Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rotterdam Centraal eind juni weekend lang dicht

Rotterdam Centraal eind juni weekend lang dicht

UTRECHT (ANP) - Reizigers kunnen in het weekend van 24 en 25 juni niet met de trein van en naar Rotterdam Centraal, meldt spoorbeheerder ProRail. Op en rond het station zijn in die periode werkzaamheden aan het spoor gepland.

De spoorbeheerder voert werkzaamheden aan sporen en wissels uit. Ook worden perrons verlengd en worden vier sporen aan de westkant uitgebreid, zodat treinen het station sneller kunnen in- en uitrijden.

In plaats van treinen zet de NS vervangende bussen in vanaf station Rotterdam Stadion naar verschillende metrohaltes en andersom. Vanaf de verschillende metrohaltes kunnen reizigers met een geldig NS-vervoerbewijs doorreizen naar een NS-station om daar de reis per trein voort te zetten.

In de nachten van zondag 18 tot en met dinsdag 20 juni is Rotterdam Centraal deels ook niet bereikbaar per trein. In die nachten rijden er vervangende bussen op het traject Rotterdam Centraal-Schiedam Centrum. De werkzaamheden duren van 20 mei tot en met 23 juni.

Meer uit Binnenland

Dode door zwaar verkeersongeval Broek in Waterland

BROEK IN WATERLAND (ANP) - Bij Broek in Waterland (Noord-Holland) zijn vrijdagavond een vrachtwagen en een personenauto frontaal op elkaar gebotst. Dat gebeurde op de N247, een paar kilometer van de aansluiting met de ringweg A10. De bestuurder van de personenauto, een 73-jarige man uit de gemeente Waterland, is overleden, meldt de politie.

1 uur geleden
Zeven gewonden bij frontale botsing in Maasland

MAASLAND (ANP) - Bij een frontale botsing tussen twee auto's in Maasland (Zuid-Holland) zijn zaterdag zeven gewonden gevallen. Dat waren alle inzittenden van beide voertuigen.

2 uur geleden
Ruim 5000 deelnemers beginnen aan Roparun

ENSCHEDE (ANP) - Ruim 5000 mensen, verdeeld over meer dan tweehonderd teams, doen dit weekend mee aan de Roparun. Voor de 33e editie wordt geld opgehaald om het leven van mensen met kanker waar mogelijk draaglijker te maken, zegt de organisatie.

6 uur geleden
Huizen Rotterdam ontruimd nadat bewoner gaskraan openzet

ROTTERDAM (ANP) - Op de Brederodestraat in Rotterdam-West hebben de hulpdiensten in de nacht van vrijdag op zaterdag verschillende huizen ontruimd omdat een man in zijn woning de gaskraan had opengezet. De man is inmiddels gearresteerd door een arrestatieteam, meldt de politie.

7 uur geleden
Ook VVD-jongeren willen Plasterk niet als premier

DEN HAAG (ANP) - De jongerenafdeling van de VVD wil niet dat Ronald Plasterk minister-president wordt. Dat zegt voorzitter Mauk Bresser tegen de NOS. Daarmee sluit de JOVD zich aan bij de jongerenorganisatie van NSC.

9 uur geleden
Na Stopera geen pro-Palestinaprotest meer

AMSTERDAM (ANP) - Na de spontane sit-in van pro-Palestinademonstranten in de Stopera in Amsterdam zijn er vrijdagavond geen demonstraties meer geweest in de hoofdstad. Er werd nog gedacht dat de betogers na hun vertrek uit de Stopera naar de Dam zouden gaan, maar daar is niets van gebleken. Er stond korte tijd een groepje demonstranten met Palestijnse vlaggen, maar dat viel snel uiteen.

10 uur geleden
Na eerste examenweek ruim twee keer zoveel klachten als in 2023

UTRECHT (ANP) - Bij het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) zijn vrijdag beduidend minder klachten (20.000) binnengekomen dan in de voorgaande dagen. Toch is het totaal van 220.000 na de eerste week ruim het dubbele ten opzichte van vorig jaar. Toen registreerde het LAKS na de eerste week 100.000 klachten.

13 uur geleden