Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Roompot/Landal komt personeel tegemoet in plan kantoorverhuizing

Roompot/Landal komt personeel tegemoet in plan kantoorverhuizing

GOES (ANP) - De directie van Roompot/Landal Greenparks heeft een aanvullend maatregelenpakket gepresenteerd in het kader van de verhuizing van kantoren naar Amsterdam. Dat meldt bestuurder Carlo Snoek van vakbond FNV Recreatie. Volgens hem is het nu aan de leden om hierover te oordelen. Snoek stelt dat de maatregelen zo zijn opgesteld dat het aantrekkelijker wordt voor medewerkers om in Amsterdam te gaan werken, zonder dat ze hoeven te verhuizen.

De vorig jaar gefuseerde vakantieconcerns willen hun Nederlandse kantoren grotendeels samenvoegen in Amsterdam. Dinsdag hebben vakbonden FNV Recreatie en CNV daarover gesproken met de directie van Roompot/Landal Greenparks, na eerdere gesprekken met het personeel. Veel medewerkers van de locaties in Goes, Zwolle en Den Haag willen niet met hun gezin richting de hoofdstad verhuizen.

"De directie nam ons signaal serieus. Nu gaat het erom wat mensen vinden van wat de directie heeft voorgesteld", zegt Snoek. Wel noemt hij het jammer dat de gesprekken achteraf plaatsvinden. "Normaliter hoort een organisatie vakbonden uit te nodigen voordat de plannen bekend worden gemaakt. Dit proces verdient geen schoonheidsprijs."

Aanvullende maatregelen

FNV gaat volgende week in gesprek met de leden over de nieuwe maatregelen.

Een woordvoerster van Roompot/Landal Greenparks bevestigt dat medewerkers dinsdag zijn geïnformeerd over de aanvullende maatregelen. Wel zegt zij daarbij dat "de intentie om verschillende afdelingen te verhuizen nog steeds bestaat". Daarover is volgens de zegsvrouw bovendien een adviesaanvraag ingediend bij de ondernemingsraad, die daar naar verwachting binnen enkele weken op terugkomt.

Meer uit Financieel

Boeing verwacht verdubbeling commerciële luchtvaartvloot in 2043

SEATTLE (ANP/AFP/RTR) - De wereldwijde vloot van commerciële vliegtuigen zal in 2043 bijna zijn verdubbeld door de sterke groei van de luchtvaart. Volgens Boeing hebben maatschappijen dan in totaal 50.170 toestellen in gebruik, vergeleken met 26.750 vliegtuigen afgelopen jaar.

1 uur geleden
Luchthaven Hongkong weer operationeel na storing

HONGKONG (ANP/RTR) - De luchthaven van Hongkong is weer volledig operationeel na de grote wereldwijde computerstoring op vrijdag die onder meer het internationale vliegverkeer ernstig verstoorde. Volgens Chinese staatsmedia zijn de activiteiten op Hong Kong International Airport nu weer volledig normaal.

3 uur geleden
Baas CrowdStrike belooft 'volledige transparantie' over storing

AUSTIN (ANP) - George Kurtz, topman van cyberbeveiligingsbedrijf CrowdStrike, belooft "volledige transparantie" over de toedracht van de wereldwijde computerstoringen die vrijdag voor problemen zorgden. Die waren het gevolg van een software-update van CrowdStrike. Kurtz zal daarbij ook duidelijk maken welke stappen het bedrijf zet om herhaling te voorkomen.

13 uur geleden
CrowdStrike verliest ruim tiende van beurswaarde na grote storing

NEW YORK (ANP) - Cyberbeveiliger CrowdStrike is vrijdag 11 procent minder waard geworden op de aandelenbeurs in New York. Een fout in een automatische update van de beveiliger zorgde wereldwijd voor storingen van het besturingssysteem van Microsoft. Banken, winkels, vliegvelden en ziekenhuizen kwamen in de problemen doordat computers niet meer werkten.

13 uur geleden
EU en Servië werken samen aan lithium- en accu-industrie

BELGRADO (ANP/AFP) - De Europese Unie en Servië hebben een overeenkomst gesloten waarin ze afspreken samen te werken rond de winning van lithium en de productie van accu's voor elektrische auto's. In de bodem van het Balkanland zit veel lithium, een belangrijke grondstof voor batterijen en de energietransitie.

14 uur geleden
Bloomberg: Unilever is verkoopgesprekken ijsjestak begonnen

LONDEN (ANP) - Unilever is aan eerste gesprekken begonnen met bedrijven die mogelijk de ijsjestak van het verzorgings- en levensmiddelenconcern willen kopen. De divisie, met onder andere de merken Magnum en Ben & Jerry's, kan tot 15 miljard pond (meer dan 17,8 miljard euro) waard zijn. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

16 uur geleden
Ryanair claimt overwinning op Booking in Amerikaanse rechtszaak

DUBLIN (ANP) - Luchtvaartmaatschappij Ryanair zegt in de Verenigde Staten een rechtszaak te hebben gewonnen van het moederbedrijf van Booking.com. Een jury in de staat Delaware oordeelde dat het internetbedrijf regels tegen onlinefraude heeft overtreden, meldt Ryanair.

17 uur geleden