Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rosneft: Europese gascrisis geeft risico's haastige transitie aan

Rosneft: Europese gascrisis geeft risico's haastige transitie aan

VERONA (ANP/RTR) - De Europese gascrisis onderstreept de risico's van een haastige transitie van fossiele energie naar duurzame energiebronnen. Dat heeft topman Igor Sechin van het Russische staatsolieconcern Rosneft gezegd op een economische conferentie in het Italiaanse Verona.

De Europese gasprijzen zijn vanwege de sterke vraag en een beperkt aanbod naar recordniveaus gestegen en er is zelfs vrees voor tekorten bij een strenge winter. Volgens Sechin zijn traditionele energiebronnen zoals gas en olie in Europa verwaarloosd. Europese energiebedrijven hebben de investeringen in fossiele energieprojecten de laatste jaren teruggeschroefd om meer investeringen te doen in duurzame bronnen.

Sechin gaf verder aan dat de crisis ook laat zien hoe belangrijk voorraden gas in Europa zijn. Die voorraden liggen momenteel op een laag niveau.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Tinus Grijpstuiver 1 maand geleden
Hij kan de ellende niet beter omschrijven ,We moeten de rekening van ieders huishouden op de mat leggen van PVDA GR Links D66 En alle milieu fanaten

Meer uit Financieel

Prosus zakt in groene AEX, chipbedrijven tonen herstel

AMSTERDAM (ANP) - Prosus ging vrijdag omlaag op de Amsterdamse beurs. De daling volgde op de koersdruk in de Chinese techsector, waarin de techinvesteerder grote belangen heeft. De chipbedrijven toonden daarentegen weer wat herstel na de zware koersverliezen een dag eerder. Beleggers schoven verder de zorgen over de Omikron-variant weer even aan de kant en trokken zich op aan de hogere slotstanden op Wall Street.

2 uur geleden
Prijzen in Turkije stijgen nog sneller dan verwacht

ANKARA (ANP/BLOOMBERG) - Turken waren voor hun dagelijkse inkopen vorige maand nog duurder uit dan economen hadden voorspeld. De prijzen die consumenten moesten betalen voor goederen en diensten stegen met ruim 21 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Turkije kampt al maanden met een steeds hogere inflatie, waar president Recep Tayyip Erdogan met zijn ongebruikelijke economische denkbeelden aan lijkt bij te dragen.

3 uur geleden
Beurshandel in teken Amerikaans banenrapport en Omikron

AMSTERDAM (ANP) - De beurshandel op het Damrak staat vrijdag vooral in het teken van het banenrapport van de Amerikaanse overheid. Eerder deze week bleek al uit cijfers van loonstrookverwerker ADP dat het aantal banen in het bedrijfsleven in de VS in november sterker dan verwacht is toegenomen. Een sterk herstel van de arbeidsmarkt maakt het voor de Amerikaanse centrale bank gemakkelijker om de coronasteun verder af te bouwen. Daarnaast blijven de zorgen over de Omikron-variant van het coronavirus boven de markten hangen.

3 uur geleden
Alliander haalt 600 miljoen op voor uitbreiding elektriciteitsnet

ARNHEM (ANP) - Alliander heeft 600 miljoen euro opgehaald bij zijn bestaande aandeelhouders. Met dat geld gaat het energienetwerkbedrijf het elektriciteitsnet uitbreiden en verduurzamen. Alliander had de aandeelhouders in mei gevraagd om een financiƫle bijdrage.

3 uur geleden
Musk verkoopt voor 1 miljard dollar aan aandelen Tesla

PALO ALTO (ANP/RTR) - Tesla-topman Elon Musk heeft opnieuw een deel van zijn aandelen in de maker van elektrische auto's verkocht, blijkt uit officiƫle documenten. De multimiljardair verkocht nog eens 934.091 aandelen voor in totaal 1,01 miljard dollar, omgerekend zo'n 890 miljoen euro.

4 uur geleden
Elektrisch autobedrijf Canoo wil van productie bij VDL Nedcar af

BORN (ANP) - De Amerikaanse producent van elektrische auto's Canoo verwacht toch geen voertuigen bij autobouwer VDL Nedcar in het Limburgse Born te laten bouwen. In een bij de Amerikaanse beurswaakhond ingediend document zegt het bedrijf niet meer te denken dat een voorlopige overeenkomst in een definitieve wordt omgezet.

4 uur geleden
Didi zet Chinese techbedrijven onder druk op beurs Hongkong

TOKIO (ANP) - Grote Chinese techbedrijven stonden vrijdag onder druk op de beurs in Hongkong. Beleggers schrokken van het besluit van de Chinese taxidienst Didi om zijn beursnotering in New York te schrappen. Het aandeel Didi, dat eind juni een notering kreeg op Wall Street, ging vorige week al hard omlaag na berichten dat de Chinese autoriteiten de taxidienst hadden verzocht om zijn beursnotering in New York op te geven. Het bedrijf zegt nu plannen te maken voor een beursgang in Hongkong.

4 uur geleden