Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rotterdam bezuinigt, geen geld meer naar Nationaal Vuurwerk

Rotterdam bezuinigt, geen geld meer naar Nationaal Vuurwerk

ROTTERDAM (ANP) - Als het aan het Rotterdamse college van burgemeester en wethouders ligt, betaalt de stad niet meer mee aan een aantal roemruchte evenementen zoals het Nationaal Vuurwerk tijdens de jaarwisseling bij de Erasmusbrug. Dat staat in het concept-voorjaarsakkoord waarover de komende weken wordt vergaderd in het gemeentehuis. Rotterdam komt dit jaar naar verwachting meer dan 100 miljoen euro tekort en wil onder meer ook op de zorg bezuinigen.

"Het college stelt een aantal ambities bij om financiële ruimte te creëren. Dit betekent concreet dat we stoppen met het vuurwerk en de subsidiëring van de Havendagen en de Taptoe. Daarnaast wordt de inzet bij iconische evenementen, zoals citydressing, versoberd en worden er minder grootschalige eenmalige evenementen georganiseerd", zo is te lezen in de plannen van het stadsbestuur voor de komende vier jaar.

Rotterdam heeft dit jaar naar verwachting tegenvallers van ruim 60 miljoen euro aan zorg, 35 miljoen in de bijstand en nog enkele tientallen miljoenen op andere posten. Het tekort wordt aangevuld uit de gemeentelijke reserves.

PvdA: hogere onroerendezaakbelasting

Oppositiepartij PvdA is niet blij met het voornemen van het college om op de zorg te bezuinigen. "De rekening wordt bij de gewone Rotterdammer gelegd, in de vorm van hogere parkeertarieven, de afvalstoffenheffing en de rioolheffing", zo klinkt het. Als het aan de partij ligt, gaat onder meer de onroerendezaakbelasting voor huiseigenaren omhoog, zodat de rekening "niet wordt doorgestuurd naar het volgende college".

De gemeenteraad vergadert later deze maand over het voorjaarsakkoord.

Meer uit Binnenland

Burgemeester Bruls tolereert 'burgerwacht' bij Vierdaagse niet

NIJMEGEN (ANP) - De "geweldloze burgerwacht" die de groep Nijmegen4Palestine tijdens de Nijmeegse Vierdaagse langs de route wil inzetten, is niet welkom. Burgemeester Hubert Bruls zegt dat "eigenstandig ingrijpen door een burgerwacht" nooit zal worden getolereerd.

57 minuten geleden
Opnieuw relatie tussen tbs'er en medewerker in Almeerse kliniek

ALMERE (ANP) - Opnieuw is een medewerker van de Oostvaarderskliniek in Almere ontslagen vanwege een "niet-professionele relatie" met een tbs-patiënt, meldt de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). Het is een volgend voorval in een reeks van ongewenste situaties in de kliniek in Almere.

1 uur geleden
Panda in Ouwehands Dierenpark krijgt twee jongen, een overleden

RHENEN (ANP) - Voor de tweede keer heeft een reuzenpanda in Ouwehands Dierenpark jongen geworpen, waarvan één het niet heeft overleefd. Panda Wu Wen beviel vrijdagavond van twee jongen, waarvan eentje direct luid van zich liet horen, maar het tweede, veel kleinere jong overleed kort na de geboorte.

3 uur geleden
Monument ter ere van Peter R. de Vries onthuld in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Een monument ter nagedachtenis aan Peter R. de Vries wordt om 15.00 uur onthuld in Amsterdam. De misdaadverslaggever overleed drie jaar geleden op 15 juli nadat hij negen dagen eerder was neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat in het centrum van de stad na een uitzending van RTL Boulevard waar hij te gast was.

9 uur geleden
Zeer grote brand in Arriva-pand aan Korvetweg in Maastricht

MAASTRICHT (ANP) - In een pand van de vervoersmaatschappij Arriva aan de Korvetweg in Maastricht woedt een zeer grote brand. Dat meldt de Brandweer Zuid-Limburg op X.

12 uur geleden
Al uren druk in Amsterdamse cafés voorafgaand aan EK-finale

AMSTERDAM (ANP) - Het is al uren druk in Amsterdamse cafés voorafgaand aan de EK-finale die vanaf 21.00 uur in Berlijn gespeeld wordt door Engeland en Spanje. In Three Sisters Pub en O'reilly's Irish Pub in het centrum van de hoofdstad is het afgeladen, er worden dan ook geen reserveringen aangenomen.

16 uur geleden
Haenen krijgt onderscheiding voor oprichten Betty Asfalt Complex

AMSTERDAM (ANP) - Acteur en schrijver Paul Haenen en zijn echtgenoot Dammie van Geest hebben zondag de Frans Banninck Cocqpenning ontvangen. De onderscheiding wordt uitgereikt aan mensen die meer dan twaalf jaar van grote betekenis zijn geweest voor de gemeente Amsterdam. Burgemeester Femke Halsema gaf het echtpaar de penning bij de overdracht van hun theater Het Betty Asfalt Complex aan het gezelschap De Theatertroep.

18 uur geleden