Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rond Pasen meer duidelijkheid terugroepen bakfietsen, zegt Babboe

Rond Pasen meer duidelijkheid terugroepen bakfietsen, zegt Babboe

HEERENVEEN (ANP) - Mensen met een bakfiets van Babboe krijgen rond Pasen meer duidelijkheid over de modellen die het bedrijf moet terugroepen, meldt een woordvoerster van moederbedrijf Accell. Ruim een maand geleden maakte de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bekend dat de meeste modellen moeten worden teruggeroepen omdat de veiligheidsrisico's van de fietsen te groot zijn. Tot nu toe heeft Babboe alleen de modellen CITY, CITY E, MINI en MINI E teruggeroepen.

Babboe riep gedupeerde klanten met deze modellen een maand geleden op zich te registreren bij het bedrijf. Hun bakfietsen worden volgens de woordvoerster thuis opgehaald. Wanneer dit gebeurt, is nog niet bekend. De woordvoerster kan niet zeggen hoeveel fietseigenaren zich inmiddels hebben geregistreerd en hoeveel fietsen moeten worden teruggeroepen. Via de website bakfietsclaim.nl van advocatenkantoor Birkway hadden zich begin maart meer dan 8500 gedupeerde klanten gemeld.

Het bakfietsbedrijf is nog druk met het voorbereiden van de terugroepactie, meldde de woordvoerster vorige week. "Dit is een omvangrijke logistieke operatie." Op de website controleerjeframe.nl kunnen mensen met een bakfiets van Babboe hun framenummer invullen en controleren of hun fiets binnen de terugroepactie valt.

Terugroepactie

Gedupeerde klanten met andere modellen die van de NVWA teruggeroepen moeten worden, weten nog altijd niet wat er met hun bakfiets moet gebeuren. De NVWA adviseert om terug te roepen bakfietsen niet meer te gebruiken. Voor de fietsen die Babboe van de NVWA ook moet terugroepen, moet "informatie worden overlegd om aan te tonen of deze modellen veilig zijn", meldde de woordvoerster vorige week verder.

Nadat gedupeerden meer duidelijkheid hebben, begint Babboe volgens de woordvoerster met het terughalen van alle modellen die bij de terugroepactie horen. Dat geldt voor fietsen die in Nederland, maar ook in andere landen zijn verkocht waar Babboe actief is. De bakfietsen werden verkocht in veel Europese landen, en ook in bijvoorbeeld de Verenigde Staten en Australiƫ.

Opschorten verkoop

De NVWA meldde op 14 februari dat Babboe zijn bakfietsen voorlopig niet meer mag verkopen. Afgelopen jaren zijn honderden frames gebroken, concludeerde de toezichthouder na onderzoek. Babboe zou geen goed onderzoek hebben gedaan naar de oorzaken en geen maatregelen hebben genomen. De bakfietsen mogen weer worden verkocht als Babboe heeft aangetoond dat ze veilig zijn.

Meer uit Financieel

Google-moeder Alphabet profiteert van clouddiensten en advertenties

MOUNTAIN VIEW (ANP) - Alphabet, het moederbedrijf van Google, heeft het afgelopen kwartaal opnieuw geprofiteerd van het aanbieden van zijn clouddiensten, maar ook advertenties leverden meer op. De omzet van het Amerikaanse concern steeg op jaarbasis met 14 procent tot ruim 84,7 miljard dollar, omgerekend meer dan 78 miljard euro.

2 uur geleden
Opnieuw minder winst voor Tesla door goedkopere auto's

AUSTIN (ANP) - Tesla heeft in het tweede kwartaal van dit jaar opnieuw flink minder winst geboekt. Dat kwam onder meer doordat de elektrische autofabrikant minder omzet haalde uit de verkoop van Tesla-wagens, waarvan de prijzen zijn gedaald.

2 uur geleden
Spotify maakt flinke koerssprong na kwartaalresultaten

NEW YORK (ANP) - Spotify heeft dinsdag een flinke koerssprong gemaakt op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers reageerden enthousiast op de kwartaalresultaten van de muziekstreamingdienst. Zo maakte Spotify bekend dat maandelijks 626 miljoen mensen naar muziek en podcasts luisteren via het platform, 14 procent meer dan een jaar eerder.

3 uur geleden
LVMH ziet winst dalen door terughoudende rijke consument

PARIJS (ANP/RTR) - LVMH, het Franse luxebedrijf achter merken als Louis Vuitton, Christian Dior, Givenchy en Tiffany & Co, heeft minder winst behaald in het afgelopen halfjaar. Door onzekere geopolitieke en economische omstandigheden gaven rijke consumenten minder uit aan onder meer dure handtassen en Hennessy Cognac.

6 uur geleden
Flink meer orders voor chiptoeleverancier ASMI

ALMERE (ANP) - Chiptoeleverancier ASM International (ASMI) heeft het aantal nieuwe orders over de maanden april tot en met juni flink zien toenemen. De orderontvangst kwam uit op ruim 755 miljoen euro, 56 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. ASMI levert onder meer systemen voor de bewerking van wafers, de dunne schijfjes waarvan halfgeleiders worden gemaakt.

7 uur geleden
The Information: opvouwbare iPhone mogelijk in 2026 op de markt

CUPERTINO (ANP) - Apple werkt aan een opvouwbare iPhone die mogelijk in 2026 op de markt komt. Dat meldt The Information op basis van ingewijden. Zij vertellen de technieuwssite dat Apple de afgelopen maanden contact heeft gezocht met toeleveranciers voor het produceren van de benodigde onderdelen.

7 uur geleden
AkzoNobel grootste daler in AEX na teleurstellend cijferbericht

AMSTERDAM (ANP) - AkzoNobel, fabrikant van verfmerken als Sikkens en Flexa, moest dinsdag een koersverlies op het Damrak incasseren van 3 procent na de publicatie van tegenvallende vooruitzichten. Daarmee eindigde AkzoNobel onderaan de AEX. Het bedrijf denkt dat de winst dit jaar aan de onderkant van de verwachtingen uitkomt, mede door gestegen kosten. Ook had het bedrijf last van het slechte weer, waardoor er minder werd geverfd buiten.

7 uur geleden