Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rookoverlast in het noorden door natuurbrand in Duitsland

Rookoverlast in het noorden door natuurbrand in Duitsland

PAPENBURG (ANP) - In Drenthe en Groningen kunnen inwoners te maken hebben met rookoverlast. Daarvoor waarschuwt de Meldkamer Noord-Nederland. De rook komt uit Duitsland. Daar is zaterdag een grote brand uitgebroken in een natuurgebied.

Het gaat om het natuurgebied Aschendorfer Moor, vlak bij de grens met Nederland. De Duitse politie meldde in eerste instantie dat het vuur zich verspreidde over zo'n 40.000 vierkante meter, maar zei later dat de brand beperkt is gebleven tot een klein gebied. Omwonenden in het landkreis Emsland werden vanwege de brand geëvacueerd, maar konden in de loop van de avond terug naar huis.

De Meldkamer Noord-Nederland schrijft op Twitter dat de brand door de noordoostenwind in Groningen en Drenthe geroken kan worden. Ze adviseert mensen die er last van hebben ramen en deuren te sluiten.

Meer uit Binnenland

Resterende zeven verdachten van rellen Den Haag langer vast

DEN HAAG (ANP) - De resterende zeven verdachten van de rellen in Den Haag van afgelopen zaterdagavond blijven veertien dagen in voorarrest. Dat heeft de rechter-commissaris van de rechtbank in Den Haag woensdag besloten.

46 minuten geleden
SER-voorzitter Kim Putters krijgt Comeniusprijs 2024

NAARDEN (ANP) - De Comeniusprijs gaat dit jaar naar voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER) Kim Putters. De jury van de prijs, die is vernoemd naar de Tsjechische denker Jan Amos Comenius (1592-1670), prijst Putters om zijn vermogen om "steeds opnieuw helder te duiden wat er gaande is in de samenleving". De SER-voorzitter ontvangt de prijs op 6 april in de Grote Kerk Naarden.

1 uur geleden
Hoofdredacteur Brabants Dagblad stapt op om te weinig draagvlak

DEN BOSCH (ANP) - Carin Smolders legt haar functie als hoofdredacteur van het Brabants Dagblad neer, omdat ze onvoldoende draagvlak vanuit de redactie voelt om een nieuwe koers te varen. Dat laat uitgever DPG Media woensdag weten.

1 uur geleden
Vijf vervoerders willen openbaar vervoer in Utrecht verzorgen

UTRECHT (ANP) - Vijf vervoerders willen het openbaar vervoer in de provincie Utrecht verzorgen vanaf 2025 tot en met 2035. De provincie Utrecht meldde dat Arriva, EBS, Keolis, Qbuzz en Transdev woensdag inschrijvingen hebben ingediend voor de aanbesteding van de twee concessies voor het Utrechtse openbaar vervoer.

1 uur geleden
BAM 'heeft met grote droefheid kennisgenomen' van ongeluk Lochem

BUNNIK (ANP) - Bouwbedrijf BAM "heeft met grote droefheid kennisgenomen" van het ongeluk met een brug in aanbouw in Lochem. "Dat hebben we ook intern via alle kanalen gedeeld", laat een woordvoerder van de onderneming weten. Maar hij "kan nog geen nadere informatie geven op dit moment" over onder meer de slachtoffers. "We kunnen op dit moment niet meer zeggen dan door de veiligheidsregio is medegedeeld."

2 uur geleden
NS kampt met grote storing in systemen reisinformatie

UTRECHT (ANP) - De NS kampt met een grote technische storing in alle systemen voor de reisinformatie over het treinverkeer. Zowel op de vertrekborden op de stations als in de Reisplanner wordt geen of verouderde informatie weergegeven, zegt een woordvoerder van de NS.

2 uur geleden
BAM heeft 'op dit moment' nog geen nadere info over ongeluk Lochem

BUNNIK (ANP) - Bouwbedrijf BAM "kan nog geen nadere informatie geven op dit moment" over de slachtoffers van het ongeluk met een brug in aanbouw in Lochem. Dat laat een woordvoerder van de onderneming weten. "We kunnen op dit moment niet meer zeggen dan door de veiligheidsregio is medegedeeld."

2 uur geleden