Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ronde van Turkije start zondag toch voor wielrenner Jakobsen

Ronde van Turkije start zondag toch voor wielrenner Jakobsen

NEVSEHIR (ANP) - Fabio Jakobsen kan zondag toch zijn rentree in het wielerpeloton maken in de Ronde van Turkije. De organisatie van de etappekoers heeft op Twitter een alternatieve eerste rit aangekondigd, nadat aanvankelijk de eerste etappe was afgelast vanwege sneeuwval.

De eerste etappe stond voor zondag op de rol met de start in Nevsehir en aankomst in Urgup. Beelden van besneeuwde wegen en velden kwamen naar buiten. Later zaterdag besloot de organisatie tot een korte eerste rit van 72,4 kilometer met start en finish in Konya, ook al de start- en finishplaats van de tweede etappe maandag.

Jakobsen rijdt in Turkije zijn eerste koers sinds zijn zware val in de Ronde van Polen vorig jaar augustus. De sprinter van Deceuninck - Quick-Step revalideerde ruim acht maanden van zijn verwondingen en onderging forse ingrepen aan zijn kaak, gebit en gezicht.

De etappekoers in Turkije met veel relatief vlakke etappes is volgens de getalenteerde sprinter een goede manier om weer te beginnen. "Het is spannend, ik ben een beetje nerveus, de eerste keer terug in het peloton. Al ben ik een beetje bang, ik kijk er ook naar uit. Deze koers is een goede voorbereiding voor de rest van het seizoen en de rest van mijn carrière", zei Jakobsen vrijdag.

Meer uit Sport

Tennisser Murray hoeft geen operatie te ondergaan

LONDEN (ANP/Belga) - Tennisser Andy Murray hoeft geen operatie te ondergaan voor zijn enkelblessure. Het is nog wel onduidelijk wanneer hij zijn rentree kan maken op de baan.

9 uur geleden
Nadal bevestigt deelname aan tennistoernooi van Barcelona

BARCELONA (ANP/RTR) - Rafael Nadal heeft bevestigd dat hij deze week zijn rentree maakt tijdens het tennistoernooi van Barcelona. "Dinsdag sta ik op de baan", zei de 37-jarige Spanjaard, die aangaf dat hij niet wist of hij kon spelen toen hij in Barcelona arriveerde.

10 uur geleden
Tennisser Alcaraz hoopt op deelname aan masterstoernooi Madrid

MADRID (ANP/AFP) - Carlos Alcaraz hoopt dat hij zijn titel op het masterstoernooi van Madrid kan verdedigen. De Spaanse nummer 3 van de wereldranglijst zegt echter dat het onzeker is of hij fit genoeg is om dat te kunnen doen.

11 uur geleden
Ethiopiër Lemma wint marathon Boston na lange solo

BOSTON (ANP) - De Ethiopische atleet Sisay Lemma heeft de marathon van Boston op zijn naam geschreven. De 33-jarige marathonloper won in een tijd van 2.06.17 en bleef daarmee zijn landgenoot Mohamed Esa en de Keniaan Evans Chebet voor. Chebet had de marathon de afgelopen twee jaar gewonnen.

12 uur geleden
Dopingschorsing van 3 jaar voor oud-winnaar marathon Rotterdam

MONACO (ANP) - Marathonloper Marius Kimutai is voor drie jaar geschorst omdat hij is betrapt op doping. Dat meldt de onafhankelijke dopingautoriteit in de atletiek AIU. Kimutai, van oorsprong Keniaan, won in 2017 de marathon van Rotterdam. Vorig jaar was de atleet namens Bahrein de beste in de marathon van Barcelona.

15 uur geleden
Macron kan openingsceremonie Spelen verplaatsen bij dreiging

PARIJS (ANP/AFP) - Bij een ernstige terreurdreiging bestaat de mogelijkheid dat de geplande botenparade in de rivier de Seine bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs niet doorgaat. Dat zei de Franse president Emmanuel Macron in een interview met televisiezenders. De ceremonie zou in dat geval kunnen worden verplaatst naar het Trocadéro bij de Eiffeltoren of zelfs naar het Stade de France.

19 uur geleden
Tsitsipas terug in top 10, Van de Zandschulp zakt drie plekken

LONDEN (ANP) - Stefanos Tsitsipas is teruggekeerd in de top 10 van de mondiale tennisranglijst. De 25-jarige Griek schreef zondag het masterstoernooi van Monte Carlo op zijn naam.

21 uur geleden