Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Roland Garros-debutant De Jong hoopte op Alcaraz in 'primeurjaar'

Roland Garros-debutant De Jong hoopte op Alcaraz in 'primeurjaar'

PARIJS (ANP) - Tennisser Jesper de Jong had graag wereldtopper Carlos Alcaraz geloot in de eerste ronde van Roland Garros. De Nederlander, die via de kwalificaties voor het eerst het hoofdschema bereikte in Parijs, treft de Brit Jack Draper.

"Je hebt goede lotingen, mooie lotingen en zware lotingen. Draper is een zware. Hij is een klasse apart, al kan iedereen hier natuurlijk heel goed tennissen. Maar toppers als Alcaraz en Casper Ruud waren natuurlijk prachtig geweest. Of gasten als Max Purcell en Kei Nishikori. Die zijn niet echt in vorm en zijn geen fan van gravel. Dat biedt dan weer kansen, maar zo werkt het niet. Draper had in ieder geval niet mijn voorkeur", aldus De Jong over zijn eerstvolgende opponent.

Zondag speelt hij zijn eerste ronde tegen de nummer 35 van de wereld. "Hij is een heel goede speler. Ik moet alles op alles zetten." Mocht De Jong de openingsronde overleven, dan wacht tweevoudig grandslamwinnaar Alcaraz mogelijk alsnog in de tweede ronde.

Hoofdtoernooi

De 23-jarige Haarlemmer sloeg zich vrijdag via de Amerikaan Jeffrey John Wolf voor het eerst naar het hoofdtoernooi op Roland Garros. In Melbourne bij de Australian Open kwalificeerde hij zich in januari voor het eerst voor het hoofdtoernooi van een grand slam. Die prestatie heeft de huidige nummer 177 van de wereld erg geholpen. "Tja, het is voor mij het jaar van de primeurs. Ik merkte tegen Wolf dat ik minder last had van spanning in vergelijking met mijn wedstrijden in Australië. De kwalificatie in Melbourne begin dit jaar zorgt toch voor wat meer ervaring. Ik speelde nu ook een stuk beter."

De Jong is sinds donderdag aan het trainen op het gravel in de Franse hoofdstad. Hij heeft zaterdag nog om zich voor te bereiden en dan begint zondag het echte werk. "Ik ga zaterdag een uurtje trainen, wat fysieke dingen doen. En dan goed herstellen voor mijn wedstrijd tegen Draper."

Dat doet de Nederlander wel zonder oud-coach Jeroen Benard. De twee braken recent met elkaar. "Als het niet meer matcht, ga je uit elkaar. Je moet dan niet blijven doorsukkelen", stelt De Jong, die uit een mentale dip komt. Hij heeft in Parijs Bas van Bentum bij zich, die eerder de fysieke coach was van Tallon Griekspoor. "En hij weet ook veel van tennis. Er komt uiteindelijk zeker weer iemand bij, maar dat komt later. Eerst wil ik me focussen op het toernooi hier."

Meer uit Voetbal

Eriksen dacht niet aan drama op vorig EK, maar alleen aan voetbal

STUTTGART (ANP/DPA) - Christian Eriksen heeft in de EK-wedstrijd van Denemarken tegen Slovenië geen moment gedacht aan het drama dat hem drie jaar geleden overkwam tijdens de eerste wedstrijd van het vorige EK tegen Finland. Eriksen kreeg in dat duel een hartstilstand en moest gereanimeerd worden. Publiek en spelers waren destijds in shock.

29 minuten geleden
Manchester United wil door met 'beste trainer' Ten Hag

BAARN (ANP) - Manchester United wil graag verder met Erik ten Hag als coach. Dat heeft de oud-coach van Ajax gezegd op tv bij de NOS. "Er is met andere kandidaten gesproken, maar uiteindelijk kwamen ze tot de conclusie dat ze de beste trainer al hebben", zei de Tukker.

1 uur geleden
Reijnders tevreden over 'steady' EK-debuut onervaren middenveld

HAMBURG (ANP) - Tijjani Reijnders oordeelde positief over het optreden van het onervaren middenveld van het Nederlands elftal in de eerste groepswedstrijd op het EK. Zowel hij, Jerdy Schouten als Joey Veerman deed nog niet eerder mee aan een eindtoernooi. Het drietal speelde tot zondag gezamenlijk pas 24 interlands.

2 uur geleden
Recordoptreden Kane bij Engeland, Servië zonder Tadic

GELSENKIRCHEN (ANP) - Harry Kane begint tegen Servië in de spits bij Engeland op het EK voetbal. Het wordt zijn 23e optreden in een interland op een groot toernooi en daarmee is hij de nieuwe recordhouder. Kane, de topscorer van Bayern München, passeert Ashley Cole.

2 uur geleden
Dumfries heeft bij tegentreffer Oranje déjà vu en baalt

HAMBURG (ANP) - Denzel Dumfries had in de openingswedstrijd van het Nederlands elftal op het EK tegen Polen (2-1) een déjà vu. Het tegendoelpunt deed hem erg denken aan het oefenduel met Duitsland in maart, toen Oranje met 2-1 verloor.

2 uur geleden
Denemarken verzuimt te winnen in eerste groepsduel met Slovenië

STUTTGART (ANP) - Denemarken heeft de eerste groepswedstrijd op het EK niet kunnen winnen van Slovenië. In Stuttgart verspeelden de Denen een voorsprong en moesten genoegen nemen met een 1-1-gelijkspel.

2 uur geleden
Wijnaldum vindt Weghorst 'speler die iedereen scherp houdt'

HAMBURG (ANP) - Georginio Wijnaldum complimenteerde Wout Weghorst na de gewonnen groepswedstrijd tegen Polen op het EK: 2-1. Niet alleen met het winnende doelpunt dat hij maakte, maar ook met de rol die de spits speelt in het Nederlands elftal.

3 uur geleden