Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ronaldo pas speelgerechtigd als Al-Nassr buitenlander laat gaan

Ronaldo pas speelgerechtigd als Al-Nassr buitenlander laat gaan

RIYAD (ANP/AFP) - Cristiano Ronaldo is nog niet speelgerechtigd voor Al-Nassr. De club uit Saudi-Arabië heeft na de komst van de Portugese ster te veel buitenlandse spelers onder contract staan. Dat meldt het Franse persbureau AFP na gesprekken met functionarissen van Al-Nassr die anoniem willen blijven.

Al-Nassr heeft het maximaal toegestane aantal van acht buitenlandse spelers onder contract staan. Ronaldo is de negende buitenlander in de selectie van de club. De Portugees is pas speelgerechtigd als Al-Nassr een buitenlander verkoopt. Volgens verschillende media uit Saudi-Arabië moet middenvelder Jalaluddin Masharipov uit Oezbekistan plaatsmaken voor de vijfvoudig winnaar van de Gouden Bal.

Al-Nassr zou donderdag tegen Al-Ta'ee voetballen. Dat duel is op het laatste moment met een dag uitgesteld. De elektriciteit in het stadion van Al-Nassr was uitgevallen, vermoedelijk vanwege het slechte weer. Het was al onduidelijk of Ronaldo tegen Al-Ta'ee kon debuteren. De Engelse voetbalbond heeft de aanvaller in november nog voor twee wedstrijden geschorst, in zijn tijd als speler van Manchester United. Ronaldo heeft die straf echter niet uitgezeten.

Statuten

Volgens de statuten van de FIFA moet een dergelijke straf door een bond van een ander land worden overgenomen, als een geschorste speler daar in actie mocht komen. In een toelichting zegt de wereldvoetbalbond echter dat het in dit geval aan de Saudische federatie is om te bepalen of dat daadwerkelijk gebeurt.

Ronaldo sloeg in april na de verloren competitiewedstrijd tegen Everton een telefoon uit de handen van een supporter die hem filmde. De 37-jarige Portugees, die zichtbaar geïrriteerd was, bood later via de sociale media zijn excuses aan. Maanden later werd hij hiervoor alsnog aangeklaagd door de tuchtcommissie van de FA.

Ronaldo heeft een contract getekend bij Al-Nassr dat loopt tot de zomer van 2025. De Portugees gaat de komende 2,5 jaar naar verluidt 200 miljoen euro verdienen. Dat bedrag zou nog flink kunnen oplopen als Saudi-Arabië met steun van Ronaldo het WK van 2030 mag organiseren.

Meer uit Voetbal

Vitesse haalt in eerste uren 250.000 euro op met crowdfunding

ARNHEM (ANP) - Voetbalclub Vitesse meldt dat de crowdfundingsactie na de eerste uren de grens van 250.000 euro is gepasseerd. De Arnhemmers begonnen de inzamelingsactie donderdag om Vitesse van de ondergang te redden.

2 uur geleden
Borussia Dortmund zeker van vijfde Duitse ticket Champions League

NYON (ANP/RTR) - Borussia Dortmund heeft zich met de zege van woensdag op Paris Saint-Germain ook meteen verzekerd van deelname aan de Champions League volgend seizoen. In de nieuwe opzet is er voor de twee landen die dit seizoen het beste presteren in Europa een extra ticket in de Champions League.

4 uur geleden
Rangnick niet naar Bayern, maar blijft bondscoach Oostenrijk

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Ralf Rangnick wordt definitief niet de nieuwe coach van Bayern München. De 65-jarige trainer blijft ook na het EK voetbal bondscoach van Oostenrijk, bevestigde de Oostenrijkse voetbalbond (ÖFB).

5 uur geleden
Borussia-coach Terzic niet verrast over sterk optreden Sancho

DORTMUND (ANP/RTR) - Borussia Dortmund-coach Edin Terzic was na de 1-0-zege tegen Paris Saint-Germain in de eerste halve finale van de Champions League niet verrast over het sterke optreden van zijn aanvaller Jadon Sancho. De coach zei dat hij de kwaliteiten van de 24-jarige aanvaller iedere dag op de training ziet.

6 uur geleden
PSG-coach Luis Enrique wil nederlaag in Parijs rechtzetten

DORTMUND (ANP/RTR) - Coach Luis Enrique van Paris Saint-Germain hoopt dat zijn ploeg de achterstand uit de eerste halve finale in de Champions League tegen Borussia Dortmund in eigen huis kan goedmaken. PSG verloor met 1-0 van Dortmund door een doelpunt van Niclas Füllkrug, maar de coach zag dat zijn ploeg veel kansen creëerde.

8 uur geleden
Verdediger Hummels knokt zich met Dortmund naar zege op PSG

DORTMUND (ANP) - Mats Hummels is tevreden met de kleine overwinning van Borussia Dortmund op Paris Saint-Germain in de halve finale van de Champions League (1-0).

16 uur geleden
Dortmund bewaart opnieuw beste spel voor Champions League

DORTMUND (ANP) - Borussia Dortmund bewaart dit seizoen het beste spel voor de Champions League. De huidige nummer 5 van de Bundesliga won ook het thuisduel met de Franse kampioen Paris Saint-Germain in de halve eindstrijd (1-0). De allesbeslissende return voor een plek in de finale staat voor komende dinsdag op het programma in Parijs.

16 uur geleden