Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rooney spreekt schande van gedrag 'dwaze' fans Millwall

Rooney spreekt schande van gedrag 'dwaze' fans Millwall

DERBY (ANP/BELGA) - De Engelse oud-international Wayne Rooney heeft voetbalsupporters via social media opgeroepen discriminerend gedrag niet te tolereren. De huidige interim-coach van Derby County, de ex-club van de ontslagen trainer Phillip Cocu, deed dat een dag nadat aanhangers van Millwall de spelers van hun club en tegenstander Derby County uitjouwden toen ze op een knie gingen zitten als steunbetuiging aan Black Lives Matter.

Spelers en officials in de Engelse competities knielen voor elke wedstrijd sinds de zwarte Amerikaan George Floyd eind mei in Minneapolis (Minnesota) omkwam bij politiegeweld. Dit weekeinde werden er voor het eerst sinds de Engelse lockdown weer een beperkt aantal toeschouwers toegelaten in de Londense voetbalstadions. Een deel van de 2000 fans van Millwall, dat erom bekend staat een rechtse aanhang te hebben, liet meteen op bedenkelijke wijze van zich horen.

"Het was teleurstellend en shockerend", gaf Rooney te kennen. "Ik was getuige van schandelijk en onnadenkend gedrag van Millwall-supporters. Voor de wedstrijd waren we ons er wel van bewust dat er misschien een negatieve reactie zou komen, maar dat het zo erg zou zijn, hadden we nooit gedacht. Het is belangrijk dat we elkaar steunen en respect tonen en dat de grote meerderheid het gedrag van een dwaze minderheid niet aanvaardt."

Het bestuur van Millwall veroordeelde het wangedrag onder de eigen aanhang. "We zijn ontzet en bedroefd door het laakbare optreden van onze fans. We willen als club voorgaan in de strijd tegen discriminatie, maar beseffen dat we daarvoor nog veel werk moeten verrichten."

Meer uit Voetbal

FIFA komt kort voor WK met aangepaste beloningen voetbalsters

Z√úRICH (ANP) - De FIFA is kort voor het WK voor vrouwen met een nieuw beloningsstelsel gekomen. Niet alleen voor de deelnemende bonden/teams ligt geld klaar, voortaan krijgen ook de voetbalsters individueel betaald. De FIFA hoopt hiermee het vrouwenvoetbal nog verder te ontwikkelen.

26 minuten geleden
KAS Eupen vindt in Duitser Kohfeldt nieuwe trainer

EUPEN (ANP) - De Belgische voetbalclub KAS Eupen heeft in de Duitser Florian Kohfeldt een nieuwe hoofdtrainer gevonden. De 40 jaar oude Kohfeldt werd in mei van vorig jaar ontslagen bij VfL Wolfsburg, waar hij Mark van Bommel had opgevolgd.

33 minuten geleden
Almere City maandag gehuldigd bij promotie naar Eredivisie

ALMERE (ANP) - Als Almere City erin slaagt om te promoveren naar de Eredivisie, worden de spelers en trainers daar maandag voor gehuldigd. Het feest is dan van 17.00 tot 19.00 uur op de Esplanade in het centrum van de stad. Het feest is georganiseerd door de ondernemersvereniging.

1 uur geleden
Ajax langer door met doelman Setford

AMSTERDAM (ANP) - Ajax heeft het contract met doelman Charlie Setford verlengd. De 19-jarige keeper is nu tot de zomer van 2027 aan de Amsterdamse club verbonden.

1 uur geleden
Commercieel directeur Geelen volgt Van der Sar niet op bij Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Menno Geelen is niet beschikbaar voor de functie van algemeen directeur van Ajax. Dat heeft de commercieel directeur van de club uit de hoofdstad laten weten aan de raad van commissarissen van de nummer 3 van het afgelopen seizoen in de Eredivisie.

1 uur geleden
Cissoko van NEC naar Franse club Toulouse FC

NIJMEGEN (ANP) - Ibrahim Cissoko verruilt NEC voor de Franse club Toulouse FC. De 20-jarige buitenspeler is afkomstig uit de jeugdopleiding van de Nijmeegse club.

2 uur geleden
Hadouir gaat trainer Fraser assisteren bij RKC

WAALWIJK (ANP) - Anouar Hadouir gaat hoofdtrainer Henk Fraser assisteren bij RKC Waalwijk. De voormalig middenvelder, veertig jaar oud, heeft voor twee seizoenen getekend.

3 uur geleden