noemde de riante zege van 41-26 op Argentinië de perfecte start van het wereldkampioenschap. "In vele opzichten. Ik heb veel speelsters kunnen inzetten, veel speelsters zien scoren, veel spelposities gezien en veel doelpunten. We zaten in een goede flow. Het was een ideaal begin", zei de Zweed na afloop van het duel in het Deense Frederikshavn bij Viaplay.

4 uur geleden
Handbalsters openen WK met ruime zege op Argentinië: 41-26

FREDERIKSHAVN (ANP) - De Nederlandse handbalsters zijn het wereldkampioenschap in Denemarken, Zweden en Noorwegen begonnen met een ruime zege op Argentinië. Oranje won in het Deens Frederikshavn met 41-26. Bij rust leidde de ploeg van bondscoach Per Johansson al met 20-14.

4 uur geleden
Keepster Duijndam op tribune, Broch op de bank bij handbalsters

FREDERIKSHAVN (ANP) - Keepster Rinka Duijndam zit de eerste groepswedstrijd van de Nederlands handbalsters op het WK op de tribune. Bondscoach Per Johansson geeft in het duel donderdagavond met Argentinië de voorkeur aan Tess Lieder en Yara ten Holte.

6 uur geleden
KNSB: marathon op natuurijs op zijn vroegst zaterdagavond

UTRECHT (ANP) - Schaatsbond KNSB verwacht dat als de vorst aanhoudt een marathon op natuurijs op zijn vroegst zaterdagavond mogelijk is. Natuurijscoördinator Geert-Jan Muskens acht de kans echter groter op zondag. "Als er heel goede vorst is, ook overdag, dan zou de marathon zaterdagavond kunnen", zegt Muskens. Hij schat die kans op 25 procent. "De kans op een marathon op zondagochtend is 50 procent."

10 uur geleden
Organisatie Tour onthult meer etappeplaatsen voor 2025

LILLE (ANP) - De eerste drie etappes van de Ronde van Frankrijk in 2025 zijn bekend. In tegenstelling tot de vorige vijf Tours krijgen in dat jaar de sprinters weer eens de kans de eerste gele trui te pakken, zei Tourdirecteur Christian Prudhomme bij de presentatie.

11 uur geleden
Mondiale badmintonbond schort lidmaatschap Rusland op

LAUSANNE (ANP/RTR) - De internationale badmintonbond (BWF) heeft het lidmaatschap van de nationale badmintonfederatie van Rusland (NBFR) opgeschort. Daartoe is besloten nadat bleek dat de Russische bond de lidmaatschapsvoorwaarden had overtreden, zo meldt de BWF op de website.

11 uur geleden