Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ron DeSantis meldt zich woensdag als rivaal van Trump

Ron DeSantis meldt zich woensdag als rivaal van Trump

WASHINGTON (ANP) - Ron DeSantis (44), de gouverneur van Florida, meldt zich woensdag als rivaal van ex-president Donald Trump (76). In een gesprek met Twitterbaas Elon Musk zal hij bekendmaken dat hij wil meedoen aan de race bij de Republikeinen om hun kandidaat te worden voor de presidentsverkiezingen eind volgend jaar. De Amerikaanse zender NBC maakte dat dinsdag als eerste bekend.

"Ik ga Ron DeSantis interviewen en hij heeft een behoorlijke aankondiging te doen", bevestigde Musk. "Het zal de allereerste keer zijn dat zoiets op sociale media gebeurt en met real-time vragen en antwoorden."

De voorbije maanden gingen steeds meer waarnemers ervan uit dat DeSantis een gooi zou doen naar het presidentschap. Hij toerde door het land en bezocht onder meer de staten Iowa en New Hampshire. De gouverneur van Florida profileert zich als iemand die er veel van de standpunten van Trump op nahoudt, maar wel betrouwbaarder is dan de oud-president. Tijdens de pandemie keerde hij zich sterk tegen de coronamaatregelen, hij wil de rechten van transgenders inperken en is tegenstander van strengere wapenwetten.

Volgens de peilingen maakt DeSantis weinig kans om de strijd binnen de Republikeinen te winnen. Bij de partij gaat de voorkeur uit naar Trump, die eerder al aankondigde dat hij de Democraat Joe Biden alsnog wil verslaan, na zijn verlies in 2020.

Meer uit Buitenland

Gantz dreigt noodkabinet Israël te verlaten zonder plan voor Gaza

TEL AVIV (ANP/RTR/DPA/AFP) - De Israëlische minister Benny Gantz, die deel uitmaakt van het oorlogskabinet, wil dat premier Benjamin Netanyahu met een plan komt over het bestuur van Gaza na de oorlog. Als Netanyahu dit niet doet, dreigt Gantz zijn centrumpartij terug te trekken uit de noodregering.

1 uur geleden
Israëlisch leger maakt opnieuw vondst gedode gijzelaar bekend

JERUZALEM (ANP/RTR) - Het Israëlische leger zegt nog een lichaam van een gijzelaar te hebben teruggevonden. In een verklaring zegt het leger dat Ron Binyamin bij de aanval van Hamas op 7 oktober werd gedood en dat zijn lichaam door militanten is meegenomen naar Gaza.

3 uur geleden
VN-agentschap: 800.000 mensen uit Rafah op de vlucht

RAFAH (ANP) - Het hoofd van VN-organisatie UNRWA zegt dat de afgelopen tijd zo'n 800.000 mensen uit Rafah noodgedwongen op de vlucht zijn geslagen. "Het gaat om bijna de helft van de bevolking van Rafah", aldus Philippe Lazzarini op berichtendienst X.

3 uur geleden
Wateroverlast in Voeren waarschijnlijk als ramp erkend

VOEREN (ANP/BELGA) - De overstromingen in het Belgische Voeren, niet ver van Maastricht, worden door de Vlaamse regering waarschijnlijk als ramp erkend. Dat zeiden de Vlaamse minister-president Jan Jambon en minister van Omgeving Zuhal Demir tijdens een bezoek aan de gemeente.

4 uur geleden
President Georgië spreekt veto uit over buitenlandse-agentenwet

TBILISI (ANP/AFP) - President Salome Zoerabisjvili van Georgië heeft haar veto uitgesproken over de zogenoemde buitenlandse-agentenwet. Die is afgelopen week aangenomen door het parlement, ondanks massaprotesten en internationale kritiek.

5 uur geleden
Verdachte neerschieten Slowaakse premier blijft vastzitten

PEZINOK (ANP/AFP) - De verdachte van het neerschieten van de Slowaakse premier Robert Fico blijft vastzitten. Dat besloot de Slowaakse rechtbank, waar de man zaterdag is voorgeleid. Hij wordt verdacht van poging tot moord.

6 uur geleden
Rusland meldt verovering dorp in Charkiv

CHARKIV (ANP/AFP) - Rusland heeft een nieuw militair succes geclaimd in de Oekraïense regio Charkiv, waar het een offensief uitvoert. Het Russische ministerie van Defensie meldt dat het dorp Starytsja is "bevrijd" en dat verder wordt opgerukt.

9 uur geleden